utorok 27. januára 2015

Môj prvý ázijský BB krém

Ahojte!

Už dlhšie sme tu nemali článok venovaný dekoratívnej kozmetike, tak som sa rozhodla, že to dneska napravím a napíšem vám o mojom prvom ázijskom BB kréme. Boom BB, CC, či dokonca DD krémov tu už máme dlhší čas a som sama zvedavá, kam až sa tieto označenia abecedne dostanú (ešteže má abeceda toľko písmen :-)

Čo je to vlastne BB krém? Múdry internet uvádza že BB krém je unikátny špeciálny  krém a make-up, ktorý kombinuje základné vlastnosti hydratačného krému s dobrými vlastnosťami make-upu. Výsledkom je prirodzené farebné krytie, mení štruktúru pokožky a zabezpečí  jednotnú a žiarivú pleť. Obsahuje prírodné rastlinné výťažky, vitamíny, účinné látky proti vráskam, prírodné bieliace zložky, vysoký UVA a UVB ochranný faktor. Účinné  zloženie starostlivo chráni pleť, podporuje hojenie a poskytuje úľavu podráždenej citlivej alebo problémovej pleti. Skratka BB v angličtine znamená Blemish Balm alebo Beauty Balm, čo v preklade znamená  balzam na škvrny.

Mám problematickú mastnú pleť a ešte som k tomu teraz v zime biela ako krieda, takže naše európske BB krémy boli pre mňa fiasko. Potrebujem aspoň stredné krytie a žiadne odtiene do oranžova. Preto som sa rozhodla pre ázijský BB krém. 

Keďže som si nebola zo začiatku istá, či mi tento druh výrobkov bude vyhovovať, siahla som asi po najlacnejšom BB kréme, ktorý sa dá zohnať a to Holika Holika Petit BB Cream Clearing.


Balenie je podľa mňa rozkošné, najmä vďaka roztomilej mačičke a krásnemu tyrkysovému odtieňu balenia. Produkt sa nachádza v plastovej tube o objeme 30 ml. Ja si na obaly veľmi nepotrpím, ale toto sa mi páči a hlavne sa mi páči že je plastové, lebo pri mojej šikovnosti, kedy mi stále niečo padá z rúk, sú sklené obaly pre mňa skôr nevýhodou.


Samotný produkt sa z tuby vytláča a dá sa celkom regulovať jeho množstvo. Tento BB krém veľmi pekne, tak sladko vonia  a mne sa táto vôňa veľmi páči. Často sa nestretávam pri tomto druhu výrobkov s parfemáciou. Po následnom nanesení na pleť už vôňu nevnímam. Ak vám ale voňavé veci na tvári vadia, asi by pre vás nebol vhodný.


Tento druh BB krému označený ako Clearing by mal obsahovať Tea Tree a tým pádom je určený na problematickú pleť. Je naozaj krásne svetlý, takže bledulky si určite prídu na svoje. Pre mňa je teraz v zimnom období farebne úplne ideálny. Jeho farba je podľa mňa neutrálna a krásne sa pleti prispôsobí. 


 Čo sa týka jeho konzistencie, tak po vytlačení z tuby vyzerá redší, ale pri zapracovávaní do nej sa mení na trošku hustejšiu konzistenciu a zanecháva veľmi príjemný finiš na tvári. Krytie má podľa mňa na BB krém úplne skvelé, povedala by som stredné a v dni, keď je moja pleť relatívne v pohode, mi úplne stačí, prípadne na problematické miesta ho v malom množstve ešte navrstvím. Podľa mňa sa svojím krytím kľudne vyrovná a dokonca aj predčí niektoré bežné make upy. Všimla som si, že nezvýrazňuje suché miesta, ako je to napr. pri Stay Matte od Rimmelu.


Vôbec nepôsobí ako maska, pleti sa krásne prispôsobí, je hebká na dotyk a krásne zjednotená. S jeho výdržou som tiež veľmi spokojná. Mám mastnú pleť, ktorú potrebujem zmatniť. Po použití toho BB krému je potrebné pleť prepudrovať, ale skúšala som ho aj bez púdra. Bez použitia púdra sa začína moja T zóna mastiť tak za 4 hodiny, s púdrom za 5-6 hodín. Teraz v zimnom období mi stále tečie z nosa, tak ustavične smrkám. Takže v tejto časti vidím, že sa mi otiera, ale inak vydrží na pleti celý deň a hlavne nerobí žiadne mapy. Pri odlíčení vidím na kozmetickom tampóne ešte dostatočné množstvo produktu. 
Čo sa týka účinku na problematickú pleť, tak tu netreba čakať zázraky. Určite mi moje nedostatky nezmizli ako mávnutím čarovnej paličky, ale ani mi na pleti nerobí neplechu ani ju zbytočne nevysušuje.
Okrem toho obsahuje ochranný faktor SPF30  PA++, takže som chránená aj proti slnečným lúčom.

A teraz BB krém v akcii!

bez BB krému
s BB krémom
Ja som s týmto produktom maximálne spokojná a určite si ho časom opäť kúpim. Jediným negatívom môže byť pre niekoho jeho dostupnosť. Ja som ho zohnala na ebay u tohto predajcu a vyšiel ma $5.26. Zásielka dorazila do 10 dní v krabičke aj so vzorkami a musela som sa poštárke aj podpísať.

Tento BB krém môžem len odporučiť. Okrem tohto Clearing je dostupný v ďalších 3 variantách, takže určite si každý nájde ten svoj, ktorý mu bude vyhovovať.

Rada by som ešte vyskúšala iný ázijský BB krém, ktorý je bledý a má dobré krytie, tak ak máte nejaký dobrý tip, sem s ním a napíšte mi ho do komentára.

A čo vy? Používate ázijské BB krémy? Ako ste s nimi spokojní? 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára