pondelok 5. januára 2015

Keď ruky v zime trpia

Ahojte!

Aký ste mali dneska deň? Ja som si užívala posledný deň dovolenky, ešte zajtra sviatok a šup späť do práce. Ani som sa nenazdala a sviatky sú už za mnou. Ich súčasťou bolo aj upratovanie, vypekanie a s tým spojené nikdy sa nekončiace kopy riadov, jednoducho stále sa moje ruky máčali vo vode. K tomu nám nastali aj silnejšie mrazy a ani pletené rukavice nezabránili, aby moje rúčky premrzli.
Neviem ako u vás, ale u nás dneska celý deň sneží a to znamená, že treba odhŕňať sneh z chodníka. A keďže bývame na dome a ten chodník je teda fakt poriadne dlhý, tak mi netreba ani fitko navštíviť a mám pohyb a čerstvý vzduch v jednom. Ale zase ruky a chrbát dostali poriadne zabrať. A keďže dneska nebolo najteplejšie (no veď máme zimu, tak sa asi netreba čudovať), tak opäť mi ruky premrzli.
A práve v takéto dni rada používam na ruky produkty, ktoré im poskytnú dostatočnú výživu a hydratáciu.

A takýmto produktom je pre mňa v poslednom čase Balea krém a maska na ruky 2 v 1 s olejom z makadamiového orecha.


Krém sa nachádza v klasickej plastovej tube v krásnom fialovom prevedení. Po jeho otvorení ucítite príjemnú vôňu, za mňa je to taká nasladlá vôňa čistoty, ktorá je nevtieravá a zbytočne nevytvára okolo mňa voňavý opar.

  
Krém je bielej farby a má pomerne hutnejšiu konzistenciu. Je určený pre veľmi suchú pokožku rúk a je dermatologicky testovaný.

Dá sa použiť dvoma spôsobmi :
- ako krém na ruky - nanáša sa denne podľa potreby v dostatočnom množstve a jemne sa vmasíruje do pokožky rúk
- ako maska - 1x týždenne naniesť v bohatom množstve na ruky a nechať pôsobiť minimálne 30 minút


Ja nemám veľmi suchú pokožku, ale práve v spojení so studeným počasím a častým máčaním rúk vo vode cítim, že potrebujú v tomto období zvýšenú starostlivosť, najmä čo sa týka ich hydratácie. Krémik používam teda prvým spôsobom, každý večer si nanesiem potrebné množstvo na ruky a jemne ho vmasírujem do pokožky rúk. Na pokožke sa vytvorí jemne mastný film, ruky krásne voňajú a je cítiť, že sú vyživené. Čo je ale jeho veľkou výhodou, aspoň pre mňa, tak krémik po chvíli vsiakne do pokožky, vytratí sa mastný pocit, avšak ruky ostávajú naďalej hydratované, zamatovo jemné a súčasne chránené. A s týmto pocitom ráno aj vstávam.


Okrem oleja z makadamiového orecha tento krémik obsahuje aj bambucké maslo a to je veru kombinácia vhodná práve do týchto dní, pretože vďaka nim sú moje ruky dostatočne vyživené, chránené a pripravené na nepriazeň zimného počasia.


Ja som s týmto krémom na ruky veľmi spokojná, dá sa povedať, že v súčasnosti ani iný nepoužívam. Keďže by nemalo ísť o limitku, mal by sa dať zohnať bez problémov v DM predajniach. Cena za 100 ml tohto výrobku je 1,39 Eur a rozhodne stojí za vyskúšanie. 

A čo vy? Mávate v zime problém so suchou pokožkou rúk? Aký je váš obľúbený krém na ruky?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára