piatok 20. marca 2015

Starostlivosť o pleť v ružovom šate

Ahojte!

Dneska som tu s recenziou na výrobky, ktoré mi zaslala DM na testovanie. Asi na väčšine blogov ste sa už s recenziami na tieto dva ružové kúsky mohli stretnúť, ale svojou skúsenosťou chcem prispieť aj ja. 


Balea pleťová voda & púder s extraktom a vôňou z malín
Pleťovú vodu, ktorá by obsahovala púder, tak také niečo som ešte nemala a bola som veľmi zvedavá, aká bude. Rozkošné ružové balenie si ma ihneď získalo, ale tá vôňa! Keď som bola malá, predávali sa v skle rôzne limonády a jedna z nich bola malinová. Ešte dneska sa dajú tieto limonády zohnať v dedinských krčmách a vždy z nich na mňa dýcha nostalgia dávnych časov. No ale vráťme sa späť k pleťovej vode. Skutočne vonia ako malinová limonáda, žiadna chemická napodobenina, ale čisté maliny. 

Ako vidieť na vrchnom obrázku, pleťová voda sa skladá z dvoch zložiek, pričom tá spodná obsahuje púder. Pred použitím je teda potrebné dôkladne produkt pretrepať.


Keď sa pleťová voda pretrepe, tak obe zložky sa spoja a následne ju možno naniesť na vatový tampón a jemne očistiť pokožku tváre, krku a dekoltu. Je určená pre všetky typy pleti a odporúča sa použiť ráno a večer.


Ja som používala pleťovú vodu ráno aj večer, ale keďže naozaj slušne pleť zmatňuje, neskôr som ju používala iba ráno. Navečer zmatnenie nepotrebujem, vtedy používam skôr výrobky, ktoré sú určené na problematickú pleť. 
Čo sa týka vône, je naozaj príjemná a vôbec mi nevadí, dokonca časom som ju aj prestala vnímať. Kto má však citlivú pleť a neznesie parfumované výrobky, by s tým mohol mať problém. 
Zmatňuje naozaj dobre, na to sa nemôžem sťažovať, ale podľa mňa suchá pleť by s tým mohla mať problém, takže túto pleťovú vodu by som skôr odporučila mastnej, prípadne normálnej pleti. 


Keď ju porovnám so zelenou pleťovou vodou, o ktorej som vám písala tu, tak táto mi príde jemnejšia. I keď obe obsahujú alkohol, tak pri malinovej verzii necítim také pnutie, aké pri zelenej.

Táto pleťová voda má 200 ml a jej cena je 1,99 Eur. Ja som v rámci rannej starostlivosti o pleť spokojná, naozaj moju mastnú pleť zmatňuje a príjemná vôňa je len bonus navyše. 


Ebelin masážna kefka na tvár
Ďalším rozkošným ružovým prekvapením od DM bola masážna kefka na tvár. To ružové prevedenie je strašne roztomilé a hneď si ma získalo. Podobného pomocníka na pleť ešte vo svojej výbave nevlastním, takže som sa potešila, že vyskúšam niečo nové.


Tento typ kefky je určený na odstránenie odumretých čiastočiek kože a po použití kefky na tvár by mala byť pleť ako zo zamatu.

Kefka je naozaj vydarená, dobre sa v ruke drží. Štetinky sú na dotyk príjemné a to, či vás budú škriabať pri použití trošku závisí aj od každého z nás, akú silu pri tom vynaložíme. Ja ju používam tak raz, dvakrát do týždňa, na vlhkú pleť nanesiem čistiaci prostriedok - v mojom prípade gél a masírujem krúživými pohybmi. Pokožka je po použití prekrvená, vyčistená, odumreté čiastočky sú odstránené a celkovo je jemná na dotyk.
Čo sa mi na nej páči je, že má aj kryt, takže môžem si ju zobrať so sebou na cesty alebo ju mať po uschnutí položenú v kúpeľni bez toho, aby sa na ňu prášilo.

Ja voči kefke nemám výhrady, nie je pre moju pleť dráždivá a za cenu 2,99 Eur je skvelým pomocníkom v rámci starostlivosti o pleť.

A čo vy? Máte skúsenosť s týmito výrobkami? Ako ste s nimi spokojní?  
   








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára