utorok 24. septembra 2019

Ako obstála značka Piz Buin v náročných egyptských podmienkach?


Dovolenka v Egypte je už za mnou a mne už ostali iba pekné spomienky na krásne počasie a úžasný podmorský svet. Toto leto bolo pre mňa skôr festivalové a tých pár dní, čo som strávila na slnku opaľovaním sa, mi nevytvorilo dostatočný základ na egyptský teplotný extrém, tak som sa rozhodla tento rok rozšíriť svoje obzory na poli opaľovacích výrobkov a vďaka spolupráci s Elninom som mala možnosť otestovať výrobky veľmi známej značky Piz Buin



O značke Piz Buin sa môžete dočítať : Kozmetika Piz Buin je symbolom špičkovej ochrany kože pred slnečným žiarením. Príbeh značky sa začal písať v roku 1938, keď sa študent chémie Franz Greiter spálil pri výstupe na vrchol hory Piz Buin. Rozhodol sa preto vytvoriť krém, ktorý pokožku ochráni pred vplyvmi UVB žiarenia. Nedlho potom upravil slnečný ochranný faktor do podoby, v ktorej ho dnes poznáme. Značka Piz Buin je aj v súčasnosti hlavným inovátorom v oblasti slnečnej ochrany kože. Okrem klasických krémov Piz Buin ponúka aj opaľovacie prípravky na citlivú pokožku a špeciálny rad opaľovacích krémov Allergy pre alergikov.  

PIZ BUIN In Sun Aloe Vera SPF30- ochranný balzam na pery



Balzam na pery s ochranným faktorom je pre mňa pri pobyte pri mori nutnosťou a vždy so sebou nejaký ťahám. Pery mám vždy po lete v lietadale vysušené a zničené a ešte ich vystavovať slnečnému žiareniu bez ochrany by bola naozaj odvaha. Tento rok moja voľba padla na PIZ BUIN In Sun Aloe Vera SPF30 ochranný balzam na pery. Obsahuje revolučnú technológiu HelioplexTM, ktorá chráni pokožku pred slnečným žiarením a tiež výťažok z aloe vera, ktorý má hydratačný, upokojujúci a vitalizujúci účinok. 


Ochranný balzam na pery má klasické plastové tyčinkové vysúvacie balenie, ktoré v pohode funguje a ľahko sa na pery nanáša. Má krásnu vanilkovú príchuť bez toho, aby vytváral v ústach chemickú pachuť, po perách ľahko kĺže a pery sú pár ťahmi natreté a chránené. Jeho veľkou výhodou je, že na perách nezanecháva biely film, je na nich priehľadný a vplyvom tepla sa neroztápa a stále si zachováva svoju príjemnú konzistenciu. 


Predchádza nepríjemnému popraskaniu, šupinateniu pier a súčasne ich chráni pred spálením. Pery sú po nanesení tohto balzamu krásne vláčne, hebké a hydratované. Jediné čo mu môžem vytknúť je jeho balenie, ktoré po 15 dňoch používania je doškriabané a hlavne uzáver už dobre netesní a viečko sa vysúva, čo je spôsobené najmä tým, že mi už zľahka prasklo. Výrobca by mohol popracovať na trošku odolnejšom plastovom balení.

Samotný balzam má 4,9 g a po 15 dňoch každodenného používania z neho ubudlo naozaj máličko, takže veľmi dlho vydrží. Pre mňa je to doteraz najlepší balzam na pery s ochranou voči slnečnému žiareniu a môžem ho s čistým svedomím maximálne odporučiť.

PIZ BUIN Tan & Protect Tan Intensifying Sun Spray SPF30 - hydratačný sprej na opaľovanie



Ak by ste sa ma opýtali, aký typ opaľovacieho výrobku mám najradšej z hľadiska aplikácie, mojou odpoveďou bude sprej. Pri sprejoch je to rýchlejšie, jednoduchšie, jednoducho ma to baví. A preto moja voľba padla na PIZ BUIN Tan & Protect Tan Intensifying Sun Spray SPF30. Ide o hydratačný sprej na opaľovanie, ktorý urýchľuje prirodzené opálenie. Opálenie je intenzívnejšie a dlhotrvajúce. Zložka IIlumitone stimuluje v koži tvorbu tmavých pigmentov (melanin), čím urýchľuje prirodzené opálenie o 70%. Vaša pokožka je zároveň chránená pred škodlivým UVA a UVB žiarením a dôkladne hydratovaná, aby nedochádzalo k jej predčasnému starnutiu.  


Sprej má 150 ml a ide o klasickú nádobku pod tlakom. Na začiatku som ho pri prvom použití málo stlačila a preto mal sprej malý rozprach a vytváral skôr iba úzke pásiky na pokožke. Netreba sa báť, treba ho stlačiť poriadne, až tlačidlo jemne pukne a potom už má klasický pekný rozprach na pokožke. Tu chcem ale upozorniť, že pri aplikácii je potrebné si dávať pozor a radšej to robiť v kúpeľni, lebo niekedy sa mi stalo, že rozprskol jemné drobné biele bodky do priestoru, tak aby ste si s ním  nič nezašpinili.



Konzistenciou ide o ľahšie mliečko bielej farby, ktoré má príjemnú, pre mňa osobne nezvyčajnú vôňu, ktorá môjmu nošteku sadla. Nie je to typický óder opalovákov, skôr je to vôňa, ktorá je typická iba pre túto značku. Veľmi ľahko a rýchlo sa vďaka svojmu rozptylu na pokožku aplikuje, má jemnučký chladivý efekt a ľahko sa na pokožke roztiera. Krásne a rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva na pokožke mastný film. Je to ideálny výrobok pre tých, ktorí chcú byť rýchlo a komfortne natretý a súčasne nechcú ostať mastný. Pokiaľ ide o urýchlenie prirodzeného opálenia, tak opaľovalo sa s ním naozaj pekne, ale že by to bolo extra urýchlenie, to si osobne nemyslím.

Každopádne skvelý produkt, ktorý zvládol aj naozaj etrémne egyptské podmienky, nespálila som sa s ním, na pokožke zanechal krásne prirodzené opálenie a súčasne bola dostatočne chránená pred slniečkom.

PIZ BUIN Protect & Cool SPF30 - chladivá pena na opaľovanie

 


Výrobkom, na ktorý som bola zvedavá asi najviac a o ktorý ste si u mňa mohli aj zasúťažiť, je PIZ BUIN Protect & Cool SPF30. S penou som sa pri opaľovacích výrobkoch doteraz osobne nestretla, i keď v ponuke ju majú určite viaceré značky, takže som bola zvedavá, ako u mňa obstojí. 

Chladivá pena Piz Buin Protect & Cool poskytuje okamžitý a príjemný pocit ochladenia aj v tých najteplejších dňoch. Chráni pokožku pred UVA/UVB žiarením a zároveň hydratuje. 


Výrobok má 150 ml a opäť ide o nádobku pod tlakom. Pred použitím som vždy poriadne výrobok pretrepala a následne nanášala do dlane alebo na konkrétne miesto, ktoré som chcela chrániť pred slnečným žiarením. Po stlačení vychádza z nádoby biela jemná nadýchaná pena, ktorá sa na pokožke krásne roztiera do tekutej emulzie. Opäť má krásnu výnimočnú vôňu, ktorú na týchto výrobkoch fakt oceňujem. Pri tomto výrobku mám ale jeden problém. Čím je ho menej, tým viac vychádza z neho plynnej časti než produktu a navyše pri aplikácii zvykne streknúť aj pomimo, takže sa ním zbytočne plytvá. Podľa mňa by stačilo, keby mal klasické balenie tužidla na vlasy.



Okrem balenia mu ale nemám čo vytnúť. Ako plus hodnotím okamžitý a príjemný pocit ochladenia, čo sa v horúcom Egypte naozaj zišlo. Pena sa ľahko roztiera, rýchlo sa do pokožky vstrebáva a nezanecháva biele stopy. Navyše je produkt vodeodolný, čo ale neznamená, že ho nemusíte počas dňa opätovne aplikovať. Na rozdiel od spreja vyššie je na pokožke trošku mastnejší, časti, na ktoré ho aplikujete, sa jemne lesknú, ale aspoň vidíte, či ste si ho poriadne rozotreli. 

Nemusíte sa báť, že by sa míňal rýchlejšie ako iný typ opaľovacích výrobkov, skutočne je ho v balení dosť. Ak odhliadnem od nedostatkov balenia, pre mňa osobne ide o zaujímavý výrobok, ktorý pokožke dokázal poskytnúť kvalitnú ochranu a dobre sa s ním opaľovalo.

PIZ BUIN After Sun Instant Relief Mist Spray - sprej po opaľovaní



Dnešnú Piz Buin story ukončím výrobkom, ktorý je opäť v sprejovej forme a je určený po opaľovaní. PIZ BUIN After Sun Instant Relief Mist Spray je mlieko po opaľovaní, ktoré obsahuje aloe vera a hĺboko hydratuje pokožku po dobu 24 hodín. Extrakt z mentolu chladí a upokojuje pokožku. 


Opäť výrobok v nádobke pod tlakom o objeme 200 ml. V tomto prípade je rozptyl pri aplikácii v pohode a výrobok neuniká pomimo. Opäť veľmi príjemná vôňa a príjemne chladivý pocit pri aplikácii.


Ide o biele mliečko ľahšej gélovej konzistencie až emulzie, ktoré sa veľmi ľahko a rýchlo vďaka sprejovej forme na pokožku aplikuju bez pocitu mastnoty či výrazného ulepenia. Ak si ho dáte neprimerane veľa, je potrebné ho rozotrieť. Pokožka je po použití hydratovaná, jemná a vláčna. Pokiaľ je vaša pokožka po opaľovaní v pohode, bude vám rozhodne stačiť. Pokiaľ sa ale spálite, tak potom pokožke poskytuje iba krátkodobú úľavu a chce to použiť niečo iné.

Ak ste to s opaľovaním neprehnali a túžite pokožke po opaľovaní poskytnúť potrebnú starostlivosť, tak tento sprej bude pre vás skvelá voľba. Príjemne vonia, rýchlo sa aplikuje a krátko po použití už môžete cupitať na večeru bez obáv, že by ste si zamastili oblečenie. 

Mňa značka Piz Buin veľmi zaujala, až na drobné chybičky produktom nemôžem nič extra zásadné vytknúť a rozhodne v extrémnych egyptských podmienkach obstála. Aktuálne tieto výrobky zoženiete v jesennom výpredaji za super ceny, takže skvelá príležitosť, ako si urobiť zásoby za skvelé ceny.

Poznáte značku Piz Buin? Ktorý produkt je váš obľúbený,  poprípade vás najviac zaujal? 

2 komentáre:

  1. Značku znám jen podle názvu, nic jsem zatím nezkoušela... Egypt je moje srdcovka, už jsme tam byli letos po šesté :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj u mňa sa stal Egypt srdcovkou a toto bol môj tretí pobyt v tejto krajine :-) Keď už si tak zbehlá, poraď mi, ktorý hotel bol pre teba doteraz ten naj :-)

      Odstrániť