štvrtok 3. februára 2022

Jemné a šetrné odličovanie s ebelin

 

ebelin Odličovacie tampóny z mikrovlákna

Rozmýšľali ste niekedy nad tým, koľko klasických jednorazových odličovacích tampónikov dokážete spotrebovať? Môj denný priemer bol 3 kusy a keď to vynásobime počtom dní v roku, dostávame sa k naozaj zarážajúcemu číslu. A tak som si povedala dosť a v rámci spolupráce s dmkou som sa rozhodla  dať šancu alternatíve v podobe odličovacích tampónikov z mikrovlákna od ebelin.

 


V balení sa nachádzajú dva odličovacie tampóniky, ktoré sú vyrobené zo 100 % mikrovlákna, ľahko prateľného a schnúceho. Na dotyk sú tampóniky veľmi príjemné, úplne mäkučké, plyšovučké, máte chuť s nimi stále prechádzať jemne po pleti. 

 


Veľkostne sú väčšie a hrubšie než klasické jednorazové, no na ich účel to nemá vplyv. Skladajú sa z dvoch farebných častí, ktoré sú po krajoch zošité a i napriek častému používaniu a praniu krásne spolu držia a nepárajú sa od seba.


ebelin odličovacie tampóny z mikrovlákna


Biela časť má kratšie vlákna a je ideálna na klasické odstránenie make-upu.



Farebná časť má dlhšie vlákna a umožňuje čistenie pleti aj do hĺbky pórov. Musím ale povedať, že pri ich použití až tak zásadný rozdiel medzi jednotlivými stranami nie je. Čo hodnotím veľmi kladne a nemajú to všetky podobné produkty, tak to je pútko, ktoré veľmi uľahčuje samotné schnutie tampónikov. Môžete si ich niekam zavesiť, o pútko pripnúť štipec a zavesiť si tampóniky na sušiak.


ebelin odličovacie tampóny z mikrovlákna

Odličovacie tampóny sa dobre držia v ruke, vďaka ich väčšej ploche a príjemnému materiálu je práca s nimi veľmi príjemná a rýchla. Môžete ich použiť na klasické odlíčenie pleti od make-upu a nečistôt, na stiahnutie zvyškov pleťovej masky či na nanesenie tonera. 

Vzhľadom na ich veľkosť a hrúbku ich používam výlučne na pleť, v začiatkoch som ich skúšala používať aj na odlíčenie očí, ale to mi veľmi nevyhovovalo, pri očiach si to žiada niečo menšie a tenšie, ale na pleť sú dokonalé. Najskôr som ich používala ako klasické odličovacie tampóniky, takže som na ne nanášala odličovač a krásne s tým stiahla všetok make-up a nečistoty a následne som pleť ešte dočistila. Na tento typ odličovania slúžili v pohode, jediné čo som zaznamenala, bola zvýšená spotreba odličovacieho produktu, keďže vzhľadom na svoj materiál sú viac savé. Jedného dňa som pri čítaní popisu tohto produktu v nemčine zistila, že sa dajú používať na odlíčenie aj bez použitia odličovača. Je to jednoduché! Stačí suchý tampónik navlhčiť vlažnou vodou a jemnými pohybmi odličovať pleť. Bez použitia akéhokoľvek odličovača krásne odlíčite pleť pár ťahmi a už iba klasicky dočistíte. 



Po použití tampónik preperiem v rukách, jemne vyžmýkam a nechám vyschnúť. Striedam ich v týždni vždy obdeň a na víkend ich hodím do práčky. Po opratí sú opäť krásne čisté, jemné a pripravené na ďalšie použitie. Pri praní sa neodporúča používať aviváž a sú nevhodné do sušičky.

ebelin odličovacie tampóny z mikrovlákna používam už viac ako rok a stále sú v super stave. Netrhajú sa, nevypadávajú vlákna, stále sú ako nové a funkčné. V časoch, keď som sa rozhodla prejsť na šetrnejší spôsob odličovania boli v drogerke snáď prvými lastovičkami, odvtedy sa ponuka týchto výrobkov o niečo rozšírila, ale na začiatok boli super. Sú šetrné nielen k peňaženke, ale aj životnému prostrediu a pri ich používaní máte hneď lepší pocit.


 
Viete ich zohnať aj v modrom prevedení a nájdete ich buď pri klasických odličovacích tampónikoch alebo v oddelení so štetcami a pomôckami na líčenie.


Tiež ste prešli na šetrnejší spôsob odličovania? Ktoré tampóniky sú vaše obľúbené?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára