streda 19. augusta 2020

Ako obstál tuhý šampón od alverde?


Tuhé šampóny sú už nejakú tú chvíľku veľkým hitom v kozmetickom svete a tak sa dalo očakávať, že sa časom objavia prvé lastovičky i v rámci drogerkových značiek. Oproti klasickým šampónom ponúkajú viacero výhod - sú malé, ľahko spratné, na cestovanie ideálne, spotrebujete ich do posledného kúsočku a v neposlednom rade nevytvárate žiaden zbytočný plastový odpad a tým prispievate k ochrane životného prostredia. Doteraz som mala skúsenosť iba so značkou Ponio a musím sa priznať, že ma veľmi príjemne ich šampúch prekvapil a tak keď som v dmke objavila od alverde kokosový tuhý šampón na vlasy, ako milovník kokosových vôní som si ho v rámci spolupráce vybrala na testovanie. 


alverde tuhý šampón na vlasy s vôňou kokosu prirodzene čistí a jemne ošetruje vlasy. Zloženie s bambuckým maslom a olivovým olejom chráni a intenzívne vyživuje vlasy bez zaťaženia. Dermatologicky testované. Vegan, bez silikónov. Vhodný pre normálne vlasy.

Šampón je balený v rozkošnej papierovej krabičke a má hmotnosť 60 g. Na prvý pohľad vyzerá ako klasické tuhé mydlo, no nedajte sa oklamať, ide naozaj o šampón na vlasy. Keď krabičku otvoríte a privoniate si k nej, tak jemný kokosový závan ucítite, no rozhodne nečakajte výraznú kokosovú vôňu.


Má modré sfarbenie, vzhľadom na jeho tvar sa dobre drží v ruke a ľahko sa s ním pracuje. Keď si k nemu privoniam, už necítim klasickú kokosovú vôňu, skôr je to jemne sladká mydlová vôňa. Ak sa mám priznať, to ma trošku sklamalo, čakala som naozaj výraznú kokosovú vôňu, ale hovorím si nevadí, snáď sa to pri umývaní zmení.

Používa sa ako klasický tuhý šampón, čiže sa nanáša do vlhkých vlasov a jemne sa do nich vtrie. Ja ho zvyknem napeniť v dlaniach a až následne nanášam na vlasy. Vytvára bohatú hustú penu, ktorou hravo konkuruje klasickým šampónom, takže ak ste sa báli, že patrí do kategórie tých, ktoré slabo penia, rozhodne sa báť nemusíte. Z vlasov sa ale ľahko zmýva a hneď po umytí cítite, ako sú vlasy perfektne umyté, zbavené všetkého mazu a nečistôt, až máte pocit ako vlasy vŕzgajú. Po použití je potrebné ho nechať vysušiť a následne je pripravený na ďalšie použitie.




Aké sú jeho účinky? Rozhodne vlasy perfektne umyje, vlasy sú čisté, ale akosi sa vôňa vytratila. Čo ma pri aplikácii prekvapilo je, že on nielenže pri vytváraní peny takmer nevonia, ale ani vlasy po umytí vôbec nevoňajú. Mám rada, keď čerstvo umyté vlasy aspoň trochu voňajú, je to príjemné, no v prípade tohto šampónu by ste vôňu márne hľadali. 

Môj hlavný problém s týmto šampónom nastáva po vysušení vlasov. Veľmi zle sa mi rozčesávajú a na dotyk sú akoby hrubé. Nie sú vyslovene suché, skôr mi pripomínajú slamu. Vlasy inak nezaťažuje, nezmasťuje, neskracuje mi dobu medzi umytiami, len tie vlasy pri použití iba tohto šampónu skrátka nie sú vo forme. Používala som ho opakovanie niekoľkokrát po sebe a vždy ostali také nijaké. Preto som sa rozhodla po umytí vlasov ešte siahnuť po kondicionéry a to je presne to, čo moje vlasy potrebovali! Kondicionér im dodal hladkosť, ľahšie sa rozčesali a pôsobili oveľa lepším a zdravším dojmom.



Ak hľadáte vyslovene iba čistiaci šampón, ktorý vám vlasy perfektne umyje a zbaví všetkých nečistôt, dlho vám vydrží a nevadí vám, že musíte ešte siahnuť aj po kondicionéry, budete s ním spokojní. Ja ho ale bez kondicionéra nemôžem používať, lebo mám pocit, že mám na hlave slamu. Na príležitostné krátkodobé cestovanie, kedy nechcem so sebou brať veľké balenie šampónu, je to fajn kúsok a keď si k nemu ešte zabalím cestovné balenie kondicionéru, budú tvoriť skvelú dvojku, ktorá sa vojde aj do príručnej batožiny v lietadle. A ak vás práve kokos nezaujal, dá sa zohnať aj v prevedení mandarínka & bazalka.

Aká je vaša skúsenosť s tuhými šampónmi? Mali ste tento kozmetický kúsok od alverde?




6 komentárov:

  1. Já moc s tuhými šampony zkušenosti nemám, ale ráda bych nějaký vyzkoušela. Láká mě spíš ten druhý mandarinka, tak se po něm v DM podívám.
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skús vyskúšať alverde mandarinku a ak by ti náhodou nesadol, značka Ponio má skvelé tuhé šampóny :-)

      Odstrániť
  2. Škoda, že moc nevoní. Taky mám ráda voňavé vlasy po umytí. Já s tuhými šampony nemám dobrou zkušenost, ale tenhle jsem ještě neměla. Taky bych určitě potřebovala kondicionér.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skús vyskúšať tuhý šampón od Ponio, mne veľmi vyhovoval 🙂

      Odstrániť
  3. To s tou slamou ma dostalo, to by moje vlasy nevydržali 😅 ja som mala jeden z Lush a bol príjemný.
    https://valleyofthelilacs.blogspot.com/2020/08/nebojte-sa-farieb-baby-blue.html?m=0

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Lush som ešte nič neskúšala,čo by si mi doporučila?

      Odstrániť