streda 8. mája 2019

Balea - Čistiaci balzam hnedý cukor & Chia


Kedysi som mala od značky Balea skvelú čistiacu penu s extraktom z kašmíru, ktorá mi maximálne vyhovovala a skvele odličovala nielen pleť, ale aj oči. Predstavovala pre mňa dokonalý výrobok na mokré odlíčenie v sprche, kedy mi stačilo použiť iba penu a bola som dokonale odlíčená bez použitia kozmetického tampónika. Čo čert nechcel, z predaja ju stiahli a ja som si dlho za ňu hľadala náhradu, ale zatiaľ som nič úplne dokonalé nenašla. Keď som pred časom objavila v dmke od značky Balea čistiaci balzam hnedý cukor & chia, povedala som si, že by toto mohol byť ten skvelý náhradník peny a vybrala som si tento balzam na testovanie. Ako nakoniec obstál?



Čistiaci balzam na pleť Balea hnedý cukor & Chia ponúka jemné čistenie pre normálnu a suchú pokožku. Obsahuje hnedý cukor, extrakt z chia semianok a slnečnicového oleja a provitamín B5. Tento balzam je vhodný aj pre pleť náchylnú k podráždeniam. Má označenie vegan.

Balzam sa nachádza v praktickom plastovom balení o objeme 100 ml. Ľahko si z neho vytlačíte potrebné množstvo produktu. Má príjemnú, jemne sladkú vôňu, smotanové sfarbenie a jeho konzistencia je gélovo-krémová, s akou sa pri balzamoch klasicky stretávame. 


Ja balzam používam večer na odlíčenie pleti. Nanášam ho na navlhčenú pokožku, jemne ho vmasírujem a následne dôkladne z pleti opláchnem. Na obale sa uvádza, že je potrebné vynechať oblasť okolo očí a s tým rozhodne súhlasím! Ak sa vám táto vecička dostane do očí, pekne to štípe. 


Na navlhčenej pleti vytvára jemnú krémovú penu, ktorá šetrne rozpúšťa make up a nečistoty po celom dni. Ľahko sa aplikuje a ešte ľahšie zmýva, takže odlíčenie je naozaj rýchle. Čo ma ale štve je, že na oči sa to nedá použiť a to je obrovská škoda. Pleť je inak po použití tohto balzamu krásne jemná, hladká, skutočne dôkladne vyčistená a aj keď je tento výrobok primárne určený pre normálnu a suchú pleť, mojej zmiešanej absolútne vyhovuje. 


Náhradu za moju milovanú penu som teda na 100 % nenašla, keďže oči týmto neodličujem, ale na bežné odlíčenie pleti to nie je zlý produkt. Cena tohto balzamu je veľmi priaznivá, zoženiete ho v dm predajniach alebo na eshope za 2,19 Eur. 

Aký je váš obľúbený výrobok na mokré odlíčenie? Máte skúsenosť s týmto balzamom?

5 komentárov:

  1. Skúsenosť s týmto balzamom nemám, ale vyzerá dosť dobre a za tú cenu? :) Paráda! :)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Za tú cenu si myslím, že je to slušný produkt. Pravda, škoda že je nevhodný na okolie očí. Väčšinou sa mi nechce používať milión rôznych produktov pre každý centimeter tváre a teda už vôbec nie ak sa domov vrátim o štvrtej ráno z nejakého žúru :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne ako píšeš, ani mne sa nechce používať milión produktov a nemusím byť ani po žúrke a sú dni, kedy sa ledva dovlečiem do postele a predstava odličovania s viacerými produktami ma dvakrát nenadchýna. Ale je to fajn produkt za tú cenu :-)

      Odstrániť