streda 27. apríla 2016

Cien - nové pleťové masky

Ahojte!

Neviem ako vy, ale ja si raz za týždeň zvyknem urobiť čas pre seba a v rámci relaxu si nanesiem nejakú pleťovú  masku, nechám ju pôsobiť a ja pri tom oddychujem. Musím si zaklopať, ale ešte so žiadnou pleťovou maskou som nemala problém a neurobila mi na pleti šarapatu.

Nedávno sa moja zbierka masiek rozrástla o 3 novinky značky Cien, pričom jednu z nich som si už predtým stihla aj kúpiť. Ešte som pleťovú masku od značky Cien nikdy nemala a priznám sa, že ani neviem, či doteraz nejaká v ponuke bola. Aké sú teda tieto nové masky?




Cien pleťová maska čistiaca

Táto maska je určená na normálnu a zmiešanú pleť a sľubuje jej čistenie a zjemnenie. Obsahuje zinok a bielu kozmetickú hlinku. Dermatologicky testované, pH-neutrálne. Na obale nájdete upozornenie, že pri citlivej pokožke môže dôjsť ku krátkodobému začervenaniu. Odporúča sa naniesť rovnomerne na vyčistenú pleť, vynechajte okolie očí a úst a nechajte pôsobiť 10-15 minút. Podľa potreby aplikujte 1-2x týždenne. Obsah balenia postačuje na 2 aplikácie.

Táto maska sa skladá z dvoch vrecúšok, obsahuje 2x8 ml a mne jedno vystačilo aj na dve použitia, čiže celkovo som ju použila 4x. Maska má krémovú konzistenciu, jemnučko modrú farbu, pekne vonia a na pleť sa dobre nanáša. Po krátkom okamihu po nanesení som mala na pleti jemne chladivý pocit, ktorý však časom pominie. Masku som nechala pôsobiť 15 minút a následne som ju išla odstrániť. Podľa slovenského návodu sa majú zvyšky masky umyť vlažnou vodou, podľa českého sa majú zvyšky odstrániť kozmetickým obrúskom. A teraz si vyberte! Prezradím vám, ako to vidím ja. Maska sa počas svojho pôsobenia jemne vpije do pokožky, ale súčasne na jej povrchu trošku zhustne a zaschne. Pre mňa osobne jej odstránenie obrúskom absolútne neprichádzalo do úvahy, lebo to nešlo, nedalo sa to zotrieť. Preto som masku odstraňovala vlažnou vodou. Keďže si ponecháva svoju krémovitosť, tak pri umývaní vodou po pleti kĺže, akoby ste umývali hustý pleťový krém. Výsledok však stojí za to. Pleť je krásne čistá, hebká, jemná, zmatnená, u mňa sa nedostavilo žiadne začervenanie ani vysušenie. To čo sľubuje aj splnila a odporučila by som ju na mastnú, zmiešanú, poprípade normálnu pleť.
 
   


Cien pleťová maska hydratačná

Ako ďalšiu v poradí som skúšala hydratačnú pleťovú masku, ktorá má chrániť suchú pleť pred vysušením a zanechať ju jemnú. Obsahuje aloe vera a jojobový olej. Dermatologicky testované, pH-neutrálne. Odporúča sa naniesť rovnomerne na vyčistenú pleť, vynechajte okolie očí a úst a nechajte pôsobiť 10-15 minút. Podľa potreby aplikujte 1-2x týždenne.

Balenie mi opäť vystačilo na 4 použitia. Je bielej farby, krémovej konzistencie, v tomto prípade sa nedostavil chladivý efekt. Na pleti je veľmi príjemná a krásne vonia po aloe vera. Počas 15 minút, ktoré som ju nechala na pleti pôsobiť, sa do nej jemne vsiakla. V tomto prípade sa slovenský aj český popis zhodli a má sa odstrániť kozmetickou utierkou. Opäť som ju však zmývala vodou, i keď aj s tou utierkou by to celkom šlo. Pri umývaní na pleti až tak nekĺzala. Pleť je po jej použití krásne jemná, hydratovaná akoby nacucaná. Kľudne by som ju odporučila aj zmiešanej či mastnej pleti, lebo na tej mojej bola príjemná, nebola viac zmastená, krásne ju zhydratovala. Povedala by som teda, že táto je taká univerzálna, takmer na každý typ pleti.  



Cien pleťová maska Q10 proti vráskam 

Táto pleťová maska sľubuje, že pri pravidelnom používaní pomáha zjemňovať vrásky a vyhladzovať pleť. Obsahuje olej z hroznových jadier a kyselinu hyalurónovú. Dermatologicky testované, pH-neutrálne. Odporúča sa naniesť rovnomerne na vyčistenú pleť, vynechajte okolie očí a úst a nechajte pôsobiť 10-15 minút. Podľa potreby aplikujte 1-2x týždenne.

Opäť mi vydržala na 4 použitia, netreba to s ňou jednoducho preháňať a dávať zbytočne hrubú vrstvu. Má jemne smotanovú farbu, v tomto prípade gélovo-krémovú konzistenciu a krásne hroznovo vonia. Má veľmi jemnučký chladivý efekt, oveľa jemnejší než to bolo pri prvej maske. Do pleti krásne vsiakne, na pokožke zanechá jemne mastný film, ktorý sa kozmetickou utierkou ľahko zotrie. Pleť je krásne vyživená, hebká a jemná na dotyk. Ja mám zatiaľ väčšie vrásky na čele a mám pocit, že pri pravidelnom používaní tejto masky sú zľahka vyhladené. Ale zázraky zase nečakajte. Podľa mňa by mohla byť opäť takou univerzálnou maskou, ktorá by sa mohla hodiť na všetky typy pleti.


Za mňa môžem povedať, že sú tieto masky pre mňa príjemným prekvapením. Moja pleť sa s nimi skamarátila a to čo sľubujú aj spĺňajú. Sú dostupné vo všetkých Lidl predajniach a ich cena je skutočne vynikajúca, iba 0,69 Eur a mne vydržala každá z nich pri objeme 2x8 ml na 4 použitia, takže super. Ešte mi v ponuke chýba zlupovacia maska, ktorá by si vedela poradiť s čiernymi bodkami.

A čo vy? Skúšali ste už tieto nové Cien masky? Ako ste s nimi spokojní?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára