streda 18. februára 2015

Sú zelené očné tiene vhodné pre modré oči?

Ahojte!

Dneska sa opäť vrátime do sveta dekoratívnej kozmetiky a po špirále Yves Rocher Volume Vertige, o ktorej som vám písala tu, si dneska predstavíme od tejto značky paletku očných tieňov Couleurs Nature, ktorá mi bola zaslaná na zrecenzovanie. Keď mi dorazila, veľmi som sa potešila výberu odtieňov, pretože práve takéto odtiene som vo svojej zbierke nemala a bola som zvedavá, či sa k mojím modrým očiam budú hodiť. Pre majiteľky modrých očí sa všeobecne odporúča siahnuť po hnedej, fialovej a čiernej farbe, ktorá by mala byť pre daný typ očí najkontrastnejšia a práve sa neodporúča trávovozelená a olivovozelená. Ale platí to tak vždy?


O tejto paletke očných tieňov sa môžete dočítať :
Pracovníci tímu Yves Rocher vymysleli ešte pohodlnejší spôsob, ako vyčariť dymové líčenie - vytvorili paletku 4 očných tieňov s dvoma aplikátormi a 6 farebnými kombináciami. Extra jemná textúra sa jednoducho aplikuje, splynie s pleťou a má ideálny krycí efekt. Tiene výborne držia a ostávajú na mieste.

- pri suchej aplikácii vytvárajú tmavšie odtiene na pleti trblietavý, zamatový alebo matný efekt
- pri vlhkej aplikácii sa trblietavé a zamatové odtiene zmenia na metalické a matné sú výraznejšie, čím dosiahnete intenzívnejší a sofistikovanejší pohľad

Ryžový výťažok je bohatý na rastlinný inozitol, ktorý stimuluje celkový bunkový metabolizmus  azlepšuje tak jas pokožky.    


Začnime najskôr balením. Na mňa balenie paletky pôsobí luxusne, zlatá farba sa mi vždy spája s luxusom a popri ostatných paletkách vo všednej čiernej farbe, prípadne v obyčajných priehľadných plastových obaloch, sa táto krásavica priam vyníma. Balenie je plastové, ale ide o lepší plast, ktorý niečo vydrží a samozrejme nesmie chýbať nápis Yves Rocher aj s logom značky.


Po otvorení paletky na vás vykukne kombinácia 4 očných tieňov a nádherne veľké zrkadlo. Ja mám konkrétne odtieň 02 Vert radieux a ide o paletku, ktorá pozostáva prevažne z kombinácie zelených odtieňov. Prvý vľavo hore je neutrálnejší s trblietkami, vhodný na nanesenie pod obočie či do vnútorného kútika oka na prejasnenie. Vedľa neho sa nachádza bledozelený tieň, ktorý je o niečo matnejší ako jeho sused, ale tiež obsahuje drobné trblietky. Na tomto tieni sa mi veľmi páči jedna drobnosť a to, že je v ňom vyrytý znak Yves Rocher, príde mi to veľmi rozkošné. Tento odtieň je vhodný na nanesenie na celé viečko.
Ideme na spodnú radu. Vľavo sa nachádza stredne zelený tieň, ktorý tieň obsahuje menšie množstvo trblietok a tento tieň mi príde zo všetkých najmenej pigmentovaný je vhodný na nanesenie do oblúka oka. A ako posledný tu máme skutočne tmavozelený odtieň, ktorý mi príde ako jediný matný a ten si nanášam pod oko.



Takže keby som to zrhnula čo sa týka pigmentácie pri suchej aplikácii, tak tiene sú priemerne pigmentované, až na ten strednezelený.
Čo sa týka prášivosti, tak paletka nie je nejak prášivá a tiene sa so štetcami krásne nanášajú.

Čo sa týka samotného líčenia s týmito tieňmi pri suchej aplikácii, dopadlo to nasledovne.




Čo sa týka výdrže, tak tu musím upozorniť na fakt, že ja mám extra mastné viečka a ešte som nenašla bázu, ktorá by mi zaručila trvácnosť tieňov počas celého dňa. Najviac spokojná som s bázou od Avonu a s tou mi tiene vydržali tak 5 hodín, potom sa začali pomaly zlievať.

Keďže táto paletka ponúka použitie tieňov aj pri vlhkej aplikácii, skúsila som to aj týmto spôsobom.



 V tomto prípade som použila aj aplikátory priložené k paletke. Pri tomto spôsobe nanášania tieňov som mal pocit, že tiene sú výraznejšie.




Čo sa týka ich výdrže pri vlhkej aplikácii, tak tu sa začali tiene zlievať už po 3 hodinách od nanesenia.

Čo sa týka farieb, tak si myslím, že aj my majjiteľky modrých očí, si môžeme dovoliť nosiť zelené tiene. Mne sa líčenie s nimi veľmi zapáčilo a často v poslednej dobe siaham po tejto paletke. Pôsobí na mňa luxusne, skrýva krásne odtiene, s ktorými sa dobre pracuje, takže za mňa spokojnosť. Jediná nevýhoda tejto paletky je jej cena, ktorá je 18 Eur a to mi príde dosť. Hmotnosť paletky je 4 x 1,2 g.

V ponuke je táto paletka v 6 farebných kombináciách.

A čo vy? Páči sa vám táto paletka a jej odtiene? Čo by ste mi odporučili z dekoratívnej kozmetiky od Yves Rocher?

    


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára