utorok 29. septembra 2020

Nevšedná jesenná vôňa od Frais Monde


Od značky Frais Monde som vďaka Elninu už pár produktov z kategórie pleťovej starostlivosti mala, no vôňa, to bola pre mňa novinka. Značka Frais Monde má vo svojej ponuke aj toaletné vody, ktoré sú nadmieru originálne a rozpoznateľné od všetkých ostatných. Pre výrobu svojich parfémov táto značka čerpá inšpiráciu v Stredozemí, kde táto talianska značka vznikla a kde je množstvo esencií, z ktorých sú jednotlivé vône skomponované. Ide najmä o ovocné plody, zrejúce bobule, kvetiny, svieža vôňa listov, korenie či drevité zložky.   




Ku mne si cestičku našla kvetinovo-orientálna vôňa s názvom Sultan Flowers alebo po slovensky Sultánove kvety. Vôňa obsahuje: heliotrop, orchideu, vanilku, tuberózu, jazmín, aníz, slivku, pačuli, santalové drevo a pižmo.

Aromatický typ: kvetinové
Hlava: Heliotrope, Orchidea, Vanilka
Srdce: Aníz, Jasmín, Orchidea, Tuberóza
Základ: Pačuli, Pižmo, Santal strom


Vôňa má dizajnovo pekne spracovanú papierovú krabičku, na ktorej sú znázornené kvety, čo súvisí so samotným názvom vône. Flakónik vône je sklenený s plastovým vrchnáčikom. Nie je to rozhodne dizajnérsky počin roka, ale jednoduché funkčné balenie, ktorému nemám čo vytknúť. Pri aplikácii má vôňa fajn rozptyl, rozprašovač funguje bez problémov a vďaka priehľadnému baleniu presne vidíte, koľko vám vône ešte ostáva.


A aká je to vôňa? Podľa mňa do týchto sychravých jesenných dní pre milovníkov sladkých vôní rozhodne favorit. Samotná vôňa je jedinečná, nemám ju absolútne s čím porovnať a ešte som sa s niečím podobným nestretla. Orientálno-kvetinová vôňa pravého jazmínu, ktorý sa spája s tuberózou, heliotropom a sladkou vôňou fazule tonka. Ľahko ovocnú a zvodnú vôňu podtrhuje vanilka a sladké pižmo. 

Po aplikácii cítim predovšetkým sladkú vôňu vanilky, ktorá po chvíli získa púdrový podtón. Je to veľmi zaujímavá, krásna, sladká, nežná a orientálna vôňa. Výdrž je na toaletnú vodu naozaj obstojná. Počas 8 pracovných hodín ju stále na sebe cítim, pričom sa postupne uvoľňuje a na oblečení dokáže vydržať až do nasledujúceho dňa. 


Ak máte radi ženské sladké exotické vône, v ktorých sa mieša vanilka s rôznymi kvetmi, Frais Monde Sultan Flowers rozhodne stojí za vyskúšanie. Ja som si ju v poslednom období veľmi obľúbila a ako milovníčka sladkých vôní si práve vďaka prítomnej vanilke tú sladkosť užívam. Ak vás zaujala, objednáte si ju na Elnine, kde je teraz v super akcii 30 ml balenie za necelých 6 Eur.

Ak ste neni milovníkmi sladkých vôní, značka Frais Monde má v ponuke viacero druhov toaletných vôd alebo aj parfumovaných olejov. Stačí si len vybrať a rozhodne získate vôňu, ktorá je nevšedná a rozhodne nepatrí medzi tuctové.

Máte radi značku Frais Monde? Už ste skúšali nejaký výrobok od tejto značky?

6 komentárov:

  1. Já mám od Frais Monde tři parfémované oleje a jsem s nimi velmi spokojená. Voní nádherně a dlouho. Tuhle vůni jsem ještě neměla.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Parfumované oleje ma zaujali, budem musieť nejaký vyskúšať :-)

      Odstrániť
  2. Já mám od této značky jeden parfémovaný olej a ten je skvělý, ale i tato vůně vypadá dobře. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Parfumovaný olej som ešte neskúšala, tak si budem musieť nejaký zadovážiť :-) Akú vôňu odporúčaš ty?

      Odstrániť
  3. Ich parfumované oleje úplne zbožňujem! :) Niekedy si musím zadovážiť aj vôňu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie parfumované oleje ma zaujali, ktorú vôňu by si mi odporučila?

      Odstrániť