utorok 13. septembra 2016

S Lirene na micelárnej vlne

Ahojte!

Už nejaký čas je v kozmetických kruhoch boom ohľadne výrobkov s označením micelárny. V okamihu, ako bol uvedený prvý výrobok na trh obsahujúci zázračné micely, sa u výrobcov spustila lavína a všetci chcú mať vo svojej ponuke nejaký výrobok, ktorý ich obsahuje a hrdí sa názvom micelárny. Najskôr to boli micelárne vody a neskôr sa sortiment rozšíril o gély, odličovacie obrúsky a najnovšie aj o micelárny odličovač očného make - upu.
Vďaka spolupráci so značkou Lirene sa moja micelárna zbierka rozšírila o micelárnu vodu, micelárny gél a micelárny odličovač očného make - upu. A ako obstáli v testovaní? To sa dozviete v dnešnom článku :-)



Lirene Micelárna voda 3 v 1

Táto micelárna voda od Lirene je pre mňa nostalgickou záležitosťou. Vlastnila som ju ešte v jej úplných začiatkoch a bola to jedna z prvých miceláriek, ktorú som kedy vyskúšala. Keďže odvtedy uplynulo veľa času a vyskúšala som micelárky od viacerých značiek, môžem ju teraz trošičku bližšie s odstupom času opäť zhodnotiť.
Micelárka sa nachádza v priehľadnom plastovom obale, na ktorom sú uvedené všetky potrebné informácie. Bežne je jej objem 200 ml, ale sem tam sa dá zakúpiť aj vo zvýhodnenom 250 ml balení, aké mám ja. Má vyklápacie víčko, ktoré sa otvára bez problémov a následne micelárku nalejete na odličovací tampónik. Čo mi trošku vadí je, že tá vrchná časť je oválna a tým pádom sa mi stáva, že mi tá micelárka zvykne tiecť po bokoch i pomimo tampónik, ale možno je to len mojou nešikovnosťou. Po jej otvorení ucítite stredne výraznú vôňu, takže pre milovníkov neparfumovaných miceláriek asi vyslovene nebude.
Lirene micelárna voda má ľahké zloženie s micelami pre účinné a veľmi jemné čistenie bez použitia vody. Keďže ide o 3 v 1, sľubuje čistenie, odstraňovanie make-upu a tonizovanie. Je určená pre všetky typy pleti a to na vyčistenie pokožky tváre i citlivé očné partie. D-panthenol a med upokojujú, zjemňujú a hydratujú pleť. Vit.C s extraktu s aceroly pomáha regenerovať a rozjasňovať pleť.
A aké sú jej účinky? Na pleti je táto micelárka príjemná, parfemácia mi nejak neprekáža i keď mám radšej micelárky bez nej. Kladne hodnotím, že ma neštípe v očiach. Síce s vodeoodolnou špirálou si neporadí, ale bežné zvláda celkom slušne. Odlíčenie s ňou nie je dokonalé na 100 %, aspoň pre mňa, na dočistenie ešte používam gél na tvár alebo čistiacu vodu. Čo by mohlo niekomu vadiť je, že zanecháva na tvári lepivý pocit. Ten však po chvíli začne pomaly ustupovať a pleť je pekne tonizovaná a nemám potrebu si tvár ešte opláchnuť. Táto micelárna voda moju pleť nevysušuje, nedráždi, nie je začervenaná. Mala by byť vhodná aj na pleť citlivú.
Ak by som to mala zhrnúť, tak Lirene Micelárna voda 3 v 1  určite nie je najlepšia micelárna voda na svete, skôr by som ju zaradila k tým priemerným, ale je fajn a rada ju používam. Jej cena sa pohybuje okolo 3 Eur, takže za vyskúšanie určite stojí.


 Lirene micelárny odličovač očného make-upu 3 v 1

Tak tento výrobok je pre mňa novinkou, nevedela som, že svet micelárny je obohatený aj o samostatný výrobok na odlíčenie očného make-upu. Keď sa tak nad tým zamýšľam, bežná micelárka by mala vystačiť na pleť aj oči, takže existencia samostatnej micelárky na oči sa môže zdať na prvý pohľad zbytočnosťou. Ale na druhú stranu, ak by vás štípala bežná micelárka v očiach, mohli by ste to riešiť práve touto samostatnou na oči. Keďže ide opäť o výrobok 3 v 1, sľubuje jemné čistenie okolia očí, odlíčenie make-upu, upokojujúci roztok.
Lirene micelárny odličovač očného maku-upu sa nachádza v priehľadnom plastovom obale o objeme 125 ml. Opäť oblé vyklápacie víčko. Je parfumovaný, ale slabšie ako micelárka tejto značky. Konzistencia je ako pri micelárke, nečakajte nič mastné. Poďme však k odličovacím výsledkom. S vodeodolnou špirálou si absolútne neporadí, prejdete navlhčeným tampónikom po očiach a nič. Čo sa týka bežnej špirály, tak tú rozpúšťa veľmi pomaly, slabo, vznikajú vám machuly, jednoducho to odličovanie nezvláda. Jediná výhoda je, že v očiach neštípe, ale odlíčenie je veľmi, ale veľmi slabé. Vôbec som s ním neni spokojná. Mám taký pocit, akoby v tom výrobku chýbala ešte nejaká zložka, ktorá by pomohla ten očný make-up rozpustiť. Lirene micelárny odličovač očného make-upu za mňa teda nie a jeho cena sa pohybuje okolo 3 Eur.  




Lirene fyziologický micelárny čistiaci gél

Micelárny čistiaci gél pre mňa nie je až takou novinkou, už som sa s podobným výrobkom stretla. Z tohto výrobku som mala asi najväčšiu radosť. Balenie s pumpičkou, to ja môžem a k tomu ešte možnosť odstrániť make-up z tváre a okolia očí za použitia vody, to je niečo pre mňa! 
Mangový vosk zvláčňuje a zvlhčuje pokožku, D-panthenol upokojuje podráždenie a vyhladzuje pokožku.
Lirene micelárny čistiaci gél sa nachádza v plastovom obale s pumpičkou o objeme 200 ml. Výhodou je, že pumpička je uzamykateľná, takže ak by ste si ho so sebou zobrali na cesty, nevytečie vám. Dizajnovo sa mi balenie páči a dozviete sa z neho všetky potrebné informácie. Gél je dermatologicky testovaný. Je určený  na efektívne čistenie tváre a očí, odstraňovanie make-upu a nečistôt. Osviežujúci gél s micelami pomáha urýchliť a zlepšiť efektívnosť čistenia pri zachovaní prirodzenej ph pokožky.
Pumpička úplne skvele funguje, nezasekáva sa a vychádza z nej tekutejší priehľadný gél, ktorý je jemne parfumovaný. Ten gél je extra jemný, nepenivý a môžete ho použiť 2 spôsobmi a to s vodou alebo bez nej. Gél naneste na vatový tampón alebo priamo na tvár a vyčistite pokožku tváre a okolia očí. Zvyšný gél utrite obrúskom alebo opláchnite vodou.
Pokiaľ ide o čistiace gély, tak ja ich používam výhradne v sprche, vďaka čomu ušetrím odličovací tampónik a tým trošku aj prírodu a súčasne aj svoj čas. Určite tento gél neodporúčam nanášať na pleť navlhčenú, treba postupovať podľa popisu na obale a skutočne ho naniesť priamo na tvár. Krúživými pohybmi sa s gélom snažím odstrániť make-up a nečistoty z tváre a očí a až následne tvár oplachujem vodou. V očiach ma neštípe, takže to je plus. Čo sa týka odličovacích účinkov, tak je to tak pol na pol. Oči celkom odlíči, ale keď som ich prešla následne micelárnou vodou, ešte sa na nich nachádzali zvyšky špirály. A čo sa týka pleti, ani na nej to nebolo na 100%, bolo treba ešte použiť buď micelárku alebo čistiacu vodu. Samotný gél pleť nedráždi ani nemám ulepený pocit na nej.
Lirene fyziologický micelárny čistiaci gél  by som zhodnotila ako priemerný, na dokonalé dočistenie pleti ešte potrebujete použiť ďalší výrobok. Ak by ste ho ale používali vyslovene iba na dočistenie pleti, prípadne na jej čistenie v deň, keď nie ste nalíčení, mohol by vám stačiť. Jeho cena sa pohybuje okolo 4 Eur. 

Bližšie informácie o značke Lirene sa dozviete na stránkach Lirene, Obra a na FB a ďakujem zastúpeniu Lirene za poskytnutie výrobkov na zrecenzovanie.

A čo vy?Tiež ste podľahli boomu micelárnych výrobkov? Aký je váš top?

   




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára