nedeľa 30. októbra 2016

Sweexchips : sladká chipsová revolúcia na Slovensku !!! + súťaž

Ahojte!


V dnešnom článku sa odkloníme od sveta kozmetiky a dáme si niečo dobré, čo poteší naše mlsné jazýčky :-) Pred nejakým časom som vám na mojom FB ukázala, že mi dorazila krabica, o ktorej obsahu som vám nič bližšie neprezradila, dostali ste iba nápovedy : ide o slovenský výrobok, poznáte ho skôr v slanej forme a zachrumkáme si. Asi tie nápovedy boli ťažké, lebo nikto si nič netipol, ale ani sa vám nečudujem :-) Dneska vám teda toto tajomstvo odhalím a myslím si, že ide o tak zaujímavé výrobky pre mlsné jazýčky, že určite aspoň po jednom z nich zatúžite a preto na konci článku si aj zasúťažime :-)


Predstavujem vám novinku vo svete chipsov a to Sweex sweet chips :-) Čím sú tieto chisy také zaujímavé a revolučné? No tým, že sú sladké :-) Musím sa priznať, že o existencii tohto výrobku som sa dozvedela z FB, keď mi tam vyskočil odkaz na tento výrobok, ktorý ma upútal. Tak som si naň klikla a keď som zistila, že ide o slovenský výrobok, hneď som vedela, že to chcem vyskúšať. Snažila som sa dopátrať, kde by som ho zakúpila, ale keďže sa práve distribúcia do obchodov aktuálne rieši, nedopátrala som sa k tejto informácii. Tak som im napísala na ich FB a po pár správach sme sa dohodli, že mi ich zašlú na vyskúšanie. Myslela som si, že mi dorazí z každého druhu jeden sáčok, preto keď som zbadala tú veľkú krabicu, skoro som odpadla :-) Naozaj štedrá zásielka, za čo veľmi ďakujem a rozhodne sa podelím aj s vami. 


Pre tieto chipsy je charakteristická originálna slovenská receptúra bez konzervantov. Príbeh sladkých Sweex chipsov sa začal pred desaťročiami v rodine šikovnej Slovenky a dnes vďaka úsiliu Miriam Bajkai, ktorá začala pripravovať tieto sladké chipsy, sa môžeme tešiť z týchto nevšedných sladkých príchutí. Sú vyrobené z prírodných surovín  a ich základom sú zdravé zemiaky a kvalitný repkový alebo slnečnicový olej. Originálne chute potom zabezpečia prírodné koreniny a prísady. Všetky Sweex chipsy sú sladké, ale obsahujú len minimálne množstvo cukru. Keďže cukor slúži ako prírodný konzervant, sú bez ďalších umelých konzervantov, zvýrazňovačov chuti, alergénov a soli.


 

My sme si doma urobili menší ochutnávací večierok, zvolala som všetkých členov rodiny a dali sme sa na sladké chipsové testovanie a ochutnávanie. Musím zdôrazniť, že ak ste konzervy vo svete chutí a už len v mysli vám to spojenie chipsov a sladkého nejak nehrá, tak pre vás tento výrobok nebude. Pokiaľ sú však vaše chuťové poháriky otvorené všetkým možným kombináciám a máte radi nevšedné chute a nie ste gastronomická konzerva, potom bude pre vás tento výrobok ako stvorený.

V ponuke sú 4 príchute a to vanilka, kakao, škorica a karamel. Po vizuálnej stránke to vyzerá, že ide o bežné chipsy, balené v sáčkoch po 75 g. Okrem kakaových by ste ani na prvý pohľad možno rozdiel nespoznali, ale v tomto prípade sú dôležité chute a tie si poďme predstaviť.

Sweex Vanilla - vanilkové :
Smažené zemiakové lupienky sladké s príchuťou vanilka.
Zloženie: zemiaky 60,6 %, cukor, mletý vanilkový struk, rastlinné oleje (repkový a / alebo slnečnicový).

Tieto chipsy na prvý pohľad vyzerajú ako úplne bežné, avšak už ich vôňa po otvorení vás presvedčí o opaku. Táto vôňa mne osobne pripomína vôňu cukru, v ktorom obaľujem fánky, akoby zmes práškového a vanilkového cukru. Chuťovo sú veľmi dobré, tá vanilková chuť nie je zbytočne výrazná, je zľahka jemná, ale súčasne zachováva i chuť zemiakov. Veľmi príjemné spojenie chutí.

Sweex Cocoa - kakaové :


Smažené zemiakové lupienky sladké s príchuťou kakao.
Zloženie: zemiaky 60,6 %, cukor, kakao 12%, mletý vanilkový struk, rastlinné oleje (repkový a / alebo slnečnicový).

Tieto jediné chipsy vás zaujmú na prvý pohľad a je vám hneď jasné, že nie su to bežné chipsy, lebo vďaka kakau majú jednoducho tmavú farbu. V tomto prípade kakao prebíja chuť zemiakov, ktoré nie je až tak cítiť. Nie sú až tak sladké ako vanilkové, takže by mohli byť vhodné pre tých, ktorí nemajú radi vyslovene sladké chute. 

Sweex Cinnamon - škoricové : 
Smažené zemiakové lupienky sladké s príchuťou škorica
Zloženie: zemiaky 60,6%, cukor, škorica mletá, mletý vanilkový struk, rastlinné oleje (repkový a / alebo slnečnicový).

Tak tieto ma úplne dostali a nie som v tom sama, aj sestra ich má najradšej! Keď ich otvoríte, zacítite úžasnú škoricovú vôňu a ja si hneď predstavujem Vianoce. Tieto chipsy majú úžasnú chuť škorice a cukru, ktorá prebije chuť zemiakov a súčasne tá chuť nie je prehnane sladká. Pre mňa sú tieto absolútnymi víťazmi a dokážu navodiť pomaly sa blížiacu vianočnú atmosféru :-)

Sweex Caramel - karamelové : 
Smažené zemiakové lupienky sladké s príchuťou karamel
Zloženie: zemiaky 60,6 %, cukor, karamel, mletý vanilkový struk, rastlinné oleje (repkový a / alebo slnečnicový).

A máme tu posledné z týchto sladkých chipsov a to v karamelovom prevedení. Nemôžem si pomôcť, ale ja z nich ten karamel necítim. Sú chutné, sladké, jemne je cítiť chuť zemiakov, ale keby ste mi zavreli oči a nechali ma hádať, že aká je to konkrétne chuť, nevedela by som zistiť, že karamelová, povedala by som, že cítim len sladkú chuť. Ale napríklad môj švagor si ich veľmi obľúbil, povedal že pre ne ho sú top, takže závisí to od chuťových buniek každého z nás :-)


Tieto chipsy v porovnaní s bežnými slanými majú pre mňa niekoľko výhod. Ako milovník sladkého si viem zamlsať pri týchto sladkých príchutiach bez toho, aby mi bolo ťažko, lebo aj keď sú smažené, vôbec nie su mastné a nemám po nich pocit ťažkého žalúdka. Navyše vďaka prítomnému cukru, ktorý pôsobí ako konzervant, keď sú otvorené rýchlo nezvlhnú a nezmäknú a to je ich veľké plus. Ja na posedenie celý balíček slaných chipsov nie som schopná zjesť a častokrát sa mi stalo, že som si ich odložila a keď som sa k nim vrátila neskôr, tak mali už čudnú chuť a boli zvlhnuté, tak išli do koša. Tieto sladké si aj po otvorení stále zachovávajú skvelú chuť a chrumkavosť.     

K týmto Sweex chipsom chcem ešte dodať, že som nadšená z toho, že u nás na Slovensku sa vyrábajú takéto zaujímavé výrobky a že máme takých šikovných ľudí, ktorí dokázali po rokoch driny dospieť do finálneho štádia, ktorého výsledkom sú tak zaujímavé výrobky. Ja osobne som sa ešte so sladkými chipsami nikdy nestretla a myslím si, že je to super nápad.  

Ďakujem zastúpeniu Sweex chips za úžasnú komunikáciu a možnosť vyskúšať veľmi zaujímavý slovenský výrobok. Sweex chipsy sa budú postupne dať zohnať aj v našich obchodoch a ich cena bude okolo 1 Eura. Preto sledujte stránky Sweex chips na FB a dozviete sa všetky potrebné informácie.



A na záver tu mám pre vás súťaž :-) Rozhodla som sa, že nebudem strýko Držgroš a podelím sa aj s vami o tento úžasný sladký výrobok v podobe Sweex chipsov.

Podmienky :
- sledovať môj blog cez Google +
- sledovať môj blog na FB
   ( napísať pod akým menom ma sledujete na Google + a FB )  
- do kometára napísať aj svoj e-mail, prostredníctvom ktorého budem výhercu kontaktovať a   
  uviesť dve príchute Sweex chipsov, ktoré by ste chceli vyskúšať a vyhrať
- nepovinné dať like Sweex chips na FB
Zúčastniť sa môže ktokoľvek zo SR.

Vyhodnotenie :
Výhercu budem náhodne žrebovať zo všetkých zúčastnených a následne mu zašlem e- mail o výhre.

Termín :
Súťaž trvá od dnes, čiže 30.10.2016 do 17.11.2016.

Držím palce!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára