nedeľa 4. januára 2015

Ziaja Manuka Tree

Ahojte!

Dneska prichádzam s recenziou produktov, ktoré mám doma skoro 3 mesiace. Naozaj sa hanbím, že mi to trvalo tak dlho až som si našla čas napísať na ne recenziu, ale na druhej strane som mala dosť času tieto výrobky poriadne otestovať.
Reč bude o dvoch výrobkoch od Ziaja z rady Manuka Tree, ktorú rozpoznáte podľa zeleno-bielych balení. Táto línia pleťových výrobkov obsahuje výťažky z listov stromu manuka, ktoré šetrne upokojujú mastnú a aknóznu pleť.

Čo je to manuka? Tak to bola prvá vec, ktorá ma napadla pri tomto slove, tak som si čo to zistila.
Balmín metlatý, nazývaný tiež pôvodným domorodým názvom manuka, je nenáročná teplomilná drevina pestovaná pre svoje kvety a v poslednej dobe i pre svoje liečebné účinky. Jeho účinky sú veľmi podobné ako v prípade austrálskeho čajovníka (Tea Tree Oil), avšak svojimi výnimočnými antibakteriálnymi účinkami ho ďaleko predčí. 
Z jeho listov sa dá získať esenciálny olej, ktorý má antimikrobiálne, antimykotické, protizápalové i protialergické účinky.        
Prirodzenou lokalitou jeho výskytu je Nový Zéland, Tasmánia a juhovýchodná Austrália. 

Balmín metlatý - manuka

Vráťme sa ale späť k Ziaja a ich línii výrobkov, ktoré ocenia najmä tí, ktorí majú zmiešanú a aknóznu pleť. Čo sa týka mňa, tak už viackrát ste sa mohli dočítať, že práve môj typ pleti je nešťastnou zmesou mastnej a aknóznej pleti a týchto nedostatkov sa nemôžem zbaviť už dlhší čas. Preto keď mi dorazili tieto výrobky na testovanie, veľmi som sa potešila. A musím ešte dodať, že oba výrobky krásne voňajú. Vôňa je oveľa príjemnejšia ako v prípade tea tree.

Poďme si ich teda predstaviť!


Ziaja Manuka Tree - astringentné(sťahujúce) pleťové tonikum 
Ide o jemné tonikum so sťahujúcimi účinkami vhodné pre každodennú starostlivosť. Čistí pleť a kompletizuje odstraňovanie make-upu. Obsahuje organické kyseliny s jemne exfoliačným účinkom. Pomáha upokojovať prejavy akné.  Pripravuje pokožku na ďalšie kozmetické ošetrenie.


Balenie je podľa mňa vydarené a veľmi sa mi páči, že ide o balenie s rozprašovačom. Tým pádom sa s produktom zbytočne neplytvá a použijete naozaj toľko produktu, koľko potrebujete. Ja ho používam už skoro 3 mesiace a ubudla mi tak 1/4.
Čo sa týka jeho použitia, nastriekam potrebné množstvo tonika na vatový tampónik a nanesiem ho na očistenú pleť a to ráno aj večer.  Samotné tonikum nemá žiadne sfarbenie.

Zloženie
Čo sa týka mojej pleti, tak krásne z nej odstráni ešte zvyšné nečistoty, upokojuje prejavy akné a hlavne sťahujúci účinok sa naozaj dostaví a pleť sa mi neleskne. Okrem toho nemám na pleti ulepený pocit, takže ráno po očistení pleti môžem ihneď pokračovať v ďalšej starostlivosti. S čím ale v mojom prípade až tak nesúhlasím je, že nemá vplyv na moje akné, čiže ho nezmierňuje a ani neredukuje rozšírené póry. 
Takže ak hľadáte niečo, čo by vám zmatnilo pleť a malo sťahujúci účinok, poprípade upokojilo aknóznu pleť, tak vám určite tento produkt môžem odporučiť. Navyše sa veľmi pomaly míňa a pri jeho objeme 200 ml a cene okolo 2,81 Eur rozhodne stojí za vyskúšanie.



Ziaja Manuka Tree - normalizujúci denný krém SPF 10
Ľahký, hydratačno-normalizujúci krém pre každodennú starostlivosť o mastnú a zmiešanú pleť. 

Obsahuje 3 aktívne zložky :
- hĺbkovo čistiace - antibakteriálny výťažok z listov stromu manuka
                                      - astringentný (sťahujúci), upokojujúci glukonát zinku
                                      - normalizujúca kyselina oleanolová

- hĺbkovo hydratujúce - biologická soľ kyseliny hyalurónovej
                                                - hnedá riasa Laminaria ochloreuca

- ochranné a korekčné - fotostabilné UVA/UVB filtre a vyhladzujúci vyrovnávací pigment   


Krém je zabalený v krabičke ešte obalenej v celofáne. Po jeho otvorení na vás vykukne samotná tuba s krémom. Krém je bielej farby a čo sa týka jeho konzistencie, je trošku hutnejší, ale ľahko sa nanáša na pleť. Ja ho nanášam na pleť ošetrenú tonikom z rovnakej rady a jemne rozotriem. Po nanesení na pleť sa rýchlo vstrebe. A i pri tomto kréme pletí, že niekedy menej je viac. Jednoducho treba si naniesť vždy potrebné množstvo produktu a netreba to s ním preháňať. 


Po jeho nanesení sa krásne vstrebe do pokožky a tá ostáva jemná a zmatnená. Kľudne ho používam aj ako podklad pod make-up. Krém upokojuje podráždenie, reguluje činnosť mazových žliaz a nezanecháva lepivý pocit. 
Avšak opäť nemôžem súhlasiť, že by reguloval čierne bodky ani zabraňoval ich tvorbe. 

Zloženie
Pokiaľ hľadáte krém, ktorý zmatní vašu pleť, upokojí jej podráždenie a ešte k tomu obsahuje SPF 10, kľudne ho vyskúšajte. V kombinácii s tonikom tvoria nerozlučnú dvojicu. Krém má 50 ml a cena sa pohybuje okolo 4 Eur. 

Okrem týchto dvoch výrobkov línia Ziaja Manuka Tree pozostáva ešte z normalizujúceho čistiaceho gélu, exfoliačného nočného krému a hĺbkovo čistiaceho pílingového krému.


A na záver tohto mega dlhého článku ešte pár slov k Ziaja. Musím sa priznať, že Ziaja priniesla na trh minulý rok naozaj veľa skvelých výrobkov, z ktorých niektoré patria medzi mojich veľkých obľúbencov. Ak ste ich fanúšikom na FB, určite vám nič neušlo. Potom isto viete, že Ziaja otvorila svoje prvé predajné miesto v OC Optima v Košiciach, kde ponúka okolo 400 svojich výrobkov. 

Dúfam, že sa im bude dariť aj naďalej a stanú sa dostupnými aj v iných mestách na Slovensku a v tomto roku nás prekvapia novými skvelými produktami.

A čo vy? Máte radi výrobky Ziaja? Čo by ste mi odporučili na boj s akné?




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára