nedeľa 19. októbra 2014

Krémová zemiaková polievka

Ahojte!

Dneska máme za sebou krásnu slnečnú nedeľu a z toho mám naozaj veľkú radosť. Nie je nič krajšie ako vyjsť na dvor, sadnúť si na lavičku a vyhrievať sa na slniečku.
Pre nedeľu je typické, že je to deň, kedy by sme si mali konečne oddýchnuť a načerpať sily do nového týždňa. Ale platí to aj pre nás žienky? Ani veľmi nie, pretože nedeľný obed musí niekto uvariť a nie každá má doma kuchára. Takže sa zvŕtame v kuchyni a snažíme pripraviť niečo chutné pre našich najbližších. 
Musím sa priznať, že nie som veľká kuchárka, ale rada skúšam nové veci a ako sa hovorí, človek sa najlepšie učí na vlastných chybách. 
Keďže sme tu dlhšie nemali recept, rozhodla som sa, že vám dneska napíšem recept na veľmi ľahkú, jednoduchú a rýchlu polievku. 

Krémová zemiaková polievka

6-8 zemiakov
100 g koreňovej zeleniny
1,25 l vody
1/2 kocky zeleninového bujónu
1-2 lyžice masla

Postup :
1. Pokrájané zemiaky a zeleninu vložíme do vriacej posolenej vody, pridáme polovicu bujónovej kocky a uvaríme domäkka.


2. Mäkké zemiaky a zeleninu necháme chvíľu vychladnúť a potom ich rozmixujeme.

 

3. Polievku zjemníme maslom a krátko prehrejeme. 

Tip : Porcie polievky ozdobíme kyslou smotanou a pokrájanou vňaťou mladej cibuľky. Alebo ako ja, polievku môžeme posypať nastrúhaným syrom a poprípade namiesto cibuľky použiť pažítku.

Prajem dobrú chuť.


Samozrejme, každý si môže recept dotvoriť podľa svojej fantázie a chuti. Ako vidíte, nie je to nič ťažké a pritom je to veľmi chutné.

A čo vy? Aká je vaša obľúbená polievka?
 

 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára