streda 2. októbra 2019

Ochrana pred slniečkom s Astrid


Leto už máme nenávratne preč a ostali nám iba pekné spomienky na krásne teplé a slnečné dni. Musím sa priznať, že som vyslovene letný typ a na zimu sa vôbec neteším, preto som si leto trošku predĺžila a v septembri zbehla ohriať svoje kosti do slnkom zaliateho Egypta. A rovno som aj dôkladne otestovala novinky od značky Astrid z radu Astrid Sun, lebo iba v náročných podmienkach ako je pomaly 40 stupňov v tieni, sa ukáže ich pravá kvalita.


Začneme výrobkami určenými špeciálne pre detičky, ktoré som testovala ja aj moja malá neterka. S ochranným faktorom OF 50 značka Astrid priniesla na trh detské mlieko a transparentný sprej na opaľovanie.

ASTRID SUN Detské mlieko na opaľovanie OF 50

 


S neterkou sme sa pekne podelili a jedno mlieko na opaľovanie si brala so sebou na dovolenku do Chorvátska a ja som si jedno zobrala ako núdzovku do Egypta. A ako dobre som spravila!   

Mlieko obohatené o provitamín D a β-glukán, ktorý napomáha stimulácii prirodzenej obranyschopnosti pokožky pre lepšiu odolnosť pred vonkajšími vplyvmi, bolo špeciálne vyvinuté na ochranu citlivej detskej pokožky. Udržuje pokožku hydratovanú a pomáha minimalizovať jej možné podráždenie a začervenanie. Ľahké, ľahko vstrebateľné zloženie bolo vyvinuté tak, aby sa minimalizovalo riziko alergických reakcií.

ASTRID SUN Detské mlieko na opaľovanie OF 50 je balené v šikovnom malom balení o objeme 80 ml. Vďaka tomuto baleniu si ho môžete vložiť do akejkoľvek tašky a mať ho vždy pri sebe a pritom vám nezaberie veľa miesta. A vďaka svojmu objemu ho môžete mať aj v príručnej batožine. Výhodou jeho balenia je, že si ho môžete postaviť aj obrátene a vďaka tomu vám produkt pekne stečie a je pripravený na použitie.


Mliečko má klasické vyklápacie viečko a priemerane veľký otvor, vďaka ktorému sa ľahko aplikuje a zbytočne ním neplytváte. Má jemne žlté sfarbenie, stredne hutnú konzistenciu a veľmi príjemnú vôňu. Patrí do kategórie opaľovákov, ktoré je potrebné na pokožke rozotrieť do stratena, ale na druhú stranu vám poskytuje skvelú ochranu a to najmä deťom, pre ktoré je určené. Nie je to hutné mlieko, ktoré by vám zanechávalo biely povlak, ale krásne sa rozotrie, rýchlo sa vstrebáva a zanecháva jemne mastný film. Skvele sa osvedčilo u malej, keď sa člapkala v mori a aj mne pri šnorchlovaní, nakoľko som si spálila chrbát a od toho okamihu som siahala iba po vyššom faktore na časti tela, ktoré pri šnorchlovaní boli vystavené slnečným lúčom. Skvelý produkt, ktorý u mňa obstál na jednotku!

ASTRID SUN WET SKIN Detský transparentný sprej na opaľovanie OF 50

 


Ďalšou novinkou v detskej kategórii je ASTRID SUN WET SKIN Detský transparentný sprej na opaľovanie OF 50. Sprej obohatený o provitamín D bol špeciálne vyvinutý na ochranu citlivej detskej pokožky. Zlepšuje odolnosť pokožky pred vonkajšími vplyvmi, udržuje ju hydratovanú a pomáha minimalizovať jej možné podráždenie a začervenanie. Ľahké, ľahko vstrebateľné zloženie bolo vyvinuté tak, aby sa minimalizovalo riziko alergických reakcií. Vďaka revolučnej technológii je možné sprej aplikovať na suchú i mokrú pokožku!


V tomto prípade ide o opalovák s rozprašovačom o objeme 150 ml, vďaka ktorému je aplikácia rýchlejšia a jednoduchšia.  Má veľmi príjemný rozptyl, na pokožke je priehľadný, iba na nej zanecháva mastnejší povlak než krémik a vďaka tomu sa leskne.



Na mokrú pokožku sme ho neskúšali, no v prípade suchej aplikácie ju chránil skvele pred slnečnými lúčmi a zabránil jej spáleniu. Sestre však mastnejší pocit trošku vadil, u nej v prípade malej vyhralo mliečko. Mne zas vyhovuje aj mastnejšie prevedenie opalovákov, takže je iba na vás, akú formu zvolíte.

ASTRID SUN WET SKIN Transparentný sprej na opaľovanie OF 30

 


Pokiaľ ide o opalováky pre nás dospelých, mňa najviac zaujal ASTRID SUN WET SKIN Transparentný sprej na opaľovanie OF 30. Ak sa nemýlim, ide o minuloročnú novinku a keďže je ideálny pre športovanie, ihneď som ho poriadne otestovala pri šnorchlovaní. 

Ľahké zloženie s urýchľovačom opálenia zaisťuje rýchlejšie a intenzívnejšie opálenie pokožky. Obsahuje špeciálne vyvinutý karotenoidový komplex, poskytuje aktívnu antioxidačnú ochranu, pomáha posilňovať prirodzenú obranyschopnosť pokožky a chráni ju pred predčasným starnutím. Vďaka revolučnej technológii je možné sprej aplikovať na suchú i mokrú pokožku

  
Mne osobne veľmi pripomína predchádzajúci detský trasparentný sprej na opaľovanie. Opäť balenie s rozprašovačom o objeme 150 ml, vďaka ktorému je aplikácia rýchla a pohodlná. Je pravda, že ku koncu balenia je to trošku boj dostatať von aj poslednú kvapku produktu, ale to je pri rozprašovačoch časté.   


Na slnkom rozpálenej pokožke má trošku chladivý efekt, ktorý sa ale s chladivými sprejmi nedá porovnať. Má tekutú olejovú konzistenciu, ľahko sa rozmazáva, pokožka ostáva lesklá a jemne mastná. Príjemná vôňa typická pre opaľovacie výrobky značky Astrid je plusom. Bez mučenia sa priznám, že na mokrú pokožku som ho neskúšala, no na tej suchej bol veľmi príjemný, mne mastnejšie produkty pri opaľovaní nevadia. Ak ho používate ako máte a dodržiavate pravidlá opaľovania, poskytuje pokožke dostatočnú ochranu a pekne sa s ním opálite, ale extra rýchly urýchlovač opálenia od tohto produktu nečakajte.

ASTRID SUN Hydratačné mlieko na opaľovanie "easy spray" OF 10

 


A dostávame sa k mojej najobľúbenejšej forme opalovacích výrobkov a tým sú spreje. ASTRID SUN Hydratačné mlieko na opaľovanie "easy spray" OF 10 poskytuje pokožke ochranu počas slnenia a zároveň sa o pokožku stará. Jedinečné zloženie je obohatené o D-panthenol a multivitamínový komplex (Beta-karotén, vitamíny A, E, F), ktorý bojuje proti známkam starnutia a odďaľuje vznik nových vrások. Jemná vodoodolná textúra sa ľahko rozotiera a znižuje nutnosť opakovania nanášania prípravku po každom kúpaní. Telové mlieko v spreji udrží vašu pokožku hebkú, dokonale hydratovanú a zdravú.


Ide o klasickú nádobku pod tlakom o objeme 150 ml. Vďaka sprejovej forme je aplikácia extrémne jednoduchá a rýchla a tento výrobok dokážete aplikovať v každej polohe i hore dnom. Rovnomerne rozprašuje ľahkú emulziu na pokožku. Pred použitím je potrebné ho pretrepať a aplikuje sa na suchú pokožku pred pobytom na slnku.


Toto mlieko má veľmi príjemnú astriďácku vôňu, bielu farbu a jemne na pokožke chladí. Ide skutočne o emulziu, ktorá sa na pokožke rýchlo a ľahko roztiera, ľahko sa vstrebáva a nezanecháva pocit mastnoty a pritom je pokožka dostatočne chránená pred slniečkom. S ochranným faktorom OF 30 som ho mala minulý rok na dovolenke v Egypte a doslova mi zachránil kožu pri výlete na štvorkolkách na Sahare. Bolo to síce koncom mája, ale keďže sme vyrazili pred obedom, na Sahare bolo pekelne horúco a mala som pocit, že mi po ceste spáli nohy, tak slnko pieklo. Nohy som po návrate mala začervenané a bála som sa, či som si nespôsobila popáleniny. Mliečko to však zvládlo a po osprchovaní a aplikovaní výrobkov po opaľovaní červeň ustúpila a ďalší deň som mohla pokračovať v slnení. Tento výrobok hodnotím veľmi kladne a v prípade dovolenky pri mori odporúčam vyšší ochranný faktor, pri pobyte na Slovensku stačí kľudne aj táto OF 10.

ASTRID SUN Hydratačné mlieko po opaľovaní sprej

 



Už sme sa dosť poopaľovali, treba prejsť na starostlivosť o pokožku po opaľovaní. V minulosti som už ASTRID SUN Hydratačné mlieko po opaľovaní sprej mala a bola som s ním veľmi spokojná a v podstate sa na tom nič nezmenilo. Je obohatené o extra upokojujúci komplex (D-pantenol, allantoín, bisabolol) efektívne hydratuje pokožku až po dobu 24 hodín*, napomáha dlhodobo udržať v pokožke optimálnu úroveň hydratácie a zároveň upokojiť pokožku podráždenú slnečným žiarením. Zvláčňuje pokožku, podporuje jej dlhotrvajúce opálenie a zanecháva ju jemnú, hydratovanú a sviežu.


Má klasické platové balenie s rozprašovačom o objeme 150 ml, vďaka čomu je jeho aplikácia rýchla a jednoduchá. Veľmi príjemne vonia a má skvelý rozptyl pri aplikácii.


Konzistencia tohto mlieka je gélovo-krémová, skoro až v podobe emulzie, ľahko sa na pokožke roztiera a rýchlo sa do nej vstrebáva bez pocitu ulepenia či mastnoty. Po opaľovaní pokožke dodáva príjemnú hydratáciu a jemnosť a takýto produkt by v starostlivosti o telo nikdy nemal chýbať, lebo pokožka je vplyvom slnečných lúčov extrémne namáhaná. Pokiaľ sa nespálite a chcete sa o svoju pokožku dostatočne postarať, tento výrobok je na to skvelý.

ASTRID SUN Chladivá regeneračná pena po opaľovaní

 


Výrobkom, ktorý sa hodí do každej kozmetickej taštičky, pokiaľ idete na dovolenku k moru, je Panthenol. Astrid tento rok prišiel na trh s novinkou v podobe ASTRID SUN Chladivej regeneračnej peny po opaľovaní a ja som si ho balila s tým, že ho na dovolenke iba otestujem a spíšem svoje dojmy, rozhodne som nečakala, že sa spálim a bude pre mňa nutnosťou.

ASTRID SUN Chladivá regeneračná pena po opaľovaní s vysokým obsahom D-pantenolu (10%) napomáha upokojiť podráždenú pokožku hlavne po opaľovaní. Poskytuje pocit chladivého osvieženia, hydratuje pokožku až po dobu 48 hodín a prispieva k zmierneniu pocitu pálenia a začervenania. Obsiahnutý D-pantenol má výrazné upokojujúce účinky, podporuje regeneráciu a hydratáciu pokožky, zachováva jej pružnosť a jemnosť.




Chladivá pena sa nachádza v nádobke pod tlakom o objeme 150 ml a vzhľadovo pripomína tužidlá na vlasy, no ja si myslím, že práve tento typ balenia je pri penách najlepší a aspoň mne sa najviac osvedčil.




Pred použitím je potrebné produkt pretrepať a až následne aplikovať. Z nádobky vychádza jemná bohatá našľahaná pena bielej farby s veľmi príjemnou vôňou, s ktorou to nemusíte extra preháňať, lebo ľahko ju na pokožke rozotriete a i malé množstvo vám pokryje relatívne veľkú časť pokožky. Je veľmi príjemne na pokožke chladivá a to pri extra spálenej pokožke veľmi oceníte.


Ja sa snažím pri opaľovaní dodržiavať tri hlavné zásady : aplikovať opalovák aspoň 20 minút pred slnením, vyhýbať sa slnku od  11:00 - 14:30 a pravidelne po osušení sa opäť natrieť. Keď vás ale zlanária na šnorchlovanie o 12:00 zakecáte sa, pozorujete krásny podmorský svet a šnorchlujete dlhšie ako hodinu na tom najprudšom slnku, kedy v tieni je 40 stupňov, nepomôže vám ani najlepší opalovák na svete. A čo čert nechcel, brutálne som si spálila chrbát. Takže po návrate na izbu dostalo hlavné slovo aloe vera kupované v Egypte a práve tento výrobok od Astrid. Keďže som bola fakt brutál spálená, naniesli sme na chrbát silnejšiu vrstvu, rozotreli a následne nechali vstrebať. Pokiaľ  dáte tejto peny viac a rozotriete, zostane vám na pokožke biela vrstva, ktorá sa nedá úplne rozotrieť do stratena, preto sme to nechali vstrebať a keď po 5 minútach prejdete po pokožke, jedným ťahom sa bielej vrstvy zbavíte. Pokožke sa o aplikácii tejto peny trochu uľavilo, pena jej poskytla uvoľnenie a hydratáciu, ale extrémne spálenej pokožke nedodala úplnú úľavu. Skôr by som ju odporučila iba na jemné spálenie, ktoré do nasledujúceho dňa prejde, ja som s tým žiaľ bojovala 4 dni. Na druhú stranu, nezanecháva mastný pocit na pokožke, takže ju kľudne môžete používať aj na klasickú hydratáciu po opaľovaní.

I keď je už po letnej sezóne, je fajn mať prehľad o opalovákoch aj teraz a vzhľadom na ich výpredaj by som sa nebála urobiť ich zásoby k roku, poprípade ak ešte budete cestovať za slniečkom do zahraničia, je ideálny čas na ich nákup.

Astrid ma svojimi výrobkami z radu Astrid Sun opäť prekvapil, niektoré výrobky som si veľmi obľúbila a zaradia sa určite medzi moje stálice.

Aký opalovák ste si obľúbili tento rok vy? 



2 komentáre:

  1. Plno lidí tuhle značku haní a raději kupují jiné, dražší značky. Mně tahle vyhovuje :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi sa v posledných rokoch zlepšili a ja osobne som veľmi spokojná. Za skvelú cenu dostanem super kvalitu :-)

      Odstrániť