nedeľa 29. decembra 2013

Moji traja pomocníci v boji s mastnou pleťou

Ahojte!

Asi tak pred tromi mesiacmi som bola u kožnej lekárky si dať vyšetriť znamienka a popritom som jej spomenula môj problém s pleťou. Mám už po 25. a stále sa mi robí akné ako pubertiačke a k tomu mastná T-zóna. Myslím, že lepšia kombinácia ani neexistuje.:-)  Nakoľko pracujem s ľuďmi, snažím sa vyzerať tak, aby som sa pri kontakte s nimi cítila príjemne. Avšak vyhádzaná mastná aknózna pleť, jazvičky po akné, ktoré nezakryje ani make-up, mi na pohode určite nepridávali. Keďže moja kožná sa okrem iného špecializuje aj na boj proti týmto nedostatkom, zasypala ma informáciami a produktami, ktoré mi majú pomôcť. Už pri predstave všetkého, čo som si mala ráno naniesť na tvár som si pomyslela, že to budem musieť vstávať o hodinu skôr, ale človek si rýchlo zvykne a naučí sa dodržiavať jednotlivé kroky.
A čo mi odporučila na mastnú pleť?

Dneska vám chcem predstaviť troch bojovníkov proti mastnej pleti, ktorí sa stali mojimi obľúbencami a bez ktorých si moju starostlivosť o pleť už ani neviem predstaviť. Ide o produkty značky Avéne, konkrétne radu Cleanance, ktorá sa dá zakúpiť prioritne v lekárňach a určite patrí k tým drahším. Musím sa priznať, že doteraz som drahšie produkty nemala možnosť vyskúšať a aj tá cena, keď som si zaobstarala všetky tri naraz, mi na moje pomery vyrazila dych, ale teraz po čase určite kúpu týchto produktov neľutujem a som s nimi maximálne spokojná.

Ako prvé ráno keď vstanem je, že si na vlhkú tvár nanesiem Cleanance gel, zľahka napením a následne zmyjem vodou. Ide o čistiaci umývací gél, ktorý obsahuje účinné seboregulačné a antibakteriálne látky. Jemne odstraňuje nečistoty a nadmerný maz, reguluje tvorbu mazu. Je bez mydla a parabénov. Má zelenomodrú farbu a ľahko sa nanáša na tvár. Vonia veľmi príjemne, čisto. Jeho obsah je 200 ml a cena sa pohybuje okolo 15 Eur. 

Následne zvyšné nečistoty z tváre odstránim Cleanance čistiacou vodou, ktorú aplikujem na odličovací tampónik a pretriem nim celú tvár. Jemne ošetruje pleť, reguluje nadbytočnú tvorbu kožného mazu a sťahuje póry. Bez parabénov, má príjemnú čistú vôňu ako gél. Vďaka čistiacim zložkám dokonale čistí pleť, pleť je jasná a čistá. Účinná látka glyceryl Laura v spojení s absorpčnými púdre reguluje nadmernú tvorbu kožného mazu, pleť je dlhodobo zmatnená .Termálna voda Avene zjemňuje, pôsobí proti podráždeniu a prináša pleti pocit okamžitého upokojenia. Jej obsah je 400 ml a cena sa pohybuje okolo 18 Eur.

A ako posledný krok v rannej starostlivosti v boji proti mastnej pleti je Cleanance K exfoliačný a hydratačný gél - krém. Nanášam ho na pleť ako podklad pod make-up. Zmatňuje a hydratuje pleť. Podporuje hojenie vyrážok, čiernych bodiek a ostatných nedokonalostí pleti. Bez parabénov
Exfoliačný: Vďaka svojim exfoliačným zložkám (alfahydroxykyselín a betahydroxikyseliny) táto starostlivosť odstraňuje všetky nečistoty pleti.
Zmatňujúci: pleť je zamatová a zmatnená počas celého dňa, a to vďaka účinnej látke Cucurbita pepo, ktorá absorbuje prebytočný maz Póry znovu stiahnuté a pleť sa neleskne.
Upokojujúca: termálna voda Avene upokojuje a zjemňuje pleť.
Jeho obsah je 40 ml a cena sa pohybuje okolo 16 Eur.

Ako vidieť na obrázku, produkty sa spotrebúvajú pomaly. Gél i čistiacu vodu používam ráno a večer a za 2 mesiace som z nich spotrebovala toľko, koľko vidíte na obrázku. I keď ide zo začiatku o väčšiu investíciu do týchto produktov, vydržia vám určite dlho a hlavne vám pomôžu. Odkedy tieto produkty používam, moje pleť je menej mastná, niekedy mám dokonca pocit, že sa mi nemastí a zlepšuje sa mi aj akné. Takže pokiaľ máte problém s mastnou pleťou, určite tieto produkty stoja za vyskúšanie. A pokiaľ sledujete Avéne na facebook alebo ich internetovú stránku, tak  niekedy na ich produkty prebiehajú aj akcie, poprípade ich poradkyne sa raz za čas nachádzajú vo vybraných lekárňach a určite vám ochotne poradia.
Bližšie informácie o produktoch Avéne nájdete na stránke :   http://www.eau-thermale-avene.cz/

Aj vy máte problém s mastnou pleťou? Ako s tým bojujete?



 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára