štvrtok 6. augusta 2020

Praktická cestovateľská limitka od Profissimo


Už veľmi dlho nebol na blogu nekozmetický článok, tak dnes sa to pokúsim napraviť 😊 Leto je spojené s dovolenkovým obdobím, no tento rok je vďaka súčasnej situácii tak trochu výnimočný a mnohí namiesto mora sa rozhodli dovolenkovať doma. Či už ide o dovolenku pri mori, na horách, na kúpaliskách, kdekoľvek vás napadne, je fajn mať pomocníkov, ktorí to cestovanie spríjemnia a uľahčia. 



V tomto letnom období nielen kozmetické značky prichádzajú s letnými limitkami. Pri nedávnej návšteve dmky ma zaujal stojan s praktickými letnými kúskami od značky Profissimo a ja som sa okamžite vedela, že pár kúskov pôjde so mnou domov. Ako môžete vidieť, ide o krásnu limitku s praktickými pomocníkmi hlavne na cestovanie, ale aj klasicky do domácnosti. Mňa ale zaujala cestovateľská limitka s názvom Profissimo on Tour a keďže idee o limitku a bude dostupná pravdepodobne iba do vypredania, rozhodla som sa vám mojich nových pomocníkov ukázať. 

Profissimo desiatové vrecká


Prvým pomocníkom sú desiatové vrecká. Poviete si, to už je aká nuda, ale nedajte sa oklamať! Krásny dizajn v sebe ukrýva aj super nápad. 


Vrecká majú krásny bodkovaný dizajn, sú určené na viacnásobné použitie a tak si vydýchne aj naša matka príroda. Ich rozmer je cca 240 x 220 mm a predstavujú jednoduché riešenie na zabalenie potravín na piknik, deťom do školy či na výlet. Ich vonkajší materiál tvorí bavlna a polyester. Uzavierajú sa na suchý zips a tak sa nemusíte báť, že by vám z nich niečo vypadlo.


Ich skutočné čaro je však ukryté vo vnútri. Tieto vrecká majú špeciálnu vnútornú vrstvu zo 100 % polyesteru s hliníkovou vrstvou, vďaka čomu si dané potraviny budú držať svoju teplotu a súčasne sa vám nestane, že by vám z nich niečo vytieklo. Ich údržba je jednoduchá, vrecká môžete oprať v rukách alebo v práčke pri teplote 30 °C.

Profissimo organizér do kufra 



Na jednej strane zbožňujem cestovanie, no na druhej neznášam balenie. Vždy je pre mňa dilemou, čo všetko si mám zobrať a ako to následne spratať do kufra. Keďže mám so sebou vždy toho veľa, zodpovedá tomu aj väčší kufor, ktorý je prevažne na váhovom limite. Častokrát je môj kufor jeden veľký chaos a aj keď sa snažím si všetko úhľadne zabaliť, nie je to vždy prehľadné a preto ma pomocník v podobe organizéra do kufra potešil.



V prípade limitky on Tour ide o dva praktické organizéry rôznych veľkostí a nosnosti s praktickou sieťovou vložkou, ktoré ochránia vašu bielizeň pred pokrčením a znečistením. Veľký 41x31x11, nosnosť 3 kg + malý 32x23x11 cm, nosnosť 2 kg. Dajú sa zbaliť do seba a scvaknúť, takže nezaberajú veľa miesta a dajú sa kedykoľvek použiť.



Veci si môžete pekne roztriediť a vložiť do organizéra, pre ušetrenie priestoru tam máte aj sťahovacie pásy a následne organizér zazipsujete. Takto nielenže ušetríte miesto v kufri, ale veci už nemusíte zbytočne hľadať a všetko máte pekne usporiadané. 

Profissimo flexibilná šnúra na prádlo s 10 štipcami



Určite sa vám už stalo, že ste boli na dovolenke a pri ubytovaní ste zistili, že vám akosi chýba šnúra na prádlo. V dnešnej dobe sú už klasické sušiaky samozrejmosťou, no v minulosti to tak nebolo. A tak mať v zálohe jednu vlastnú nie je na škodu. 


Ide o elastickú šnúru na prádlo s dĺžkou 1,8 metra a možnosťou natiahnutia až do 3,5 metra. Šnúra je silná, robustná, odolná a na jej jednoduché zavesenie slúžia praktické háky na jej koncoch. Obsahuje 10 farebných štipcov, ktoré sa po nej ľahko posúvajú a sú naozaj super pevné, takže o svoje zavesené prádlo sa nemusíte vôbec báť. Podľa super praktický pomocník aj keď vyhľadávate stanovačky.

Profissimo skladací pohár



A to najzaujímavejšie, aspoň pre mňa, som si nechala na koniec. Ide o skladací pohár, ktorý sa zmestí do kabelky, batohu, auta a vďaka nemu si môžete dopriať svoj obľúbený nápoj kdekoľvek na cestách bez vytvárania zbytočného odpadu. 



Pohár s objemom cca 300 ml je vyrobený zo silikónu, vrchnák a krúžok z polypropylénu. Je odolný na teploty – 40 °C až do +120 °C takže si pohodlne vychutnáte studený aj teplý nápoj. Sama som ho otestovala na horúci čaj a naozaj obstál, nič sa s ním nestalo. Jeho výhodou je, že je vhodný aj do umývačky riadu, takže ak ju máte, s týmto pohárikom nemáte žiadne starosti.


Keďže som podobný pohár ešte nemala, priložený návod mi pomohol, aby som nad tým zbytočne nematurovala. Postup je veľmi jednoduchý.


Pohárik v zloženom stave vyzerá takto rozkošne. Ako prvé odstráňte prstencový krúžok z jeho spodnej sgtrany. Tento krúžok vás po zložení pohárika chráni pred popálením v prípade horúceho nápoja. Následne otvorte ventil, cez ktorý sa pije a pohár rozložte. Krúžok nasuňte obrátene späť na pohárik a je to!


A takto vyzerá pohárik v plnej svojej paráde pripravený na použitie. Vyzerá podľa mňa super a páči sa mi nielen jeho praktické skladanie, ale aj to, že zbytočne nevytváram odpad a chránim životné prostredie. Nie je to termo pohárik, takže vám teplotu nápoja neudrží a tiež som sa dočítala v návode na použitie, že nie je vhodný pre sýtené nápoje, no mne to nevadí. Je to super šikovný pomocník na cestovaniem vďaka ktorému si svoj obľúbený nápoj môžem kedykoľvek bez výčitiek dopriať.

Balea čistiaci sprej na ruky 



A na záver tu mám pre vás jeden korona tip. Už mesiace sú rúška a dezinfekcia našimi vernými spoločníkmi, no nie všetky dezinfekčné výrobky sú príjemné. Pri niektorých dezinfekčných géloch ostávajú ruky nepríjemne lepkavé a nie každému je to príjemné. Preto ma veľmi potešilo, keď som v dmke objavila Balea čistiaci sprej na ruky. Tento sprej poskytuje rukám hygienický čistotu bez použitia vody a mydla. Osviežujúce zloženie s extraktom z grapefruitu dodá pokožke príjemný pocit a zanechá ich jemne voňavé a vďaka 75% alkoholu ruky dezinfikuje a čistí.


Jeho balenie je o niečo väčšie než v prípade klasických malých gélov, ale na druhú stranu obsahuje až 100 ml produktu. Opäť praktické balenie kľudne aj na cestovanie, nakoľko si ho viete zavesiť na opasok či ruksak vďaka dômyselne vytvorenému priestoru na zavesenie. Vďaka rozprašovaču, ktorý má super priamy rozptyl na ruky, je jeho aplikácia veľmi rýchla a príjemná. Stačia 3-4 vstreky na ruky a následne je potrebné produkt rozotrieť pokiaľ nezaschne. Keďže obsahuje alkohol, je ho pri aplikácii trochu cítiť, ale veľmi rýchlo sa vytráca a na rukách ostáva iba príjemná jemná svieža vôňa bez lepivého pocitu.

Produktov v tejto limitke je viacero, tak ak vás ktorýkoľvek z výrobkov od značky Profissimo zaujal, s jeho nákupom by som neotáľala, nakoľko ide o limitku a veľmi rýchlo sa vypredáva. Neraz sa mi stalo, že som pri nejakej limitke zaváhala a potom som bola nešťastná, že to už nemôžem zohnať.

Dúfam, že sa vám dnešné moje cestovateľské tipy zapáčili a budem rada, ak mi dáte v komentároch vedieť, ktorý produkt vás najviac zaujal, poprípade ho máte doma a ste s ním spokojní. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára