sobota 11. apríla 2015

Falošná krtkova torta

Ahojte!

Keďže je dneska nedeľa a mne sa s nedeľným obedom spája aj nejaký sladký dezert, dáme si dneska recept na super sladkú tortu, ktorú som robila súčasne k maminým narodeninám. Nie je to nič zložité, zvládne to úplne každý.


 Čo budeme potrebovať?

Cesto :
- 4 vajcia
- 160 g jemného krupicového cukru
- 140 g hladkej múky
- 20 g kakaa
- 1 lyžičku sódy bikarbóny

Krém :
- 500 ml mlieka
- 1 balíček Zlatého klasu
- 3 lyžice kryštálového cukru
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 250 g tvarohu
- 125 g Hery
- 4 lyžice práškového cukru
- 2-3 banány

Postup :
1. Žĺtky vymiešame so 100 g cukru, pridáme 4 lyžice vriacej vody a vyšľaháme do tuhej peny. Z  bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme zvyšok cukru.


2. Múku, kakao a sódu bikarbónu spolu preosejeme. Polovicu zmesi zľahka vmiešame do vyšľahaných žĺtkov, druhú polovicu zapracujeme do bielkového snehu.

3. Žĺtkovú a bielkovú hmotu opatrne spojíme a cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 185 stupňoch 30 minút.


4. Zlatý klas dobre rozmiešame v 100 ml mlieka. Do zvyšku mlieka pridáme 3 lyžice kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, premiešame a necháme zovrieť. Do vriaceho mlieka vlejeme pripravenú zmes zo Zlatého klasu a za stáleho miešania varíme do zhustnutia a necháme vychladnúť.



5.Tvaroh, vanilínový cukor, zmäknutú Heru a práškový cukor spolu dobre premiešame a vmiešame do vychladnutej kaše.


6. Pomocou lyžičky vydlabeme stred cesta asi do hĺbky 1 cm, ponecháme  asi 2-centimetrový okraj. Vydlabané cesto v miske nahrubo rozdrobíme.



7. Banány ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a plochou stranou poukladáme do korpusu.



8. Tvarohový krém kopcovito navŕšime na tortový korpus a posypeme rozdrobeným upečeným cestom.




9. Necháme stuhnúť v chladničke.


Keďže ju nemám odfotenú prekrojenú, tak pridávam aspoň nasledujúcu foto :-)

   
Páči sa vám tento recept?






 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára