pondelok 10. apríla 2017

Žienka domáca a jej pomocníci

Tento článok vznikol úplne spontánne a k jeho napísaniu ma priviedla blížiaca sa Veľká noc. Je to obdobie, kedy my ženy okrem našich bežných povinností sa snažíme naše domácnosti upratať na 110% a bez pomocníkov by to rozhodne nešlo. Pokiaľ ich máte v podobe členov rodiny, tak to je pre vás veľké plus, ale bez bežných čistiacich prostriedkov by sme si asi neporadili. Čistá domácnosť je vizitka každej gazdinky a preto si na tom dávam naozaj záležať. Rozhodla som sa, že  vám pár mojich pomocníkov z kategórie čistiace prostriedky ukážem a napíšem k nim pár slov. Ešte chcem dodať, že toto sú pre mňa aktuálne top výrobky, ktoré bežne pri upratovaní používam.  



Denkmit čistiaci prostriedok na rúry a gril

Tento výrobok označujem za objav roka! Keď som sa koncom minulého roka šťahovala, v novom príbytku na mňa čakal plynový sporák, ktorý nebol v ktovieakom stave. Z hľadiska funkčnosti bolo všetko v poriadku, ale predcházajúca nájomníčka nebola asi veľká gazdinka a bol neskutočne špinavý. A nie je nič horšie, ako zanesená, zaschnutá a pripálená špina a pripáleniny na plechoch v trúbe, na mriežke v trúbe a na mriežke na horákoch. No nebolo my všetko jedno. V dm drogérii sa mi ale podarilo objaviť tento úžasný čistič a diali sa zázraky. Na obrázku vidíte mriežku po asi 2 použitiach tohto čističa a aj keď nie je na 100 % strieborná a sú tam ešte drobné usadeniny, oproti pôvodnému stavu je to markantný pokrok. Keď som ju totižto prvýkrát vybrala z trúby, tak bola úplne, ale úplne čierna!!!! 
Tento výrobok vďaka svojej aktívnej pene čistí rúry, plechy, panvice a rošty grilu, takže bude super aj v lete počas grilovačiek. Sprej pred použitím dôkladne potraste a následne postriekajte čistenú plochu zo vzdialenosti 15 cm. Podľa stupňa znečistenia 1-2 hodiny nechajte pôsobiť a následne zotrite vlhkou handričkou. V prípade silného znečistenia opakujte. 
Výrobok vytvára hustú penu, ktorá obsahuje účinné zložky, ktoré dokážu nečistoty odstrániť. V mojom prípade, keďže išlo o naozaj dlhodobé a zanedbané upratovanie, boli tie nečistoty naozaj veľké, takže som musela výrobok použiť opakovane, ale výsledok sa naozaj dostavil. Neviem, čo by som si s tým bez neho počala 😃



Denkmit prostriedok na umývanie riadu grapefruit a ibištek

To, že na riad mám rada výrobky práve od značky Denkmit, ste si už isto v rámci článkov o spotrebovancoch všimli. Ale konkrétne tento sa naozaj vydaril. Tá vôňa je neskutočne krásna, super pení a riady sa s ním umývajú jedna radosť. Keďže nemám umývačku riadu, ostáva táto činnosť na mne, tak prečo si ju nespríjemniť niečím pekne voňavým.


Sidolux Universal 

Ak trošku sledujete české blogerky viete, že už zopár mesiacov žne úspech práve značka Sidolux a jej najznámejší výrobok prostriedok na umývanie všetkých umývateľných povrchov s marseillským mydlom. Keď raz ucítite jeho vôňu, budete si ju pamätať navždy. Pre mňa je táto vôňa výrazom absolútnej čistoty a klasiky a dlážku nielenže krásne umyje, ale predovšetkým prevonia a po umytí je ním cítiť celá domácnosť. Nezanecháva šmuhy, odstraňuje všetku špinu a zanecháva dlhotrvajúcu sviežu vôňu. Zopár druhov od značky Sidolux som videla aj v Kauflande, ale ja ich objednávam z VMD drogérie


Sidolux Expert špeciálny prostriedok na umývanie plávajúcich, drevených a parketových podláh

A keďže aj ja teraz frčím na Sidolux vlne, bokom išli moji oblľúbenci na plávajúcu podlahu ako Denkmit či Alex. Tento výrobok obsahuje aj arganový olej, ktorý ošetruje a chráni čistené povrchy a predlžuje ich životnosť. Jeho vôňa je príjemná, ale menej výrazná ako u jeho predchodcu, takže až tak neprevonia domácnosť, ale podlahu krásne umyje.


Denkmit Himmlische Frische aviváž 

V mojej domácnosti sa kupujú aviváže od rôznych značiek, ale ja osobne mám veľmi rada značku Denkmit. Už som vyskúšala viacero aviváží a aktuálne mám doma práve túto modrú. Veľmi príjemne, čisto nevtieravo vonia a oprané prádlo je pekne prevoňané.


Denkmit žlčové mydlo

Žlčové mydlo vám určite nemusím predstavovať, snáď každý ho má vo svojej domácnosti. Ja som mala pôvodne toto mydlo v tuhej forme, ale časom som objavili aj v tekutej so štetčekom a to som si kúpila tiež. Ak ste vy alebo členovia vašej rodiny gebrinky a rýchlo sa zašpiníte, fľaky od masti, oleja či rúžu sú vaše bežné nehody, určite tohto pomocníka oceníte.


Dekmit univerzálny power čistič v spreji

Patrí k novším kúskom v mojej čistiacej zbierke a kúpila som si ho na upratovanie v kúpeľni. Bez problémov sľubuje odstrániť vodný kameň, zvyšky mydla a hrdzu. Dá sa použiť na čistenie sprchovacích kútov, vaní, umývadiel, toaliet, keramiky či obkladačiek. Na bežnú údržbu kúpeľne my postačuje. 


Sanytol univerzálny čistič

Expert na dezinfekciu bez chlóru, ktorý dezinfikuje všetky materiály a povrchy a ničí 99,9 % mikróbov. Dá sa použiť na WC dosky, v kuchyni, na sedačky, telefóny, koberce, odpadkové koše, takmer na všetko. Taký univerzálny pomocník, ktorý sa doma nestratí. 


Clin čistič okien

Pre mňa top výrobok pri umývaní okien. Skúšala som rôzne značky, ale najlepšie sa my okná umývajú práve s Clinom a sú krásne lesklé. Už ani iný výrobok nehľadám, som mu verná.


Denkmit univerzálne vlhčené utierky

Ak patríte medzi osoby ako ja, ktoré boli obdarené šikovnosťou a stále im niečo padá z rúk alebo sa im darí vylievať, takéto vlhčené utierky nie su na škodu. Rýchlo nimi zotriete vyliatu kávu či sladkú vodu, zotriete pracovnú dosku, či narýchlo utriete prach. Ich využitie je nekonečné.

Purio vrecká do koša s vôňou levandule

Vďaka známej som v Lidli objavila tieto vrecká do koša s vôňou levandule. Síce sú tenšie než som bežne zvyknutá, ale tá vôňa je úžasnááá. Po použití výraznejšia, ale postupne sa rozkladá až zanikne. Je to super vychytávka, lebo teraz začína byť teplo a smeti v koši rýchlo nadobúdajú nevábne vône, takže práve vôňa levandule ich pekne eliminuje. Ja som ich kúpila cez špeciálny týždeň s upratovacími výrobkami, tak neviem, či sú bežne v ponuke. Ak poznáte nejaké parfemované vrecká do koša od inej značky, dajte mi vedieť, rada vyskúšam.


Spontex saponátové drátenky

Keďže sme veľkým objavom začali, aj ním skončíme. Určite poznáte bežné drátenky, ktoré používate pri umývaní riadu či pri čistení zanesených plôch. Tieto sú o niečo lepšie, pretože nie su tak drsné, ale súčasne sú napustené akoby práškom s citrónovou vôňou a sú veľmi účinnými pomocníckmi pri čistení zanesenej kuchynskej linky, na zafŕkanú linku či dlaždičky od varenia. Svoje využitie nájdu aj pri čistení sporáka. Zohnala som ich v 101 drogérii.

Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil. Síce sme mimo kozmetiku, ale ide o výrobky, ktoré bežne používame vo svojich domácnostiach. Ak som vám dala tip na nejaký výrobok, budem len rada a určite ma poteší, ak mi dáte zase vy tie vaše do komentárov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára