utorok 3. februára 2015

Môj január 2015

Ahojte!

Ani sme sa nenazdali a už je za nami prvý mesiac roku 2015. Len teraz tu boli Vianoce, ten čas neskutočne rýchlo letí a ani sa nenazdáme a týmto tempom príde aj Veľká noc. Dneska si teda dáme článok o tom, čo sa mi počas januára podarilo zažiť, nakúpiť či vyskúšať.




Keďže som Silvestra trávila s priateľmi, ktorí boli u nás na návšteve, chcela som im ukázať aj niečo zaujímavé v našom okolí a po dlhšom čase som s nimi zavítala na Trenčiansky hrad. I keď som na hrade bola už viackrát, po prvý raz som sa zúčastnila na Veľkom okruhu so sprievodcom a bol to neskutočný zážitok. Vôbec som netušila, aké rôzne zákutia a zaujímavé expozície sa na hrade nachádzajú. K tomu sme mali úžasnú sprievodkyňu, ktorá sa maximálne snažila urobiť prehliadku zaujímavou a výnimočnou, čo sa jej podarilo. Veľmi sa nám páčilo a každému to len odporúčam.


Keď som bola malá, medzi moje najobľúbenejšie príbehy, ktoré som bola schopná počúvať dookola, patrila aj povesť o Studni lásky a o Omarovi a Fatime. Viete si asi predstaviť moje sklamanie, keď som ako väčšia zistila pravdu, že to so Studňou lásky nebolo až také romatické. Každopádne keď už sme tu boli, bol by hriech toto romantické miesto, kde v lete prebiehajú svadby, obísť a keďže som ešte toho svojho vysnívaného princa nenašla, snažila som sa uplatiť Stupňu lásky, nech mi nejakého pričaruje do cesty. Uvidíme, ako to časom dopadne :-) Každopádne mnohí, ktorí hrad navštívia, hádžu pre šťastie do studne mince.


Tento mesiac sme po dlhšom čase zavítali do kina. Najskôr to bolo 5D kino Funny World a poviem vám, i keď väčšina týchto filmov trvá do 5 minút, zážitok je z toho neskutočný. Máte pocit, akoby ste boli súčasťou deja, uhýbate sa kameňom, padá na vás voda, jednoducho super. Okrem toho veľa zľavových portálov ponúka polovičné zľavy v týchto kinách, takže peňaženka až tak neutrpí.


Okrem toho sme zbehli aj na Babovřesky3 do kina. Musím sa priznať, že celkom sme sa pobavili a nasmiali, takže sme boli spokojní. Ak máte tento typ humoru radi, určite sa nudiť nebudete.

Raz za čas je potrebné si dopriať aj relax. My v poslednom čas veľmi radi navštevujeme Termálne kúpele Malé Bielice pri Partizánskom. Nie je to tam veľké, sú tam dva bazény vo vnútri a dva vonku, ale nám sa tam páči a vždy si tam poriadne oddýchneme.


Boli sme na návšteve u známeho, ktorý má teraz doma 8 takýchto rozkošných šteniatok pyrenejského horského psa. I keď v dospelosti je to poriadny kus veľkého psa, tieto rozkošné 4 týždňové šteniatka vás dostanú a hneď by ste si chceli minimálne jedno vziať so sebou :-)



O snehovej kalamite, ktorá nastala piatok 30.1. sa asi veľa nemusím rozpisovať. Bolo to fakt hrozné a takto vyzeral náš park ďalší deň ráno.

Samozrejme, že ani tent mesiac neobídeme bez nákupov :-)

www.stilago.sk
www.lekarenkrasa.sk



V Gate práve prebiehajú zľavy a ja som nedokázala odolať. Kabátik je super, blúzka tiež, klobúčik za 0,60 Eur, no neber to a keď som pri pokladni zbadala tieto baleríny za 0,98 Eur, bolo rozhodnuté. Tie musia ísť so mnou! Už jedny baleríny z Gate mám a som s nimi spokojná, tak uvidíme, ako to bude s týmito.




Kto sleduje môj FB vie, že MUA má teraz výpredaj niektorých výrobkov a napr. paletky sú teraz za 2 libry. Poznáte to. Príde vám email s lákavou ponukou výrobkov vo výpredaji a jednoducho musíte si niečo objednať. Ja viem, je to asi tak stredný stupeň shopoholika, ale je to ešte v medziach :-) Oslovila som teda aj kamarátku a pár kúskov sme si objednali. Zásielka dorazila za 8 dní, všetko prišlo v poriadku nepoškodené. Z čoho ma ale skoro trafilo bolo, že oni stále pridávajú nové výrobky do výpredaja a ešte k tomu je teraz maskara ku každej paletke zdarma. No, čo už. Keby som bola vedela, asi by som ešte s objednávkou počkala. Každopádne mám doma nové krásne paletky a iné vecičky a vy sa už čoskoro môžete tešiť aj na GA o niektorú z nich.




Po dvoch mesiacoch od vyplnenia formulára v Bipa v Rakúsku, mi dorazila domov ich vernostná kartička. Takže áno, posielajú ich aj na Slovensko.

Na testovanie mi tento mesiac zaslala DM a Yves Rocher samé krásne a voňavé produkty :



Od Sašky

Takúto nádhernú nádielku som dostala od Sašky zo Sašenoksk. Je to neskutočne šikovná osoba, ktorej videá mám veľmi rada. Či už ide o bižutériu, kreatívne tričká či domácu kozmetiku, vždy si ma svojimi výrobkami získa. Okrem toho preferuje zväčša prírodnú kozmetiku, takže určite jej kanál na YT stojí za povšimnutie.



A na záver tu mám tip na skvelé slovenské výrobky. Vďaka kamarátke som objavila úžasné jogurty Sabi, ktoré sa predávajú v predajniach Milk Agro. Dovtedy som si myslela, že naj sú zvolenské jogurty, ale len čo som ochutnala tieto, odvtedy už iné nechcem. Sú neskutočne smotanové, husté, jednoducho kvalita. A kombinácia banán a čokoláda je top! Okrem jogurtov ponúkajú aj iné mliečne výrobky, tak ak máte niekde nablízku túto predajňu, rozhodne tam zbehnite. 

A čo vy? Aký bol váš január?

 

 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára