utorok 21. augusta 2018

Gabriella Salvete XXPress Volume Aqua - vodeodolná maskara k vode?

Keď mi krátko pred dovolenkou v Egypte dorazila obrovská krabica od Elnina plná produktov Gabriella Salvete vedela som, že minimálne jeden produkt musí so mnou cestovať na dovolenku a bola ním vodeodolná maskara. Možnosť testovať novú vodeodolnú maskaru ma veľmi potešila, lebo je to kúsok, po ktorom siaham prevažne v lete a v posledných rokoch je súčasťou mojej dovolenkovej kozmetickej výbavy. Keďže počas horúcich dovolenkových či letných dní sa všetko ihneď roztečie, vodeodolná maskara je fajn kompromisom mať aspoň trošku líčenia na sebe, hlavne keď moje riasy nie sú nič extra. Ako nakoniec v horúcom egyptskom podnebí obstála Gabriella Salvete XXPress Volume Aqua


Gabriella Salvete XXPress Volume Aqua je vodeodolná objemová maskara určená pre aktívne chvíle. Pre 100% účinok je nutné ju nechať po nalíčení dostatočne zaschnúť. Dostupná je iba v odtieni black a má 11 ml. Made in Italy.


Maskara má pekné jednoduché balenie v čiernej farbe s metalickým modrým uzáverom, vďaka ktorému ju ľahko odlíšite od ostatných klasických maskár a tou modrou si ju ľahko zafixujete, že je vodeodolná. Za jej veľké plus považujem vyobrazenie kartáčika na zadnej strane balenia, čo v prípade chýbajúceho testera vám uľahčí jej výber a nepôjde o úplnú kúpu na slepo. Je to podľa mňa fajn pomôcka.


Maskara má suchšiu konzistenciu, čo je ale pre mnohé vodeodolné maskary typické. Má klasický, nie veľmi ohybný kartáčik so štetinkami blízko seba, ktoré sa smerom dopredu zmenšujú. Na oko sa ľahko aplikuje, ale riasam nedodá ani veľký objem, ani ich extra nerozčeše, nevytočí, skôr ich zlepí. Aby som ju ale iba nehanila, riasy zľahka predĺži a vďaka čiernej farbe zvýrazní.


V tomto uhle fotenia vôbec nevyzerá zle, ale spredu je to hneď iné.


Riasy sú zlepené a navyše po aplikácii dlho schne a má tendenciu sa otláčať. Poďme však k jej vodeodolným vlastnostiam. Táto maskara počas dňa i za sucha opadáva pod oči a v prípade väčšieho spotenia vytvára čierne čmuhy pod okom. Pri kontakte s vodou sa nerozmaže, ale sa strašne drolí a máte napadané čierne čiastočky pod okom a nevyzerá to vôbec dobre. A ako čerešnička na záver, sa strašne zle odličuje, dole ju dáte iba dvojfázovým, najlepšie mastným odličovačom. Micelárna voda či odličovacie obrúsky sú na ňu prikrátke. 

Gabriella Salvete XXPress Volume Aqua žiaľ nie je pre mňa vodeodolnou maskarou, na ktorú sa môžem v lete spoľahnúť. Dlho zasychá, otláča sa, riasy nie sú nič extra a v prípade potenia sa rozpýja pod očami. I keď jej cena nie je vysoká, na Elnine ju zoženiete za 4,32 Eur, ja by som po nej viac nesiahla.

Máte skúsenosť s touto maskarou? Aká je vaša najobľúbenejšia vodeodolná maskara?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára