streda 10. apríla 2024

Vychytávky nielen pre krásne a čisté zúbky

 

nazuby.eu

Už od detstva nám prízvukovali, že si máme pravidelne a poctivo umývať zúbky. Pravdivosť tohto tvrdeniam sa nám všetkým ukáže až v dospelosti, kedy začnú tie pravé problémy so zubami, ktoré zasiahnu nielen prah našej bolesti, ale aj prevetrajú peňaženku. Preto je potrebné sa o zúbky starať a okrem pravidelnej preventívky u zubára či profesionálnej dentálnej hygieny, ktorú musím ja osobne absolvovať minimálne 2x do roka, sú dôležité aj ďalšie produkty, ktoré musíme zaradiť do našej každodennej rannej či večernej rutiny. Dnes však nebude reč iba o úplne klasických produktoch ako zubná pasta či kefka, dnes vám predstavím aj zopár vychytávok, ktoré rozhodne stoja za vyskúšanie.


nazuby.eu curaprox

Okrem klasickej zubnej kefky by povinnou výbavou starostlivosti o zuby mali byť aj medzizubné kefky. Každý z nás má zuby inak zoradené, má medzi nimi rôzne veľké priestory, kde sa rado usádza jedlo a pokiaľ sa aj tento medzizubný priestor poriadne nevyčistí, o problém je postarané. Ja osobne som svoje prvé medzizubné kefky mala odporučené od zubnej hygieničky, ale pokiaľ nemáte práve čas ju navštíviť a chceli by ste medzizubné kefky začať používať a neviete aká veľkosť je pre vás vhodná, tak potom skvelým tipom je Curaprox CPS 06 - 011 Start Mix balenie 5 medzizubných kefiek.


Curaprox CPS 06-011 Start Mix

Ide o sadu 5 veľkostí medzizubných kefiek, ktoré majú jemné ale husté vlákna a šetrne odstraňujú zubný povlak a zvyšky potravín z medzizubných priestorov. Okrem toho v balení nájdete aj 1 handy držiak a 1 predĺžený držiak a samozrejme návod, ako správne používať medzizubné kefky a ako si ich na jednotlivých držiakoch vymieňať. Ak neviete ako na to, na nete nájdete množstvo poučných videí a hlavne treba pamätať na základnú vec, nič netreba robiť nasilu, pretože ich nesprávne použitie by mohlo poškodiť vaše ďasná. 

Používate pri čistení zubov aj škrabku na jazyk? Ja sa musím priznať, že o existencii tohto produktu som ani netušila, až som pred časom videla v televízii rozhovor, kde sa práve kládol dôraz na používate škrabky na jazyk a tak som si musela hneď nejakú zaobstarať. Keďže dlhé roky používam zubné kefky Curaprox, zaobstarala som si škrabky práve od tejto overenej značky. 

Curaprox CTC 203 obsahuje až 2 rozdielne škrabky na jazyk v balení a to jednoradovú a dvojradovú škrabku. Obe majú zaoblené konce, veselé hravé farebné prevedenie a širokú rukoväť. A načo je taká škrabka na jazyk dobrá? Škrabka na jazyk odstraňuje povlak na jazyku a môže zamedziť vzniku nepríjemného zápachu z úst. Pravidelné čistenie jazyka je najlepšou prevenciou proti nadmernému rastu baktérii v ústnej dutine. Ak zaradíte používanie tohto produktu raz denne popri bežnom čistení zubov, baktérie nebudú mať šancu.


Hello Coco Charcoal zubná pena

  

Základom starostlivosti o zuby je zubná pasta. Dostupných je viacero druhov s rôznymi konzistenciami, s klasickým alebo prírodným zložením, viac krémové či gélové a dokonca aj v podobe prášku. Stretli ste sa ale so zubnou penou? Zubná pena Hello Coco Charcoal je doplnok na čistenie zubov zubnou pastou. Obsahuje aktívne uhlie, ktoré odstraňuje vonkajšie škvrny a pomáha redukovať zložky, ktoré spôsobujú zubný kaz. Obsahuje aj kokosový olej, ktorý chráni zuby pred demineralizáciou zubnej skloviny a extrakt z pepermintu, ktorý ma utišujúce schopnosti na zuby a ďasná a zanecháva v ústach svieži pocit.

 Ide o penovú zubnú pastu čiernej farby, z ktorej cítiť ten pepermint a vďaka svojej konzistencii je to v ústach zvláštne pri prvom použití. Treba si na to jednoducho zvyknúť. Aby ste s týmto produktom dosiahli čo najlepšie výsledky, odporúča sa používať 2x denne, nanáša sa na namočenú zubnú kefku, vyčistíte si zuby a po dôkladnom vypláchnutí si dočistíte zuby klasickou zubnou pastou. Bieliace zubné pasty sú veľkým hitom, každý z nás by chcel mať pekné biele zúbky, tak treba iba skúšať a nájsť si tu naj pre seba.


cestovné mini balenia

Neviem čím to je, ale v porovnaní so zahraničí sme na tom v drogériách s miniatúrnymi baleniami vhodnými na cestovanie dosť biedne, najmä pokiaľ ide o výrobky určené na zuby. V decembri zohnať cestovné balenie pasty na zuby bol nadľudský výkon a preto ma široká škála produktov vhodných na cestovanie veľmi potešila.

Každý cestovateľ vie, že čím menšie a praktické balenie výrobku, tým menšia gramáž batožiny a viac priestoru na ďalšie kúsky, ktoré si chceme zabaliť. Ak niekam cestujem na víkend či 14 dní, nemá pre mňa zmysel so sebou ťahať klasické veľké balenie zubnej pasty a vtedy prichádzajú na scénu minibalenia. Značky ako Elmex a Meridol považujem za to najlepšie, čo sa dá zohnať a preto ma miniatúry elmex a meridol veľmi potešili. Malé 20 ml balenie sa vojde do každej batožiny a môžete ho mať so sebou aj v príručnej batožine v lietadle. Meridol je zameraný na ochranu ďasien, odstraňuje zubný povlak a chráni pred vznikom zubného kazu. Elmex Sensitive Professional pomáha uzatvárať dentínové kanáliky a znižovať citlivosť zubov a zároveň pomáha chrániť pred vznikom zubného kazu. 


Zubné cestovné sety

Osobitnú kategóriu pri cestovaní tvoria cestovné sety. Tie predstavujú dokonalú starostlivosť pre vaše zuby v mini prevedení, ktoré sa vojde do každej tašky. Ja som už dlhšie túžila po cestovnej sade od Curaprox, pretože obsahuje moju obľúbenú zubnú kefku Curaprox 5460, ale tentokrát v skladacom prevedení. Okrem kefky sa v praktickom plastovom púzdre nachádza aj cestovné balenie zubnej pasty Be You, ktorá má 10 ml a ja ju mám v príchuti vodného melónu a 2 medzizubné kefky a držiak na ne. Takto si predstavujem balenie kvalitnej ústnej hygieny na cestách!

Ak ste milovníkom aj zubných nití, mohla by vás zaujať sada Gum Travel Kit, ktorá obsahuje cestovnú zubnú kefku, malú zubnú pastu, 10 m zubnej nite a 2 medzizubné kefky a to všetko v praktickej priesvitnej taštičke. Opäť perfektné balenie vhodné na cestovanie, ktoré vám veľmi uľahčí balenie. Keďže tu máme onedlho obdobie dovoleniek a výletov, je najvyšší čas si zaobstarať takéto šikovné cestovné balenia.

Zubná starostlivosť pre detičky

A ako poslednú tu máme kategóriu výrobkov určených pre našich najmenších. Určite si každý z nás spomenie na detstvo, ako sa nám večer nechcelo umývať zuby a mali sme 500 výhovoriek ako ísť spať namiesto toho, aby sme venovali pár minút čisteniu zubov. A aj tak sme si nepomohli a zuby sme si umyť museli. A práve na tieto situácie myslia aj výrobcovia a pre detičky vytvárajú produkty, ktoré sú zaujímavé dizajnom alebo chuťou a vďaka ktorým sa deti na umývanie zubov rozhodne tešia.


Výrobky na starostlivosť o zuby pre deti, GUM

Ak by ste dali deťom obyčajnú zubnú pastu, asi by ste ich veľmi nepotešili. Ale ak už má zaujímavú ovocnú príchuť a hravý obal, to už zaváži. Ja som pre svoje krstniatka vybrala GUM KIDS zubnú pastu, ktorá je určená pre detičky vo veku 3-6 rokov. Má príjemnú jahodovú príchuť a to naši krpci majú veľmi radi, neobsahuje parabény a účinne pomáha predchádzať vzniku zubného kazu a kameňa. A aby sa to pekne dopĺňalo, tak našej budúcej školáčke som vybrala od značky GUM aj detskú ústnu vodu bez alkoholu s jahodovou príchuťou. Obsahuje prírodný extrakt z harmančekového kvetu a je vhodná ako prevencia zubného kazu a zubného povlaku. Musím sa priznať, že rada niekedy skúšam aj detské produkty a táto voda ma zaujala natoľko, že som ju aj sama otestovala. Príjemne jahôdkovo vonia, tým že neobsahuje alkohol vôbec neštípe a zanecháva v ústach jemný jahôdkový nádych. Používanie tohto produktu musí detičky rozhodne baviť!


Curaprox

Keďže sama používam dlhé roky zubné kefky od značky Curaprox, siahla som po nich aj pre našich najmenších. Aby ich to ale nalákalo si zúbky umývať, sú vo veľmi veselom a hravom dizajne, ktorý detičky ihneď osloví, veď obyčajná zubná kefka, to je nuda. Curaprox CS Kids 5500 Graffiti je určená pre deti od 4-12 rokov. Má ultrajemné, rovno strihané vlákna, ktoré dôkladne a šetrne čistia zuby a praktickú rukoväť, ktorá skvele sadne do ruky. V balení sú 2 kusy a sú skvele farebne nakombinované, že sa hodia chlapcom aj dievčatám.

A ako posledný tu mám produkt, ktorý v drogériách len tak ľahko nezoženiete. Onedlho príde čas na vypadávanie mliečnych zúbkov u môjho krstniatka a teda najvyšší čas zaobstarať púzdro na prvé mliečne zúbky. Plastové púzdro j v tvare zuba a každé farebné vyhotovenie má na sebe vyobrazenú inú tváričku. Je to skvelý produkt na uchovanie zúbkov na pamiatku. Púzdro Crazy Faces je dostupné vo viacerých farebných prevedeniach, ja osobne som si odtieň nevybrala a dorazilo mi žlté, ale pokiaľ máte záujem o konkrétnu farbu, uveďte to do poznámky pri objednávke. 


nazuby.eu

Mnohí z nás bojujú aj s krvácaním ďasien, u mňa je to najmä v období po zubnej hygiene, kedy sú zuby trošku citlivejšie a aj na tento problém sa myslí a v ponuke je viacero druhov zubných pást zameraných práve na krvácanie ďasien

Ja som zo všetkých produktov nadšená a už sa teším, ako ma budú sprevádzať nielen na cestách. Čo ma osobne prekvapilo, je neskutočná ponuka výrobkov na eshope nazuby.eu. Tu si nájde produkt určený na starostlivosť o zuby každý - od úplne najmenších po najstarších, produkty klasické i prírodné či skvelé tipy na cestovanie. Úplne oprávnene sa tento eshop označuje ako najväčší špecialista na ústnu hygienu a čo je skvelé, tak na ich stránke nájdete aj poradňu, kde vám radia odborníci z danej oblasti a často aj veľmi zaujímavé akcie, zľavy či darček k nákupu. 


Poznáte tento eshop nazuby.eu? Aký produkt v starostlivosti o zuby je váš obľúbený?


  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára