piatok 18. júla 2014

Moje prepadáky I

Ahojte!

Musím sa vám priznať, že v poslednom čase mám šťastie na kozmetické kúsky a zväčša sú moje recenzie pozitívne z toho dôvodu, pretože tie výrobky sú skrátka fajn a vyhovujú my. Ale raz za čas to jednoducho nevyjde a pritrafí sa i nejaký prepadák a o tých bude môj dnešný článok.
Poďme sa teda na ne pozrieť!

Balea lak na vlasy
I keď Baleu neskutočne zbožňujem a kto pravidelne číta moje články, tak ten o tom vie, tak tento lak im jednoducho nevyšiel. Balenie je v pohode, vôňa je krásna, objem je 300 ml, cena okolo 2 Eur, má najsilnejšie spevnenie 5, ale v realite je to inak. Na obale je uvedené, že ide o Balea ultra power lak na vlasy na silné spevnenie náročného účesu, chráni pred škodlivými vplyvmi UV-žiarenia ako aj pred vysušením a dodáva intenzívny lesk. 
Ja teda nie som náročná, čo sa týka lakov na vlasy, ale od laku potrebujem, aby mi účes zafixoval a mohla som sa naň spoľahnúť a súčasne, aby mi ich veľmi nezlepoval. Tiež ním potrebujem fixovať drobné vlásky, aby mi všade neodstávali. Keď používam tento lak, tak vytvorí na vlasoch len jemné spevnenie, ale na udržanie účesu alebo skrotenie drobných vláskov jednoducho nestačí. Je pravda, že sa ľahko zmýva z vlasov, ale tá poriadna fixácia a spevnenie jednoducho chýba. Za mňa ho určite teda nedoporučujem :-(


Eucerin transparentný sprej na opaľovanie SPF 30
Zaradenie tohto produkty medzi moje prepadáky bude asi pre mnohých prekvapením. Veď ide o výrobok veľmi známej značky, ktorá sa navyše predáva v lekárňach, tak čo mi na ňom tak asi môže vadiť. Na obale je uvedené, že vysoko účinné UVA/UVB filtre chránia pokožku pred škodlivým žiarením a spálením. Ľahká textúra sa ihneď vstrebáva a nezanecháva mastný film, je vodeoodolný a bez konzervačných látok. 
Zatiaľ podľa popisu všetko OK, tak prečo sa mi nepáči? Mali sme ho minulý rok na dovolenke v Taliansku a jednoducho sme sa z neho vyhádzali. Ja ani priateľ, vďakabohu, nemáme žiadne alergie a zatiaľ na nič ani alergickú reakciu. Avšak po aplikácii tohto spreja sa nám objavili na dekolte a rukách červené bodky a nevyzeralo to vôbec pekne. Najskôr som si nechcela pripustiť, že je to z tohto výrobku, ale hlodalo vo mne podozrenie, tak som ho pár dní nepoužívala. Keď som ho však po pár dňoch opäť použila, zase sa dostavila alergická reakcia. Podľa mňa je pes zakopaný v tom, že obsahuje alkohol, ktorý je aj poriadne zo spreja i na pokožke cítiť. Je pravda, že je nemastný, krásne sa rozotiera  rýchlo vstrebáva, ale pre nás jednoducho nepoužiteľný. A to nehovorím o cene. Táto 300 ml sranda stojí 16 Eur. Koľko Nubianov sa dá za to kúpiť a súčasne podporíme slovenského výrobcu? Pre mňa je tento sprej jedno z najväčších sklamaní, aké som kedy vo svete kozmetiky zažila.


Fa Sport Double Power
Išlo o novinku pred viac ako rokom, ale ja som si ju zadovážila oveľa neskôr. Ide o antiperspirant, ktorý má poskytnúť 72-hodinovú ultra silnú ochranu proti poteniu. Ja neviem, či som ja divná, ale mne to pomáhalo iba zo začiatku, ale samozrejme že som sa aj tak potila. Vôňa je príjemná, taká športová. O ochrane 72h nemôže byť ani reč, to je asi jasné. To, že sa aj tak spotím, to by som ešte prekusla, lebo pot to celkom pohlcovalo, ale že mi to robilo žlté fľaky na bielom oblečení, to som už neprekusla! To naozaj neznáša!. Za mňa teda ani tento výrobok neodporúčam.



e.l.f. Essential Aplikátor na tvár univerzálny 
Ide o štetec na nanášanie tuhého alebo guľôčkového púdru, lícenky či bronzéra. Kúpila som si ho už dávnejšie, v rámci väčšej objednávky Elf. Chcela som ho pôvodne používať na nanášanie púdra, ale tento štetec je jednoducho odporný. Je strašne pichľavý, riedky. Je zo základnej rady a jeho cena je 1,99 Eur, tak si asi viacerí poviete, čo som za tú cenu čakala. No možno viac, tento štetec je absolútne nepoužiteľný a ľutujem, že som si ho kúpila.

A čo vy? Aké sú vaše prepadáky v poslednom čase?


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára