utorok 19. novembra 2019

Zdravá starostlivosť o telo so značkou Sportique



Značku Sportique poznám už dlhší čas a to najmä vďaka českým blogerkám, ktorých recenzie na jednotlivé produkty tejto značky ma veľmi zaujali. U nás však nebola bežne dostupná, tak som časom na ňu akosi pozabudla. Spoločnosť Sportique od svojho založenia v roku 2006 navrhla rad čisto prírodných krémov a balzamov s cieľom podporiť neúprosné požiadavky športovej výkonnosti bez zbytočných obmedzení. Výrobky sú určené nielen pre športové a atletické aktivity, ale aj pre každodenný život. Zámerom spoločnosti Sportique je vytvárať vysoko kvalitné a účinné produkty. Výrobky sú vytvorené z najčistejších zdrojov – bez ropných a syntetických surovín, ktoré bývajú pôvodcom a nosičom alergií, toxínov a karcinogénov. Pri výrobe sú používané zásadne prírodné suroviny v podobe bylín, rastlinných olejov a tukov, nepoužívajú žiadne tuky a suroviny živočíšneho pôvodu. Parfumácia produktov Sportique je daná obsiahnutými bylinami, voskami alebo kombináciou esenciálnych olejov. Kozmetika Sportique obsahuje tri produktové rady a to Wellness, Sport a Deoguard. Keď ma nedávno oslovilo slovenské zastúpenie s ponukou na spoluprácu, veľmi som sa tomu potešila a po obdržaní výrobkov som sa s nadšením a veľkým očakávaním pustila do testovania. Čítajte až do konca, lebo mám pre vás skvelý zľavový kód, s ktorým ušetríte 😊

Deoguard Deostick - Pivónia a kvet bavlny 

 


Začnem s výrobkom, o ktorom som mala trošku pochybnosti, či u mňa uspeje, no neskutočne ma prekvapil! Ide o výrobok z radu Deoguard a to deostick v kombinácii Pivónia a kvet bavlny. Už dlhší čas mám v obľube pri dezodorantoch a antiperspirantoch spreje, takže to bol u mňa po veľmi dlhej dobe návrat k dezodorantu v tuhom prevedení. Ide o jemný telový dezodorant s magnéziom vhodný najmä pre osoby s citlivou a podráždenou pokožkou. Dôležitou zložkou tohto dezodorantu je horčík - minerál nevyhnutný pre život a nenahraditeľný pre viac ako 300 enzymatických procesov ľudského tela. Ako jeden z mála minerálov sa veľmi dobre vstrebáva pokožkou a tak okrem klasickej dezodoračnej funkcie si aplikáciou tohto dezodorantu pomáhate doplniť horčík. 


Z hľadiska aplikácie ide o klasický vysúvací deostick v plastovom balení s hmotnosťou 65 gramov. Kombinácia pivónie a kvetu bavlny je priam dokonalá, s takouto vôňou som sa ešte nikdy nestretla a určite by som prijala viac výrobkov s touto parfemáciou. Ak by som ju mala pár slovami opísať, je to jemne sladká, ale súčasne svieža vôňa, ktorá sa absolútne nebije s vašim parfémom, ale svoju úlohu si plní dokonale.



Samotný dezodorant je jemne smotanovej farby, no pri aplikácii na pokožku nevytvára biele fľaky, krásne sa do pokožky vstrebe. Aplikuje sa niekoľkými jemnými ťahmi na čistú, suchú alebo jemne vlhkú pokožku. Ja som zvyknutá ho aplikovať ráno na suchú pokožku, trošku treba zatlačiť a krásne sa nanáša. Pri aplikácii sa nedrolí, nezanecháva pokožku mastnú ani lepkavú, nemusím počkať kým zaschne a môžem sa ihneď obliecť. Perfektný pomocník pre osoby, ktoré ráno nemajú času nazvyš.

Pokiaľ ide o dezodoranty, tie nemajú za úlohu potláčať potenie, ale aktívne neutralizovať telesný pach. Pre mňa je pri ich výbere rozhodujúce, aby som sa počas dňa cítila sviežo, potlačili nepríjemný pach a hlavne nezanechávali fľaky na oblečení. A toto všetko tento dezodorant spĺňa. Prírodné rastlinné a minerálne látky v ňom obsiahnuté účinne pohlcujú telesný pach a poskytujú dlhodobý pocit sviežosti. Aj keď sa pri zvýšenej aktivite či strese spotím, stále sa cítim sviežo a príjemne a to je pre mňa dôležité.

 
Deoguard Pivónia a kvet bavlny je pre mňa veľmi príjemným prekvapením a jeho používanie si priam užívam. Spĺňa všetko, čo ja od dezodorantu očakávam, nerobí mi fľaky na oblečení a ako bonus si pri jeho používaní dopĺňam aj jeden z najdôležitejších minerálov do tela. Nájsť skvelý a účinný prírodný dezodorant nie je ľahké, no Deoguard Pivónia a kvet bavlny plní túto úlohu skvele. Je dostupný aj v ďalších prevedeniach a to bergamot a limetka, divá ruža, levanduľa, s aktívnym uhlím alebo aj bez vône. Ak ste milovníkom prírodných produktov, tento výrobok musíte určite vyskúšať!  

Sportique krém na ruky - Pomaranč

 


Krémov na ruky nie je nikdy dosť a pokiaľ mávate v zimnom období extrémne vysušené ruky ako ja, dobrý kvalitný krém na ruky a ešte k tomu aj s prírodný zložením, sa vždy zíde. Ja som si na testovanie z radu Wellness vybrala krém na ruky Pomaranč. Tento krémik s vysokým obsahom bambuckého masla vyživuje, ošetruje, zvyšuje pružnosť a vláčnosť pokožky. Obsahuje až 25% bambuckého masla, ktoré má veľký podiel vitamínov, najmä vitamínu A, E a F a úžasnú schopnosť rýchle preniknúť hornou vrstvou pokožky do hĺbky. Okrem neho krémik obsahuje aj výťažky z bylín s antimikrobiálnymi účinkami (rozmarín, neem, arnika, žihľava), alatoín, vitamín C a prírodný alpha tocopherol urýchľujú regeneráciu kože, hojenie rán a odrenín.  



Pomarančová krém na ruky je balený v plechovkovom balení  s retro dizajnom o objeme 75 ml. Je bielej farby a má príjemnú citrusovú vôňu s bylinkovým podtónom, pričom vôňa pomaranča je jemne ovocná a nevtieravá. Na prvý dotyk je jeho konzistencia hustejšia, no vo výsledku ide o našľahané maslo, ktoré sa na rukách ľahko roztiera, ruky krásne zvláční, dodá im potrebnú hydratáciu a relatívne rýchlo sa vstrebáva bez zanechania pocitu mastnoty. Ruky si krásne vláčne, jemné a hydratované. Dokonca upokojuje aj pokožku postihnutú ekzémami a lupienkou a má hojivý účinok na popraskanú pokožku. Toto potvrdiť z vlastnej skúsenosti neviem, lebo na tieto veci netrpím, ale určite jeho účinky ocením s prichádzajúcimi chladnými mrazivými dňami, kedy sa pokožka mojich rúk mení z normálnej na extrémne vysušenú.


Ani krémik na ruky od značky Sportique ma nesklamal a je podľa mňa skvelým kúskom, ktorý poskytuje pokožke rúk potrebnú starostlivosť. Ak vás nelákajú citrusové vône, zoženiete ho aj v prevedení divá ruža, geránium-levanduľa-ruža, jazmín a ibištek, levanduľa, med. V ponuke značky Sportique nájdete aj balzam na ruky a nohy, ale aj SPORTSMEN´S FRIEND, čo je balzam určený na ošetrenie silne namáhanej pokožky rúk, nôh pri práci i športe.

Výrobky od Sportique si ma rozhodne získali a musím sa priznať, že už dlho som nemala tak vydarené kúsky zo sveta prírodnej kozmetiky. Okrem vyššie spomenutých kúskov značka Sportique ponúka aj ďalšie produkty ako napr. balzamy na pery, krémy na nohy, dezodoranty v spreji. Produkty tejto značky sú podľa mňa aj skvelým tipom na darček k Vianociam pre vašich blízkych, pre ktorých si môžete zostaviť balíček plný skvelých prírodných produktov. 

A na záver mám pre vás super správu! So zľavovým kódom miskasiska15 získate zľavu 15% z vášho nákupu a tak sa nákup stane nielen príjemným, ale aj nejaké to euríčko ušetríte 😊

Poznáte značku Sportique? Akú máte s výrobkami tejto značky skúsenosť, poprípade ktorý výrobok vás zaujal?

2 komentáre: