utorok 6. októbra 2020

Toto mi z drogérie neberte!

 

Drogérie sa v poslednom čase veľmi polepšili a najmä pokiaľ ide o predajne dm drogeriemarkt Slovensko, priniesli aj značky, o ktorých sme mohli donedávna iba snívať. Ak by mi niekto pred 5 rokmi povedal, že bežne v drogérii zoženiem štetce od Real Techniques či laky od Essie, asi by som sa mu zasmiala a neverila. Som veľmi rada, že sa to zmenilo a prichádzajú k nám nové značky, nové produkty, sortiment sa rozširuje a tak máme väčšiu možnosť výberu.


V súčasnej širokej ponuke kozmetických produktov je ale stále vyslovene zopár vecí, pri ktorých drogerka ťahá za kratší koniec a jednou z nich sú aj produkty na miešanie make-upu. Musíte byť dokonalý make up artista, aby ste trafili nielen typ ale aj odtieň make-upu, ktorý dokonale splynie s vašou pleťou. A stavím sa, že aj tí sa niekedy pri tomto výbere seknú, nakoľko osvetlenie v drogérii býva veľmi klamlivé. A tak prídete domov s produktom, ktorý vám úplne na pleti nesedí a čo s tým teraz? 

Máte minimálne dve možnosti. Buď si kúpite rovnaký make-up, ale vo svetlejšom odtieni a budete ich spolu miešať, kým si nenamiešate svoj dokonalý odtieň. Tým zabezpečíte, že sa jeho vlastnosti nezmenia a sami si ho skorigujete. Horšie to bude v prípade cestovania, keďže ťahať dve balenia make-upu nie je veľmi praktické. Druhú možnosť považujem pre mňa osobne za praktickejšiu a tým je kúpa špeciálneho produktu, ktorý je určený práve na takéto prípady a slúži na úpravu farebného odtieňa či podtónu make-upu. Ja osobne ich nazývam mixéry, lebo stačí malé množstvo tohto produktu, ktoré zmixujem s make-upom a mám svoj požadovaný odtieň. A práve tieto mixéry sú podľa mňa totálne nedostatkovým tovarom v drogérii!!!! 

V minulosti ich mala v ponuke značka Catrice aj 183 days, ale tie ich z ponuky stiahli. Minimálne v prípade Catrice obrovská škoda! A tak jedinou drogerkovou záchranou bola značka alverde, ktorá vo svojej dekoratívke ponúkala tieto mixéry v bledom a tmavom prevedení. A prečo ten minulý čas? Lebo nedávno som tieto produkty objavila na eshope dmky v dopredaji a vtedy sa mi rozsvietila výstražná kontrolka. Dopredaj = stiahnutie z predaja! Tak toto nieeee a keďže mám tento produkt v rámci spolupráce s dmkou doma už nejaký čas pripravený na zrecenzovanie aj s inými kúskami dekoratívky od alverde, vzhľadom na túto situáciu som sa rozhodla vám o ňom urýchlene napísať. 


Oficiálny názov tohto produktu je alverde Mix your Make-up a je to v podstate tmavý make-up na mixovanie, ktorý pomáha stmaviť tekutý make-up a zjednotiť jeho odtieň. Je vhodný aj na na miešanie s tónovacími krémami. 

Produkt je balený v praktickej plastovej tube o objeme 20 ml a vďaka jeho zúženému aplikátoru si dokážete dokonale ustrážiť množstvo požadovaného produktu, čo v prípade miešania dvoch klasických make-upov v balení s pumpičkou nie je až tak jednoduché.

 

 

Má príjemnú hydratačnú konzistenciu, takže sa s inými make-upami dobre mieša, jeho odtieň je hnedozlatý s podtónom do žlta, čo mne osobne veľmi vyhovuje, takže sa nemusíte báť žiadnej oranžády. 

 

Stačí použiť iba malé množstvo tohto produktu, ktorý ja osobne aplikujem do môjho obľúbeného make-upu, zmiešam ich spolu a výsledný požadovaný odtieň je do pár sekúnd hotový. Nielenže sa dobre mieša s iným make-upom, ale súčasne nemá vplyv na jeho charakter, takže stále vám ostane váš obľúbený make-up upravený iba v odtieni, ktorý aktuálne potrebujete. A vzhľadom na jeho tmavší odtieň by sa dal použiť aj na kontúrovanie a zrazu z jedného produktu sa stane multifunkčný kúsok.

 

Ak nechcete mať doma zbytočne 10 odtieňov make-upu, nie vždy sa farebne v drogérii trafíte alebo váš obľúbený make-up je dostupný iba vo svetlom odtieni, ktorý vám v lete, keď sa opálite nevyhovuje, rozhodne si takýto mixér zaobstarajte. Nemusíte vrážať do toho veľké množstvo peňazí, stačí vám tento malý šikovný pomocník od alverde, ktorý teraz vo výpredaji zoženiete za krásne 2 Eurá. Okrem tohto tmavého je v ponuke aj bledý, ktorý zase váš tmavý make-up prispôsobí vášmu odtieňu pleti počas zimných dní.


Ak tento produkt nebude v ponuke alverde po jeho vypredaní nahradený iným, nenapadá ma iná značka, ktorá by v drogérii mala niečo podobné v ponuke. Ak áno, určite mi napíšte v komentári, rada si nechám poradiť. Okrem tohto klasického svetlého a tmavého mixéra viete na internete v eshopoch zakúpiť aj iné typy, ako modrý, žltý, rozjasňujúci a preto by som bola veľmi rada, keby sa výrobcovia kozmetiky trošku rozhýbali a tento typ produktu v širšej škále priniesli aj na pôdu drogérii, kde sú zúfalo nedostatkovým tovarom.


Budem rada, ak mi dáte v komentároch vedieť, či používate podobné mixéry pri vašej make-up rutine a ak áno, ktorý konkrétne. A tiež mi napíšte, aké produkty vám v drogérii chýbajú a ste nútení ich kupovať v eshopoch.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára