nedeľa 25. februára 2018

Dokonalý či výnimočný? To je otázka!

Byť dokonalý alebo v niečom výnimočný? Čo je pre vás dôležitejšie? Tak tieto dve otázky mi boli nedávno položené a dali mi podnet k malému zamysleniu sa. Myslím si, že v dnešnej dobe, najmä vďaka sociálnym sieťam, sa preferuje skôr dokonalosť. Zo všetkých fotiek sa na nás usmievajú dokonalý ľudia s dokonalým vzhľadom, životom, zážitkami a väčšina z nás si len povzdychne, tí sa ale majú a tak trošku im možno závidíme. Pravdou ale je, že nie všetko, čo vyzerá dokonalo je v skutočnosti dokonalé a musíme si dať od tejto dokonalosti trošku odstup, aby nás to nepohltilo.



Dokonalý podľa mňa nie je niekto. Každý z nás má nejakú drobnosť, ktorá nás odlišuje od ostatných a práve tieto odchýlky nás robia výnimočnými. Či už sú to pehy, veľké uši či nos, kučeravé či ryšavé vlasy, jednoducho čokoľvek, čo možno v detstve sme vnímali ako veľký nedostatok, je v konečnom dôsledku niečo, čo nás odlišuje a robí jedinečných a výnimočných. 



Vedeli ste, že existuje až 14 typov nosov a každý niečo znamená? Noštek, nosisko, orlí zobák alebo zemiak? To všetko sú názvy pre nos a ak by ste mi položili otázku, čo je na mne výnimočné a jedinečné, tak ma ako prvé napadne môj orlí nos, ktorý vraj svojmu nositeľovi dodáva štedrosť, rozvahu a empatiu 😊😊 Už od detstva som od sestry pri našich prekáračkách počúvala, že mám orlí nos. Ako každé dieťa ma to zamrzelo a vždy som jej tak trošku závidela, že ona ho má menší a krajší. Postupom času som si na ten môj frňáčik zvykla a keďže v rámci rodiny mi vždy vraveli, že ho mám po ocinovi, bola som nakoniec aj pyšná. Pre mňa je moja rodina to najdôležitejšie v živote a mnoho týchto drobností, ktoré možno zo začiatku považujeme za nedostatok no neskôr je našou prednosťou, máme práve zdedené po našich predkoch. Genetika jednoducho nepustí a áno, v dnešnej dobe to môžeme prostredníctvom rôznych zákrokov zmeniť a premeniť to na dokonalosť, ale už to nebudeme mi sami. Som toho názoru, že vždy je všetko tak ako má byť a naše nedokonalosti z nejakého dôvodu k nám patria. Iba vtedy, keď sa naučíme mať radi samých seba a nebudeme sa porovnávať s inými, iba vtedy dokážeme byť naozaj šťastní.

A práve téma dokonalosti a výnimočnosti sa stala základom jarnej beauty kampane v dm drogeriemarkt Slovensko a od marca odštartuje spolu s ňou aj skvelá súťaž, v rámci ktorej budú môcť až 3 vyhrať celkovú vizáž a styling, ktorými sa zvýrazní ich jedinečnosť. Toto všetko bude v spolupráci s Barborkou Yurkovič a Zootom, takže sledujte dmku a dozviete sa viac 😊 Inak táto kampaň má veľmi výstižné označenie #vjedinecnostijekrasa

Tak aká je vaša odpoveď? Dokonalosť či výnimočnosť? Za mňa rozhodne výnimočnosť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára