piatok 6. mája 2016

Dentalux - gél na zuby a ústna voda

Ahojte!

Dneska sa trošku odchýlim od typického kozmetického sveta a v dnešnom článku sa zameriam na výrobky určené na naše zúbky a ústa. Musím sa priznať, že v poslednom čase som prepadla Elmex mánii, ktorá ma však nedávno prešla a chcela som vyskúšať niečo nové. Preto novinky od Lidla prišli ako na zavolanie a s radosťou som sa pustila do testovania. Viem, že Lidl má už dlhodobo v ponuke rôzne ústne vody a zubné pasty, nikdy som ale nič z toho neskúšala. Aké teda sú novinky značky Dentalux?



Dentalux Menthol Pearls - gél na zuby  

Ide o mimoriadne svieži gél na zuby pre spoľahlivú ochranu pred zubným kazom a má poskytovať dlhotrvajúci svieži dych. Obsahuje sodium fluoride. Je vhodný pre dospelé osoby a deti od 6 rokov. 

Gél na zuby sa nachádza v plastovej tube o objeme 75 ml a pred použitím je potrebné odstrániť ochrannú fóliu. Čo sa týka dizajnu balenia, to sa mi páči, celkom pekné prevedenie. Samotný gél je modrej farby, obsahuje drobné trblietky a malé množstvo bielych zrniečok. Má gélovú konzistenciu, dobre sa nanáša a primerane pení. Nie je to typ výrobku, ktorý vám urobí v ústach obrovskú penu a súčasne vám ich poriadne vyštípe, to nie. Chuť je veľmi prirodzená, nie veľmi výrazná, v ústach gél neštípe ani nepáli. Zuby sa mi s ním umývajú dobre a zanecháva jemnú mentolovú chuť. U nás doma sme si ho celkom obľúbili a už ho máme takmer spotrebovaný. Čo sa týka ochrany pred zubným kazom, to je dosť ťažké posúdiť. Zubný kaz môže vzniknúť aj pri používaní tej najlepšej pasty aj kefky či dodržiavaní najlepšej hygieny, jednoducho nie vždy mu dokážeme zabrániť, aby vznikol. 

  
 

Dentalux Halitosis ústna voda

Najčastejšou príčinou zápachu z úst (halitózy) sú zlúčeniny síry, ktoré v ústnej dutine spôsobujú baktérie. Samotným čistením zubov tieto baktérie nedokážeme zničiť a vtedy ako ďalší pomocník prichádza na rad ústna voda.
Dentalux Halitosis ústna voda so špeciálnou receptúrou z xylitolu, fluoridu aminového a sodného pôsobí priamo v ústnej dutine a znižuje zápach z úst. Špeciálne zloženie so zinkom neutralizuje zápach aktívnych zlúčenín síry a aktívne bojuje proti zápachu z úst. Okrem toho táto ústna voda obsahuje vysoko účinnú kombináciu fluoridu, čím zabraňuje tvorbe zubného kazu. Je určená na každodenné čistenie zubov a jazyka a je bez alkoholu. 
Odporúča sa aplikovať 2x denne po umytí zubov. Vyplachujte s 20 ml nezriedenej ústnej vody (1 uzáver) cca 60 sekúnd. Nevyplachujte vodou ani neprehĺtajte!  

Musím sa priznať, že nie som zrovna odporník na ústne vody. Sem tam si nejakú kúpim, používam, ale časom ma to prestane baviť, som na to dosť lenivá :-(
Táto ústna voda je balená v krabičke, z ktorej sa dozviete všetky potrebné informácie, ktoré sú potom uvedené aj na samotnom obale výrobku. Obal je plastový, nepriehľadný, bielej farby a ukrýva v sebe  500 ml výrobku. Po jeho otvorení ucítite jemne mentolovú vôňu, ktorá je pre ústne vody typická. Samotná ústna voda je modrej farby a ja ju aplikujem do uzáveru. Priznám sa, ráno som rada, že sa dám ako tak dokopy, takže ju používam iba večer. Ústna voda má jemne mentolovú chuť, nechávam ju pôsobiť odporúčaných 60 sekúnd a následne ju vyplúvam. V ústach zanechá príjemný pocit sviežosti bez toho aby som sa bála, že mi vypáli ústnu dutinu. Niektoré ústne vody mi pripadajú veľmi agresívne a koncetrované a mávam po nich pálivý pocit. Táto patrí k tým jemnejším (asi tým, že neobsahuje alkohol), ale i napriek tomu si plní svoju úlohu. Je veľmi príjemná, svieža a ja som s ňou spokojná.



Oba tieto výrobky nájdete v každej predajni Lidl a ceny sú viac ako priaznivé, ústna voda stojí 1,99 Eur a cenu gélu na zuby okolo 1 Eura. Ak hľadáte výrobky, ktoré nie sú veľmi drahé, sú jemné a zanechávajú príjemnú mentolovú chuť, určite sa po nich obzrite. 

A čo vy? Aký sú vaši obľúbenci v starostlivosti o zuby? Vyskúšali ste už nejaký výrobok značky Dentalux? 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára