streda 29. júla 2020

Šikovný pomocníci do kabelky



Ak by sa ma niekto opýtal, čo nosím vo svojej kabelke, ten výpočet vecí by bol nadlho. Som ten typ, ktorý nosí so sebou do práce obrovskú kabelku, v ktorej permanentne niečo hľadám a pri tom množstve potrebných vecí ale aj zbytočností je to hľadanie niekedy na dlhšie. Áno viem, že takmer polovicu z toho nepotrebujem, ale čo narobím, keď ich všetky "veľmi súrne potrebujem" 😄


Väčšie množstvo vecí sa odráža aj na väčšej váhe, ktorú so sebou nosím a tak som si povedala DOSŤ. Nemusím mať so sebou niekoľko rúžov, klasické balenie obľúbeného parfému a ďalšie zbytočnosti a tak som sa na stránkach Elnina poobzerala po pár kúskoch, ktoré by mi mohli spríjemniť letné dni a odľahčiť moju kabelku. 

Ich výhodou je, že sa vojdu nielen do mojej veľkej kabelky, ale aj do malej, ktorú brávam cez víkend na výlety a tak si ich môžem užívať kedykoľvek sa mi zažiada.

Physicians Formula Murumuru Butter Lip Cream

 


Leto je podľa skvelým obdobím, ako si ulietavať na farbách, vyjsť zo svojej klasickej komfortnej zóny a dopriať si veselé, farebné a šťavnaté kúsky a pokiaľ ide o líčenie, najradšej sa vyjaším farebne pri líčení pier. 

Keď som zistila, že na stránkach Elnina ponúkajú značku Physicians Formula, skákala som od nadšenia dva metre nad zemou. Ide o ikonickú značku, ktorá je známa predovšetkým vďaka ich legendárnemu Butter Bronzeru, ktorý mám sama na whisliste, no nakoniec som sa rozhodla ako prvý otestovať Physicians Formula Murumuru Butter Lip Cream. Ide o tónujúci krémový balzam na pery s SPF 15, ktorý vaše pery vyživí, ochráni a dodá im aj farebný odtieň. Obsahuje rastlinné maslá murumuru, Tucuma a cupuacu, ktoré pery vyživujú a hydratujú. Má hypoalergénne zloženie a je bez obsahu parabénov. 


Balzam má klasické tyčinkové vysúvacie balenie s letným dizajnom, veľmi príjemnú vôňu a krémovú konzistenciu. Neodporúčam ho nechávať niekde na slnku alebo v teple, lebo má tendenciu sa zľahka roztiecť a potom sa veľmi zle aplikuje. Má skosený a relatívne veľký aplikátor, ja by som prijala o niečo menší, ale dá sa s ním produkt naniesť. Ak ste veľký detailista, odporúčam použiť štetec na pery.


Farebná škála tohto balzamu je naozaj široká, takže rozhodne si každý vyberie. Ja som sa rozhodla pre letnú šťavnatú farbu v koralovom odtieni s názvom Brazilian Sunset



Na to, že ide o tónujúci balzam na pery, je veľmi dobre pigmentovaný a nejeden klasický krémový rúž sa mu vyrovná. Tá pigmentácia ma úprimne prekvapila a aj potešila. Balzam po perách ľahko kĺže, krásne ich vyživí a zhydratuje, čo je teraz v lete veľmi žiaduce a úžasné je, že obsahuje aj SPF 15, takže sú pery chránené pred slniečkom. Označila by som ho v tomto ako skvelý multifunkčný produkt, ktorý nahrádza ochranu pred slniečkom, výživu a rúž v jednom. 


Je to krémový produkt, takže sa otláča a pri jedení z pier zlieza, ale našťastie sa vytráca postupne a nie je problém ho kedykoľvek doplniť. Ak som bola zabraná do roboty a nejak som nepila ani nejedla, vydržal v nositeľnom stave aj 2 hodiny. Ak chcete jeho pigmentáciu znížiť, stačí otlačiť pery do vreckovky a získate jeho jemnejšie prevedenie.


Ak hľadáte produkt na pery do letných dní, ktorý vám ich nielen vyživí, ale aj zafarbí a ochráni pred slniečkom, balzam od Physicians Formula je fajn tipom. Okrem toho vyskúšate značku, ktorá u nás nie je až tak bežne dostupná a myslím si, že žiaden z u nás dostupných balzamov na pery sa mu pigmentáciou nevyrovná.

Travalo Classic HD 

 


Plniteľné flakóny nie sú žiadnou novinkou, to len ja som 100 rokov za opicami a radšej sa terigám s ťažkým skleným balením mojej obľúbenej vône. Keď si však porovnám váhu ťažkého skleného 30 ml balenia a ľahkého plniteľného flakónika, do ktorého sa vojde 5 ml, víťaz je asi jasný. 


 
Keďže mám doplnky prevažne v zlatej farbe, zladila som si k tomu aj flakónik a siahla som po značke Travalo v zlatom prevedení a poviem vám, fakt to vyzerá pekne až luxusne. Plniteľný flakónik Travalo funguje rovnako ako klasický rozprašovač na flakóniku vášho parfumu – rozptyľuje vôňu rovnomerne a vytvára jemnú hmlu. Vďaka šikovnej ryske na fľaštičke vidíte, koľko obsahu vám ešte zostáva, aby ste ho mohli včas doplniť. Je ľahký ako pierko, sedí na takmer všetky štandardné flakóniky parfémov a umožňuje dokonalé prenesenie vône bez rozliatia.


Travalo flakónik meria iba 8 cm, váži 13 g, umožňuje až 50 aplikácií Vašej obľúbenej vône a vďaka materiálu, z ktorého je vyrobený (hliník), nehrozí poškodenie pri páde na zem.



Jeho naplnenie je veľmi jednoduché. Stačí z vášho klasického parfému odstrániť rozprašovaciu krytku, na odkrytý koniec umiestnite rozprašovač Travalo a pumpovaním ho naplňte. Je naplnení naozaj veľmi rýchlo a ľahko a vy si môžete užívať svoju obľúbenú vôňu kdekoľvek. Medzi jeho ďalšie výhody patrí, že ho môžete vziať so sebou kamkoľvek, aj do lietadla, pretože je vybavený unikátnym systémom pre reguláciu tlaku. 

Ak chcete mať svoju obľúbenú vôňu kdekoľvek a kedykoľvek po ruke a už vás nebaví nosiť so sebou ťažké sklené balenie, plniteľný flakónik Travalo je pre vás skvelým pomocníkom. V ponuke je vo viacerých farebných prevedeniach či rôznych dizajnoch.

Tangle Teezer Compact Styler 

 


Kto by nepoznal Tangle Teezer? Zázračná kefa na vlasy, ktorá sľubuje rozčesať akýkoľvek typ vlasov bez lámania a trhania bola snom mnohých z nás a vďaka Tangle Teezer sa aj naplnil. 

 
Priznám sa, že keď vypukla mánia tejto značky, nechávalo ma to chladnou a brala som ju skôr s nedôverou. Avšak rozčesanie vlasov po použití niektorých produktov je naozaj nepríjemné a nezaobíde sa bez strát a tak som si povedala, že túto zázračnú kefu vyskúšam. A keďže máme leto a obdobie výletov a dovoleniek, siahla som po jej cestovnej verzii v krásnom luxusnom prevedení Rose Gold Glaze.


Táto kefa je ideálna na nosenie v ktorejkoľvek kabelke či taške, pretože unikátny systém štetín je chránený praktickým krytom, ktorý ich chráni pred poškodením. Perfektne kefa do krytu zapadá a nehrozí, že by sa od neho oddelila. 


Vďaka jedinečnej technológii dvojstupňového systému štetiniek, v rámci ktorého sa striedajú dlhšie a kratšie plastové štetinky, rozčeše vlasy bez lámania, zbytočného vytrhávania a vlasom dodáva lesk. Okrem toho sú štetinky špeciálne navrhnuté tak, že majú jedinečnú schopnosť sa ohnúť nad zachumlaným miestom a vďaka tomu dokážete rozčesať aj tie najnepoddajnejšie vlasy. 

 
Kefy sa v ruke veľmi dobre drží, má presne tvar na uchopenie do dlane a vlasy sa ňou ľahko a rýchlo rozčesávajú. Musím uznať, že je naozaj dômyselne navrhnutá, lebo odkedy ju používam, oveľa menej vlasom mi pri česaní vypadne a nie je tak bolestivé rozčesanie zachumlaných vlasov než s klasickou kefou. Štetinky nie sú zbytočne ostré a pri použití poskytujú aj jemnú masáž hlavy. Jej veľkou výhodou je, že funguje rovnako na suchých ale aj mokrých vlasoch. 

Uznávam, že na tých ospevných ódach a pozitívnych recenziách na slávny Tangle Teezer niečo je a tá kefa je naozaj skvelá. Ak vás už nebaví namáhavé rozčesávanie vlasov a chcete si to uľahčiť a súčasne chrániť svoje vlasy pred ničením, Tangle Teezer vám môžem vrelo odporučiť.

Ktorý z produktov vás najviac zaujal? Akých šikovných pomocníkov máte vy vo svojej kabelke?

 


 



6 komentárov:

  1. Taky mám Tangle teezer. Velmi jsem si je oblíbila. Mají spousty nádherných designů. Parfémy nosím v kabelce i já v originálním balení, takže by se nějaký menší flakónek hodil.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite vyskúšaj takýto plniteľný flakónik, je to super pomocník :-) A na Tangle Teezer už nedám ani ja dopustiť, tie dizajny majú fakt krásne.

      Odstrániť
  2. Tangle Teezer mám a nedám na něj dopustit, už ho používám několik let a jiný hřeben bych asi už nepoužila :)
    Travel and Eli

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som po prvej skúsenosti s Tangle Teezer pochopila, že už iný hrebeň nechcem, je skvelý :-)

      Odstrániť
  3. Tangle teezer taky vlastním a nedám na něj dopustit. Nejlepší hřeben :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nechám ako som mohla bez neho fungovať,je skvelý :-)

      Odstrániť