nedeľa 31. júla 2022

Slnečná ochrana so Sundance 🌞

 

 

 Leto máme v plnom prúde a preto nezabúdajme chrániť svoju pokožku kvalitnými opaľovacími prostriedkami. Ja som vyskúšala vo vysokých tropických egyptských teplotách i našich stredoeurópskych podmienkach 3 výrobky od značky Sundance a dnes vám ukážem, ktorý z týchto produktov je môj absolútny favorit.


Výhodou týchto produktov je, že by ste ich mali bežne zohnať v dm predajniach, ich cena je naozaj veľmi priaznivá a všetky majú označenie sensitiv, takže by mali vyhovovať aj tej najcitlivejšej a najnáročnejšej pokožke.



Zvyknete si kupovať balzam na pery s ochranou proti slnečnému žiareniu? Podľa mňa si mnoho ľudí neuvedomuje, že i pery je potrebné chrániť, nakoľko ich pokožka je veľmi jemná a citlivá. Ak máte sklon k oparom, tak tento produkt by mal byť súčasťou vašej letnej výbavy!



Sundance balzam na citlivé pery Sensitiv OF 50 poskytuje ochranu pred UVA+UVB slnečným žiarením, obsahuje vitamín E, avokádový olej a prírodné oleje s voskami. Je bez obsahu vonných látok, má klasické vysúvacie balenie a na perách nezanechá biely film. Aj keď ho máte so sebou na pláži, nemá tendenciu sa roztiecť, drží si svoj tvar, ľahko a rýchlo sa na pery aplikuje a správa sa ako klasický priehľadný balzam na pery s tým benefitom, že pery sú chránené pred slnečným žiarením. Na perách vydrží dlho, nezanecháva pachuť a vždy, keď si opätovne aplikujem opalovák na tvár, tak si pery pretriem týmto skvelým balzamom.  



Ako majiteľka zmiešanej pleti mám pri výbere opaľovacieho výrobku na pleť trošku vyššie nároky. Nesmie byť príliš mastný, upchávať póry, nemôžete zanechávať extrémne biely povlak, žmolkovať, musí byť fajn pokladom pre make-up a hlavne poskytovať dostatočnú ochranu pred slniečkom. Ak je časť tela, kde by sme pri opaľovaní mali dbať na dostatočne vysokú ochranu, tak je to práve pleť. Určite treba v letných mesiacoch siahnuť po výrobkoch s SPF 50. Tvrdenia, že s nimi sa neopálim a stačí mi aj SPF 30 alebo výrobky s nižším faktorom, rozhodne neobstoja. Nebezpečné slnečné žiarenie spôsobuje hĺbkové poškodenie kože, urýchľuje predčasné starnutie a často môžu na pleti nabehnúť aj škaredé pigmentové škvrny. A čím sme starší, je riziko týchto nepriaznivých vplyvov slnečného žiarenie vyššie. A kto by chcel vyzerať dobrovoľne staršie s vráskami a škvrnami? 

 

Áno, existuje výrobok, ktorý splnil moje náročné požiadavky a ja som s ním maximálne spokojná. Je ním Sundance fluid na opaľovanie Sensitiv OF 50. Je určený pre citlivú a neopálenú pokožku, je neparfumovaný, vodeodolný, bez obsahu vonných látok a je vhodný aj ako podklad pod make-up. Obsahuje UVA/UVB filtre a chráni bunky vašej pokožky pred nepriaznivým vplyvom IR-A žiarenia. Má úzke plastové balenie o objeme 50 ml, ktoré sa vám vojde do každej taštičky a aj pri každodennej aplikácii či reaplikácii vám celkom dlho vydrží.

Veľmi jemnučko nevtieravo vonia a na pleť sa ľahko a rýchlo aplikuje. Zanecháva iba jemnučký biely film, ktorý ale po chvíľke zmizne, pleť je po jeho aplikácii prirodzene lesklá ale bez toho, aby vytvoril mastnú vrstvu a pleť sa vám počas dňa potila. I keď má označenie fluid, nie je to klasický tekutý fluid, ktorý vám po pokožke stečie. Ide skôr o ľahučký krémik, ktorý mojej pleti maximálne vyhovuje a je skvelým podkladom pod make-up. Pri jeho aplikácii nezabúdajte nielen na tvár, ale aj dekolt a hlavne uši, lebo nie je nič horšie, ako keď si spálite pokožku na ušiach a začnú sa vám šúpať.

Tento produkt je pre mňa jednoznačný favorit a určite sa k nemu budem opakovane vracať. Pre majiteľky minimálne zmiešanej pleti v danej cenovej kategórii 5 Eur v drogérii lepší produkt nenájdete. Trošku ma šoklo, že na eshope majú uvedené, že už sa nepredáva, tak dúfam, že ide iba o výpadok a minimálne v drogériách je ešte dostupný.

 

 

Keď už máme tvár natretú, prichádza na rad zvyšná časť nášho tela. Počas prvých dní, keď je pokožka tela po zime vyblednutá, siaham rozhodne po opaľovacích výrobkoch s SPF 50 alebo SPF 50+. A až keď sa mi vytvorí dostatočný základ, nemám problém siahnuť aj po nižšom faktore. Celkom rada vyberám produkty na opaľovanie aj s označením Kids, lebo pri detských produktoch sú na samotné produkty kladené oveľa vyššie nároky ako pri nás dospelákoch a tak som sa rozhodla otestovať Sundance Kids Sensitiv mlieko na opaľovanie OF 30. Je určené pre obzvlášť citlivú a neopálenú detskú pokožku, bez obsahu vonných látok a oktokrylanu. 



Ide o klasické opaľovacie mlieko, ktoré pred slnečným žiarením pokožku chráni naozaj skvele, ale má zopár vlastností, ktoré ja osobne nemám veľmi rada. Na pokožku sa ľahko aplikuje, na pocit nie je mastné, ale zanecháva biely film a veľmi ťažko sa roztiera. Nie je to produkt, ktorý nanesiem pár ťahmi a krásne sa vstrebe. S týmto produktom sa rozhodne namakáte, až ho poriadne rozotriete a toto ja osobne nemám veľmi rada. Ale keďže ide produkt o primárne určený pre deti, tak im to až tak veľmi vadiť nebude.

Na druhú stranu, aby som mu nekrivdila, funguje fakt skvele a svoju robotu spočívajúcu v ochrane pokožky pred slnenčným žiarením si plní na jednotku. Ja sa chodím šnorchlovať a niekedy sa človek pri šnorchlovaní pozabudne a strávi vo vode hodinu aj viac. Celý čas hlavne na chrbát dopadajú slnečné lúče, ktoré sú obzvlášť vodou ešte viac priťahované a práve chrbát je miesto, ktoré si dokážem ľahko a rýchlo spáliť. A práve s týmto produktom sa mi to nedeje, naozaj chráni pokožku skvele. Takže ak si mám vybrať medzi bielym povlakom, ktorý ma ochráni alebo spáleným chrbátom, rozhodne zvíťazí rozum a dostatočná ochrana pred slniečkom. Viete ho zohnať aj s ochranou OF 50+.

A na záver tu mám pre vás malý tip. V posledných rokoch pozorujem, že zohnať opaľovacie výrobky počas letnej sezóny nie je síce problém, ale tie najžiadanejšie kúsky sú už dávno nedostupné. Najlepší čas na ich nákup je rozhodne apríl a máj, kedy je ešte pred sezónou.

Ktorý produkt vás z tejto trojice najviac zaujal? Aký je váš obľúbený opaľovací produkt?

 

 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára