nedeľa 19. apríla 2020

Starostlivosť s kozmetikou CeraVe od hlavy po päty


Poznáte značku CeraVe?  Určite ste už o nej mnohí minimálne počuli. Ak si v posledných rokoch nejaká telová kozmetika získala vo svete rešpekt a vzbudila aj môj záujem, tak je to rozhodne  CeraVe. V roku 2005 bola v spolupráci s dermatológmi vyvinutá značka starostlivosti o pokožku, ktorá je obohatená o zmes 3 ceramidov prirodzene sa vyskytujúcich v pleti: ceramid 1, ceramid 3 a ceramid 6-II. Navyše obsahuje aj cholesterol, mastné kyseliny a fytosfingozín. Tieto zložky pôsobia synergicky na udržanie optimálneho stavu kožnej bariéry. Výrobky značky CeraVe neobsahujú parabény, sú bez parfemácie a obsahujú vyššie spomínanú zmes ceramidov, ktorá ochraňuje pokožku pred predčasným starnutím a podporuje udržiavanie prirodzenej vlhkosti v pokožke. 

Značka CeraVe v súčasnosti ponúka kompletný rad prípravkov starostlivosti o pleť a pokožku, ktorý bol vyvinutý pod dohľadom dermatológov. Ich cieľom je ponúknuť riešenie ľuďom, ktorých trápi suchá, popraskaná a krehká pokožka. Prípravky CeraVe pomáhajú zlepšiť funkciu kožnej bariéry, zvýšiť hydratáciu pokožky a stimulovať ďalšiu syntézu lipidov.

Značka CeraVe ma lákala už dlhší čas a keď ma oslovila so spoluprácou BENU lekáreň a dala mi možnosť vybrať si pár výrobkov z ich eshopu, vedela som, že to budú práve výrobky od CeraVe

CeraVe Čistiaci penivý gél

 


Už dlhšie som na love dokonalého výrobku na odlíčenie celej pleti v sprche, čím šetrím nielen čas, ale aj vatové tampóniky a tým aj prírodu. Keď som u značky CeraVe objavila čistiaci penivý gél špeciálne vyvinutý pre normálnu až mastnú pleť, veľmi som sa potešila a rozhodne som ho musela vyskúšať. Čistí a odstraňuje nadbytok kožného mazu bez toho, aby bola narušená ochranná kožná bariéra pokožky tváre a tela. Je určený na normálnu až mastnú nielen pleť, ale aj pokožku tela. S obsahom 3 esenciálnych ceramidov, niacínamidu a kyseliny hyalurónovej. Bez parfumácie (i keď podľa mňa má jemne lekárenský óder), bez mydla, hypoalergénny.


Čistiaci gél sa nachádza v plastovom balení s pumpičkou. Je dostupný vo viacerých veľkostiach, ten môj má objem 236 ml. Pumpička je veľmi praktická, dobre funguje, stačia vám 2 stlačenia a gélik si aplikujete na pleť.


Aj keď má priehľadnú hustejšiu konzistenciu, ľahko sa aplikuje na navlhčenú pleť a krúživými pohybmi ho vmasírujem. Pri kontakte s vodou jemne pení, vytvára jemnú emulziu, ktorú následne dôkladne oplachujem. Keďže sa v súčasnosti nelíčim, prioritne ho teraz používam iba ako čistiaci gél a opäť sú jeho účinky vidieť už po prvom použití. Pleť je po jeho aplikovaní zbavená nadbytočnej mastnoty a lesku, je príjemne zmatnená ale nie je presušená a súčasne hladká a hydratovaná. Pleť efektívne čistí od všetkých nečistôt bez toho, aby ju zbytočne podráždil alebo vysušil. 

Samozrejme, že mi to nedalo a musela som ho vyskúšať aj na klasické odlíčenie pleti, na ktoré som bola najviac zvedavá. Pleť odličuje úplne super, pri dodatočnom dočistení na tampóniku takmer nič nebolo a aj keď to na ňom nie je uvedené, vyskúšala som ho aj na oči a teda musím povedať, že nielenže v očiach neštípal, ale dokázal ich aj slušne zbaviť líčidiel a maskary.

Ak ste majiteľom mastnej, zmiešanej či normálnej pleti a hľadáte šetrný čistiaci gél, ktorý vás zbaví lesku a nečistôt z pleti, CeraVe čistiaci penivý gél je rozhodne správnou voľbou. Nielenže budete mať pleť krásne čistú, ale sa vám bude aj menej mastiť bez toho, aby bola vysušená či podráždená.

CeraVe Hydratačný krém

 


Ak hľadáte multifunkčného pomocníka na suchú až veľmi suchú pokožku, rozhodne siahnite po CeraVe Hydratačnom kréme. Hydratuje a pomáha obnoviť ochrannú kožnú bariéru na tvári a na tele. Obsahuje esenciálne ceramidy a kyselinu hyalurónovú. Bez parfumácie, hypoalergénny a vhodný pre dospelých aj deti.


Hydratačný krém s objemom 177 ml je balený v plastovej tube s vyklápacím viečkom, ale viete ho zohnať aj vo väčšom balení. Je bielej farby, má gélovo-krémovú až jemne vazelínovú konzistenciu   (prirovnala by som ju k hustejšiemu telovému mlieku), ľahko sa na pokožke roztiera a rýchlo sa do nej vstrebáva bez pocitu mastnoty či ulepenia. Na povrchu zanecháva jemnú ochrannú vrstvičku, ktorú vaša pokožka rozhodne ocení.



Jeho obrovskou výhodou je jeho multifunkčnosť. Môžete ho použiť na pokožku tela i na pleť. Ja ho rada používam na suché lakte, nohy a to hlavne po holení, jemne suché päty či kľudne aj na ruky. Čo je ale skvelé, tak vyhovuje aj mojej zmiešanej pleti, ktorú neumasťuje, nezanecháva na nej mastný povlak, krásne sa do nej vstrebáva a ju vyživuje bez pocitu zaťaženia či upchávania pórov. Mne robil počas zimných dní a začiatkom jari problém môj nos, ktorý začal byť veľmi presušený a tvorili sa mi na ňom šupinky. Aj s pomocou tohto krému sa dostal do normálu.


Malý kozmetický zázrak, aspoň ja takto označujem hydratačný krém od CeraVe, ktorý robí naozaj dobrú službu a jeho výhodou je, že je vhodný aj pre detičky, takže ak vašich drobcov trápi vysušená pokožka tela či suchá tvárička, môžete aj na nich použiť tento krémik.

CeraVe Obnovujúci krém na ruky

 


A to najlepšie na záver! V súčasnosti pokožka rúk čelí novým výzvam a dostáva poriadne zabrať. Dezinfekčné prostriedky a časté umývanie rúk spôsobujú jej extrémne vysušenie. A práve preto je kvalitný krém na ruky nutnosťou!

Krém na ruky od CeraVe je určený na extrémne suchú a drsnú pokožku rúk. Obsahuje 3 typy esenciálnych ceramidov a kyselinu hyalurónovú. Zmierňuje vysušenie a pomáha obnove ochrannej kožnej bariéry. Je vodeodolný a bez parfemácie. 


Krémik je balený v plastovej tube s vyklápacím viečkom o objeme 50 ml, takže je vhodný aj do kabelky, no ja by som prijala kľudne aj väčšie balenie 😊 



Je bielej farby a má gélovo-krémovú až vazelínovú konzistenciu, ľahko sa na pokožke rúk roztiera a rýchlo sa do nej vstrebáva. Na jej povrchu  zanecháva jemný film, ktorý nie je ani lepivý ani mastný. Pokožka rúk je krásne hydratovaná, vyživená a ruky sú jemné a hladké. V porovnaní s hydratačným krémom je o niečo hutnejší a tým aj výživnejší.


Jeho kvalitu viem obzvlášť oceniť v týchto dňoch. Pokožku rúk mám extrémne presušenú, miestami až začervenanú a niekdy cítim nepríjemné pnutie. Po nanesení tohto krémiku nielenže sa dostaví úľava od pnutia, ale pokožka sa krásne premastí a vyživí. Zmierňuje vysušenie a ruky vyzerajú už po prvom použití o 100 % lepšie. Nie je potrebné to s ním preháňať, stačí vám jeho nanesenie v tenkej vrstve a účinok sa ihneď dostaví. Je to svätý grál týchto náročných dní!

Ak hľadáte krém na ruky, ktorý vám naozaj pomôže a uľaví, rozhodne vyskúšajte CeraVe obnovujúci krém na ruky. Bonusom je nielen jeho rýchly účinok, ale aj to, že nezanecháva mastný ani lepivý pocit na rukách a vy tak môžete pokračovať v začatej činnosti. 

V súčasnej dobe, kedy platí heslo Ostaň doma, je výhodnejšie nakupovať jednotlivé výrobky z pohodlia našich domácností a preto je skvelé, že BENU lekáreň má okrem klasických lekární aj svoj eshop, kde si môžete bezpečne nakúpiť aj z pohodlia domova a kuriér vám ich doručí až k vám domov. Všetky potrebné informácie ohľadne súčasnej situácie na eshope BENU lekárne nájdete na ich stránke.


A keď už budete v BENU lekárni nakupovať, nezabudnite sa zaregistrovať do ich vernostného programu a čerpať výhody s tým spojené.

Výrobky značky CeraVe rozhodne odporúčam a aktuálne mám pre vás aj dobrú správu. Pri kúpe 2 produktov značky CeraVe získate v eshope BENU lekárne zľavu 20 % a to sa oplatí! 

Poznáte značku CeraVe? Ktorý produkt by ste radi vyskúšali, poprípade je váš obľúbený?


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára