pondelok 7. marca 2016

Balea - súboj micelárnych vôd

Ahojte!

Už nejaký ten piatok v blogosfére a v kozmetickom svete kraľujú micelárne vody a s ich príchodom na trh sa takmer všetky značky rozhodli prispieť vlastnou micelárnou vodou. Bolo teda len otázkou času, kedy do rodiny miceláriek pribudne aj nejaká od značky Balea. Musím sa priznať, že keď som sa dozvedela, že aj Balea uvádza na trh svoju micelárku, veľmi som sa tomu potešila. Táto značka je moja obľúbená a zväčša pomer cena a kvalita dopadne na výbornú. Tému micelárnej vody od Balea sme vo veľkom preberali aj s dievčatami počas minuloročného DM blog eventu.

V polovici novembra minulého roku som teda zachytila príchod Balea micelárnej vody v Rakúsku, ale ja som si ju nakoniec kúpila v decembri u nás na Slovensku. V ponuke sú dva druhy a to na zmiešanú a na suchú pleť. U nás mali iba pre zmiešanú pleť, čo moja pleť rozhodne je, tak som siahla po nej. Nedávno som si v rámci spolupráce mohla vybrať jednu aj na testovanie a tentokrát som siahla po micelárke určenej pre suchú a citlivú pleť. Po nejakom čase spoločného nažívania a testovania vám prinášam môj názor na ne.  
 

Čo sa o nich môžete dočítať :
Balea micelárna čistiaca voda pre zmiešanú a citlivú pleť/suchú a citlivú pleť. Vďaka micelárnej vode spojíte tri kroky starostlivosti o pleť do jedného : očistenie pleti, odstránenie make -upu a účinok pleťovej vody. Micelárne zloženie jemne odstráni make -up a prebytočný maz. Rozjasňuje, ošetruje a chráni pleť pred vysušením. Žiadne trenie a oplachovanie pleti vodou nie je potrebné.

Micelárka určená pre zmiešanú pleť je s pantenolom, glycerínom a vodou z hamamelu.
Micelárka určená pre suchú pleť je s glycerínom a vodou z pomarančových kvetov.
Pre obe platí - bez obsahu alkoholu (etanolu), bez parfumov.
 
Micelárnu vodu naneste na vatový tampón a podľa potreby jemne vyčistite tvár, pery a očné partie. Dermatologicky a oftalmologicky testované.

-pre suchú pleť
 

- pre suchú pleť

Micelárne vody sa nachádzajú v plastovej nádobe o objeme 400 ml. Obal micelárky určenej pre zmiešanú pleť je s fialovou etiketou, pre suchú pleť s ružovou etiketou, dozviete sa z neho všetky potrebné informácie a keďže je priehľadný, vidíte ako vám postupne ubúda.
Micelárky majú fialový plastový uzáver, primeraný otvor a ľahko sa aplikujú na vatový tampónik. I keď by mali byť bez parfemácie, môj rozmaznaný noštek z tampónika zľahka niečo cíti, avšak po aplikácii na pleť sa to vytratí. 
Micelárka obsahuje v sebe drobné bublinky aj keď je položená na stole, ale toto podľa mňa nemá vplyv na jej kvalitu. Na obrázkoch sú trošičku viac spenené, ale to je tým, že som ich ja trdlo pred fotením prenášala :-(

- pre zmiešanú pleť

- pre zmiešanú pleť

Aby som sa priznala, ja používam micelárku na základné večerné odlíčenie pleti od nánosov make - upu a ostatných nečistôt, ktoré sa mi na pleť počas dňa usadia. Počas ich testovania som s nimi odličovala celú pleť vrátane očí a následne som používala iné výrobky v rámci starostlivosti o pleť ako čistiaci gél, pleťovú vodu, krém a pod.

Testovanie oboch miceláriek a ich súboj bol pre mňa veľkou výzvou. Aby som ich vedela dostatočne porovnať, počas testovania som si odličovala pol tváre jednou a pol druhou a poviem vám, takéto odličovanie je celkom vtipnou záležitosťou. Aké sú moje závery?
 
Čo sa týka pleti, tú dokážu obe odlíčiť dobre, nevysušujú, nedráždia, nepália, naozaj odstránia prebytočný maz. Avšak obe zanechávajú na mojej pleti lepivý pocit. Krátko po odlíčení je ten lepivý pocit u oboch rovnaký, ale po čase sa mi zdá, že u micelárky určenej pre suchú pleť je tá lepivosť o niečo menšia než pre pleť zmiešanú. Myslím si, že tvrdenie, že oplachovanie pleti nie je potrebné, nie je až tak pravdivé. Keby som mala večer použiť iba túto micelárku, vďaka tomu lepivému pocitu, ktorý na pleti zanechávajú, by som si ju určite išla opláchnuť. Nedávno som však videla recenziu, kde sa spomínalo, že nezanecháva lepivý pocit, tak možno posúdenie lepivosti je veľmi individuálne. A okrem toho neviem ako vy, ale ja som tento lepivý pocit mala pri väčšine micelárnych vôd, takže ma to ani veľmi neprekvapuje.  Tiež sa mi zdá, že micelárka pre suchú pleť dokázala pleť odlíčiť o niečo lepšie než pre pleť zmiešanú.
 
Čo sa týka odlíčenia očí, tie dokážu dobre odlíčiť (čo sa týka vodeodolných výrobkov neviem posúť, lebo ich nepoužívam), aj keď to chce trošku väčšiu námahu než pri odličovači určenom vyslovene na oči, neštípu v očiach, nevysušujú ich, nezaznamenala som žiadnu negatívnu reakciu.
 

Keby som to mala zhodnotiť, nie sú to najlepšie micelárky na svete, ale pre moje potreby sú dostačujúce a pri pomere množstvo - cena - výkon sú to micelárky, ktoré jednoducho rada používam. Ich najväčšie negatívum - lepivosť, možno mnohým bude vadiť, ale pokiaľ použitím micelárnej vody vaša starostlivosť o pleť nekončí a následne ešte používate iné výrobky ako ja, môže vám byť táto lepivosť ukradnutá.

Ak by som mala rozhodnúť tento súboj, tak výhercom pre mňa je micelárka určená pre suchú a citlivú pleť napriek tomu, že tá moja je zmiešaná a problematická a to pre jej menšiu lepivosť a o trošku lepšiu odličovaciu schopnosť.
 
Obe micelárky sa dajú zohnať zatiaľ iba 400 ml balení, menšie balenie zatiaľ v ponuke nie je, čo je trošku škoda. Zoženiete ju v každej DM predajni a jej cena je 3,69 Eur. Myslím si, že rozhodne stojí za vyskúšanie a samy musíte posúdiť, či vám sadne alebo nie.
 
A čo vy? Máte radi micelárne vody? Ktorá je vaša naj?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára