štvrtok 20. júna 2019

Moja prvá skúsenosť s Clinique


Určite ste si už všimli, že sa na blogu venujem prevažne výrobkom, ktoré sú cenovo dostupné a kúpite ich takmer v každej drogérii. Čo sa týka high end kúskov, tak tam som opatrná a siaham skôr po parfémoch než po kozmetike. Keďže vám chcem ale na blogu prinášať recenzie na rôzne druhy výrobkov od rôznych značiek, rozhodla som sa, že siahnem teda po niečom drahšom a voľba padla na značku Clinique. Na Elnine som objavila krásne darčekové balenie dvoch výrobkov v miniatúrach, ktoré sú skvelé na prvé vyskúšanie a overenie si, či vám dané produkty sadnú.


 

Ide o darčekové balenie Clinique Blackhead Solutions, ktoré obsahuje dve miniatúry výrobkov a praktickú malú kozmetickú taštičku, ktorá sa zíde pri cestovaní. Tieto výrobky sú určené na čistenie pleti, zmenšenie pórov a najmä na zníženie výskytu čiernych bodiek.  

 

Clinique Blackhead Solutions 7 Day Deep Pore Cleanse & Scrub 

 


Prvým výrobkom je Clinique Blackhead Solutions 7 Day Deep Pore Cleanse & Scrub. Ide o produkt 3 v 1 a dá sa použiť na čistenie pleti, ako peeling alebo ako maska. Obsahuje zmes kyseliny salicylovej a glukozamínu, ktoré čistia pleť od odumretých buniek, zatiaľ čo kremík, kaolínový íl a extrakt z morských rias pomáhajú odstraňovať príčiny čiernych bodiek, akými sú maz a nečistoty. Okrem toho obsahuje aj vitamín E, ktorý pleť ukludňuje.



Tento čistiaci prípravok sa nachádza v drobnej plastovej tube o objeme 30 ml.  Má klasické vyklápacie viečko, z ktoré sa produkt ľahko aplikuje. Má jemne tyrkysové sfarbenie, ľahkú ílovú vôňu,  krémovú konzistenciu s drobnými čiastočkami, vďaka ktorým sa dá urobiť príjemný peeling pleti. Rýchlo na pleti zasychá a jemne na nej pne.



Ja ho najradšej používam ako masku, nanesiem na pleť a nechávam 5 minút pôsobiť. Následne zmývam z pleti vodou, ľahko sa to dáva dole bez toho, aby bolo zababrané celé umývadlo. Keďže to obsahuje drobné čiastočky, pri zmývaní si urobím aj jemný peeling. Pleť je po použití krásne vyčistená, póry sú viditeľne zmenšené a aj s čiernymi bodkami to vyzerá lepšie. Nie že by zmizli úplne, ale ich je rozhodne menej. Pleť po použití až vrže, takže je potrebné aplikovať nejaký hydratačný krém. 

Ak máte mastnú či zmiešanú pleť, trpíte na rozšírené póry a čierne bodky, tento produkt rozhodne stojí za vyskúšanie. Na začiatok aspoň v tomto malom balení, ktoré aj keď sa nezdá, vydrží na niekoľko použití a vy máte dosť času si urobiť prehľad, či sa vám oplatí investovať do plného balenia.

Clinique Self-Heating Blackhead Extractor

 

Starostlivosť proti čierny bodkám Clinique Self-Heating Blackhead sľubuje v priebehu 6 týždňov zredukovanie výskytu čiernych bodiek až o 93 % a súčasne pomáha predchádzať ich vzniku. Pleť zbavuje bez bolesti a vymačkávania čiernych bodiek.Tak to znie naozaj dobre 😊



V maličkej plastovej tube sa nachádza biely krémik, ktorý obsahuje drobné čiastočky. Má jemnú lekárenskú vôňu a keďže mám najviac čiernych bodiek práve na nose, aplikujem si ho práve tam. 

  
Nanášam ho na vyčistenú a suchú pleť, ktorú následne navlhčím vodou. Vďaka tomu sa zmení na hrejivú emulziu a skutočne na pleti cítiť jemné hriatie.







Súčasťou balenia je aj malý zelený gumový aplikátor, ktorý si nastoknete na prst a masírujete ním natreté miesta 15-30 sekúnd. Tento aplikátor obsahuje drobné guličky, vďaka ktorým sa výrobok lepšie zapracuje do pleti a súčasne poskytuje jemný peeling kože. Po uplynutí tejto doby je potrebné produkt zmyť a je hotovo. 

Pleť je po použití tohto produktu jemná, čistá, bez lesku a čierne bodky sú preriedené. Rozhodne netvrdím, že ma ich zbavilo úplne, to nie, ale je ich rozhodne menej a ten môj nešťastný nos vyzerá oveľa čistejšie. Nos je trošku červený, ale vzhľadom na to, že sa použil gumený aplikátor na zapracovanie, je to normálne a po chvíli to začervenanie prejde.
 
Keďže má maličké 7 ml balenie, 6 týždňový výsledok používania produktu neviem posúdiť, ale ten čiastkový, ktorý som dosiahla, bol naozaj prekvapivý. Boj s čiernymi bodkami je na dlhé lakte a tento produkt patrí rozhodne k tým, ktoré v tomto boji naozaj pomáhajú.

Ak trpíte na čierne bodky, máte rozšírené póry a doteraz ste nenašli produkt, ktorý by vám na tieto nedostatky pomohol, táto dvojica výrobkov od Clinique rozhodne za vyskúšanie stojí. Na začiatok si môžete zakúpiť na Elnine darčekové balenie s  miniatúrami a sami uvidíte, či vám sadnú a dosiahnete s nimi očakávaný výsledok. Okrem toho sú skvelým tipom aj na cestovanie, keďže svojou veľkosťou sa vojdú do každej kozmetickej taštičky. A keď už tu spomínam tie miniatúry, na Elnine nájdete na jednom mieste usporiadaných množstvo cestovných balení, ktoré vám balenie na cesty uľahčia  a vďaka ktorým môžete mať všetkých svojich obľúbencov vždy pri sebe 😊

Aká je vaša skúsenosť so značkou Clinique? Čo používate na čierne bodky?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára