sobota 10. mája 2014

G3 Shopping Resort Gerasdorf

Ahojte!

Ako som vám prednedávnom písala, som tu dneska s nákupným článkom, ale skôr s info ohľadne týchto nákupov. Nákupné úlovky budú v samostatných článkoch.

Neviem ako to máte vy a ako je to vo vašich obchodoch, ale mňa už pekne dlho nič neoslovilo a nič poriadne som si nekúpila. Keď sa mi aj konečne niečo páčilo, buď nemali moju veľkosť alebo to bolo neskutočne predražené. Keď som študovala v Bratislave, vtedy sa to ešte dalo. Tam som vždy niečo objavila a fakt dobre nakúpila. Ale odkedy mám po škole a ostala som v našom malom mestečku, je to bieda.

Pred viac ako rokom som na jednom blogu našla článok, v ktorom sa spomínal obchod Primark. No a po jeho prečítaní som vedela, že tam raz musím ísť. Pátrala som na internete až som sa dozvedela, že najbližšie k našim hraniciam sa tento obchod nachádza v  G3 Shopping Resort Gerasdorf.

A tak som to doma spomínala a spomínala, až sa nado mnou zľutovali a pred necelým rokom sme tento obchodný komplex navštívili. Nachádza sa neďaleko Viedne a od Bratislavy je to ešte tak 1,5 hodiny cesty pokiaľ sa vyhýbate diaľnici. Je viacero spôsobov, ako sa sem dostať. Buď teda po diaľnici, čo je najrýchlejšie, alebo mimo nej, čo je pomalšie a ide sa po dedinkách so samými kruháčmi. Ale zase vidíte kus krajiny. Dá sa sem dostať aj vlakom do Viedne, niekoľko prestupov metrom a následne nastúpite na autobus, ktorý vás sem priamo zavezie - podrobný návod ako sa sem dostať hromadnou dopravou nájdete na blogoch, stačí dať do googla. Keďže odtiaľto človek nikdy neodíde naprázdno, odporúčala by som spraviť si výlet autom. Bližšie info nájdete tiež na googli alebo tu. Keď sme sem išli prvýkrát, trochu sme poblúdili, preto sme teraz zobrali navigáciu a bolo to super. Odporúčam!

Čo sa týka samotného G3, je tu viac ako 140 obchodov, 4000 miest na parkovanie. Treba si na nákupy určite vyhradiť celý deň. Dokonca som čítala na internete, že z Čiech sem uskutočňujú autobusové výlety spojené s nakupovaním. G3 komplex má krásny dizajn zvonka i zvnútra. Nachádzajú sa tam sedačky na oddychovanie, toalety vyzerajú ako v 5 hviezdičkovom hotely a na každom kúsku nájdete nejakú zaujímavosť. Napríklad prúd vody, ktorý padá zo stropu a je osvetlený, nádhera. 

Obchody sú tu rôzne. Také, aké nájdete aj u nás, ako DM, C&A, H&M, Mango, Orsay atď., ale aj tie, ktoré u nás nenájdete, ako Bipa, Müller, Douglas, Hofer a hlavne Primark. Zoznam všetkých obchodov nájdete tu


Dokonca tu nájdete aj obchod, v ktorom je kolotoč alebo tradičné oblečenie.


My sme tam boli 08.05. keď bol u nás sviatok a boli tam  najmä Slováci a Češi na nákupoch, nakoľko Rakúšania mali pracovný deň. Bolo tam viditeľne menej ľudí ako v sobotu, soboty sú na nákupy v Rakúsku zabijak, všade milión ľudí a všetko je rýchlo prebrané. Ale ako sa blížil čas obeda, začalo to riadne hustnúť aj cez pracovný deň, najmä v Primarku. Takže ak chcete nakúpiť v relatívnej pohode, najmä čo sa týka Primarku, treba prísť hneď po otvorení a to buď cez sviatok alebo v týždni si zobrať dovolenku. Cez víkend je to zabijak, v sobotu je centrum prepchané ľuďmi a v nedeľu sú v Rakúsku obchody zavreté, takže Rakúšania cez sobotu v nakupovaní dobiehajú to, čo nestihli cez víkend. Otváraciu dobu nájdete tu

Tak to by bolo úvodom ohľadne týchto nákupov všetko, určite odporúčam navštíviť toto centrum a zažiť neopakovateľné čaro nakupovania. Ja sa tam vždy rada vraciam, ale teraz sme premýšľali, že najbližšie skúsime navštíviť iný obchodný dom a to SCS - Shopping City Süd, ktorý je ešte väčší než G3.

V ďalších článkoch vám ukážem, čo som si v obchodoch ukoristila a z čoho mám obrovskú radosť.

A ešte som vám zabudla ukázať, na čo sa môžete tešiť :-) Takže dopĺňam foto.


 A čo vy? Poznáte toto obchodné centrum? Zaujal vás tento článok? 

   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára