nedeľa 2. decembra 2018

Gabriella Savete - primer, make up, púdre


Obrovský balík s výrobkami od Gabriella Salvete, ktorý mi zaslali z Elnina, mám doma už fakt dlho, ale v poslednej dobe nemám na blog absolútne čas a tak s recenziami meškám 😒 No budem sa musieť napraviť a niečo s tým spraviť 😊 Všetko ale každý deň poctivo testujem a tieto výrobky sú testované už niekoľko mesiacov, takže dneska si niečo bližšie povieme  o primery, make upe a púdroch.

Gabriella Salvete Matte Primer 

 


Gabriella Salvete Matte Primer je vyhladzujúca podkladová báza pod make up. Obsahuje vysokú koncentráciu marhuľového oleja a vitamínu E, vďaka ktorým vyživuje pleť do hĺbky a zanecháva ju hydratovanú  a vyhladenú. Je vhodná pre všetky typy pleti a má predĺžiť výdrž make upu, zmatniť pleť a zabrániť produkcii kožného mazu bez upchania pórov. 


Ja bázy pod make up veľmi nepoužívam, takže v tejto oblasti nie som veľký odborník. Báza od Gabriella Salvete sa nachádza v priehľadnom balení s ružovými prvkami  o objeme 15 ml. Má dávkovanie s pumpičkou, ale tá nie je veľmi vydarená, lebo na jedno stlačenie vydá na mňa až priveľa produktu. Ide o klasickú priehľadnú silikónovú bázu, ktorá pôsobí trošku mastne, ale do pleti sa vstrebe a zanechá ju na dotyk jemnú, vyhladenú a sametovú. Očakávala som od nej viditeľné vyhladenie pleti a prípadné vyplnenie pórov, ale na to je prikrátka. A čo ma na nej štve najviac, tak vôbec nezabráni zalezeniu make up do pórov a vrások. Jediné, čo robí na mojej pleti je, že pleť je na dotyk jemnejšia a predĺži výdrž make upu o také dve hodinky. Mám z nej zmiešané pocity a rozhodne to pre mňa osobne nie je produkt na každodenné použitie. Na Elnine ju zoženiete aktuálne za 6,50 Eur.  

Gabriella Salvete Cover Foundation

 


Keď už mám nanesenú bázu, ktorá má pripraviť pleť na aplikáciu make upu, na rad prichádza samotný make up. V prípade Cover Foundation má ísť o vysokokrycí make up, ktorý má zaistiť bezchytný a sametový vzhľad pleti bez upchávania pórov. Vďaka vysokej koncetrácii pigmentov dokonale zakryje nedostatky pleti a zároveň ju vyživuje koktejlom kyseliny hyalurónovej, vitamínu E, panthenolu, allantoinu a zinku. Obsahuje ochranný faktor SPF 30. Je vhodný pre všetky typy pleti.



Make up má priehľadné sklené balenie s čiernymi prvkami o objeme 30 ml.  Pumpička je v tomto prípade o niečo vydarenejšia a nevychádza z nej zbytočne veľa produktu. Ja ho mám v odtieni 101 Ivory, čo je druhý nasvetlejší odtieň a teda ten má od svetlého riadne ďaleko. Swatch na ruke som robila po návrate z dovolenky v Egypte a to som rozhodne nebola žiadna bledula. Ktovie ako je na tom s odtieňom najsvetlejší odtieň 100 Porcelain, každopádne v prípade make upov je vždy dobré si ich vyskúšať pred kúpou.

Tento make up má veľmi jemnú, neutrálnu vôňu, stredne hutnú, pudrovú konzistenciu. Na pleti sa ľahko roztiera a to krytie je naozaj slušné, povedala by som vyššie stredné s možnosťou dosiahnuť vysoké. Pri pohľade na pleť z diaľky vôbec nevyzerá zle a bola som nadšená. Nadšenie však opadlo pri pohľade z blízka. Tento make up neskutočne zalieza do pórov a vrások, s niečím takým som sa ešte nestretla. Navyše po nanesení má tendenciu trošku oxidovať a tým ešte získa tmavší odtieň. Použitie v tomto sychravom počasí, kedy každú chvíľu smrkáme, je veľkým riskom. Neskutočne sa otiera a ihneď z okolia nosa zlezie, čo pri vyššom krytí je naozaj viditeľné a nevyzerá to pekne. Moja zmiešaná pleť s ním vydrží tak 5 hodín, potom je potrebné ju prepudrovať. 


Tento make up na moju pleť pôsobí ťažko a nezachráni to ani vyššie spomenutá báza či prepudrovanie. Veľmi sme sa neskamarádili, no možno niekomu z vás vyhovuje. Na Elnine ho aktuálne zoženiete za 7,43 Eur.

Gabriella Salvete Matte Powder, Gabriella Salvete Nude Powder 

 


A dosť bolo frflania, presunieme sa k výrobkom, ktoré mi celkom sadli. Pre mňa, ako majiteľku zmiešanej pleti, sú púdre každodennou pomôckou ako pleť zmatniť a zbaviť sa prebytočného lesku. Balíček obsahoval rovno dva a to zmatňujúci a kompaktný hydratačný, oba v odtieni 02.

Gabriella Salvete Matte Powder je zmatňujúci púdr, ktorý má dodať pleti pružnosť, vitalitu a hodvábnu jemnosť. Obsahuje SPF 15, prírodný olej chrániaci pleť pred nečistotami, vitamín E bojujúci proti starnutiu pleti. Sľubuje prirodzené zmatnenie pleti po celý deň. 

Gabriella Salvete Nude Powder vďaka ľahkej textúre kompaktného púdru zahalí pleť zamatovým závojom prírodných látok, ktoré ju priebežne zmatňujú. Obsahuje arganový olej, hodvábne proteíny, olej z čierneho ribízu a pleť má byť hebká a matná po celý deň. Taktiež obsahuje SPF 15.


Púdre sa nachádzajú v pevných priehľadných plastových baleniach o hmotnosti 8 g. Neobsahujú zrkadlo ani labutienku, takže pre mnohých nebudú vhodnými adeptami na nosenie v kabelke. Tie balenie sú v podstate rovnaké, len Matte Powder je ladený do čierna a Nude Powder do ružovofialkova. I keď sú oba v odieni 02, farebne sú veľmi odlišné. Kým Matte má skôr žltý podtón, tak Nude je bledší s ružovým podtónom. 


Nude Powder má trošku vyššie krytie než Matte, ale oba púdre sú v podstate rovnaké. Veľmi neprášia, ľahko sa nanášajú, pleť dokážu klasicky zmatniť, po 5 hodinách pri použití vyššie spomínaného make upu mám potrebu pleť prepudrovať. Označila by som ich ako klasické drogerkové púdre. Čo som si ale všimla, tak i keď som majiteľkou zmiešanej pleti, tak kombinácia niektorého z týchto púdrov a make upu od Gabriella Salvete mi spôsobuje na nose jemné vysušenie, s čím sa bežne nestretávam, takže pre vyslovene suchú pleť asi nebudú vhodné. Púdre na Elnine zoženiete za cenu okolo 5 Eur.

Nabudúce sa môžete tešiť na paletky na tvár, bronzer a lícenku 😊

Zaujal vás niektorý z týchto produktov? Ktorý výrobok od Gabriella Salvete je váš obľúbenec?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára